امام روح الله از منظر شخصیت های دینی و سیاسی جهان:
«امام خمینی» ابرمردی که در زمان و مکان نمیگنجد
امام خمینی(ره) در طول دوران حیات پربرکت خود آنچنان تأثیرات بزرگی را در اذهان و افکار عمومی جهان به جای گذاشته که تا همیشه از ذهن تاریخ پاک نخواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری شاهین نا؛ سخن گفتن درباره ابعاد شخصیتی و اندیشه های تابناک امام خمینی(ره) رهبر بزرگ جهان اسلام و پدید آورنده مهم ترین حادثه قرن بیستم در عصر حاضر کاری بس دشوار است.
حضرت امام خمینی(ره) به عنوان فقیهی ژرف نگر و حکیمی خردمند و سیاستمداری دوراندیش و عارفی الهی، توانسته بود در پرتو مناجات های شبانه و توکل و معرفت و اخلاص، به منبع نورانیت الهی و اقیانوس بی کران عرفان و معنویت متصل گردد. به همین دلیل دست یابی به افق اندیشه های این شخصیت عظیم برای اندیشمندان اگر غیر ممکن نباشد، آسان نیز نخواهد بود.
امام خمینی آغازگر عصر تازه ای در تاریخ اسلام و زندگی مسلمانان بود، نام و یاد او، اراده و عزم آهنین، استقامت و شجاعت، روشن بینی، روح گرم و پرخروش او از ایمانی جوشان سرچشمه می گرفت، زبانزد خاص و عام جهان بود.
امام خمینی یک شخصیت بی بدیل جهانی در نیمه دوم قرن بیستم میلادی بود اما جای تاسف است که در خط مشی امام، تحقیقات گسترده، بسیار کم است.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در این باره می فرمایند: امام ما برای حیات دوباره اسلام، درست همان راهی را پیمود که رسول اکرم صلی الله علیه وآله پیموده بودند؛ یعنی راه انقلاب را. این عصر را باید «عصر امام خمینی» نامید؛ و ویژگی آن، عبارت است از بیداری و جرأت و اعتماد به نفس ملت ها در برابر زورگویی ابرقدرت ها و شکستن بت های قدرت ظالمانه و بالندگی نهال قدرت واقعی انسان ها و سر برآوردن ارزش های معنوی و الهی. امام خمینی رضوان الله تعالی علیه، الگو و نمونه حیات جامعه انقلابی ماست و خطوط اصلی انقلاب، همان است که امام ترسیم فرموده است.
امام خمینی(ره) در طول دوران حیات پربرکت خود آنچنان تأثیرات بزرگی را در اذهان و افکار عمومی جهان به جای گذاشته که تا همیشه از ذهن تاریخ پاک نخواهد شد.
تأثیرات افکار و اقدامات خمینی کبیر(ره) تا آنجا پیش رفته است که حتی شخصیتهای برجسته جهان و آنانی که حتی شاید میانه خوبی با انقلاب اسلامی ایران ندارند، در مقابل عظمت و حیات طیبه امام راحل سر تعظیم فرود آورده و از او بهنیکی یاد میکنند.
به مناسبت چهاردهم خرداد سالروز وداع جانسوز ملت قدرشناس ایران با پیر جماران، آن حقیقت همیشه جاوید تاریخ، دیدگاه های برخی سیاستمداران و چهرههای مشهور جهان در مورد امام خمینی(ره) مرور می کنیم.
میخائیل گورباچف، رهبر شوروی کمونیستی:
امام خمینی(ره) فراتر از زمان میاندیشید و در بعد مکان نمیگنجید، او توانست اثر بزرگی در تاریخ جهان به جای بگذارد.
کلیم صدیقی (رییس پارلمان مسلمانان انگلیسی):
امام خمینی تجلی منحصربه فرد مبارزه طلبی اسلام درقبال استیلای سیاسی واقتصاد فرهنگی غرب بود.
احمد هوبرمحقق و متفكر سوئيسي:
ایشان از گذشته آمده بود و در حال زندگي ميكرد ولي بيانگر و نمايانگر آينده بود، امروز در اروپا احساس می شود سقوط دیوار برلین با انقلاب و قیامی که شما آغاز کردید، مرتبط است.
محمد حسنین هیکل (نویسنده مشهور مصری):
امام خمینی مردی بزرگ بود که از دورانی دیگر آمده بود و از جمله افرادی بود که خداوند سبحان، علمی نافع و عقلی جلوتر از زمان به وی اعطاء کرده بود.
والنين پروساكوف انديشمند و نويسنده روسي:
امام مفهوم فرهنگ فرمانبري جامعه را تغيير داد، ديوار ترس را شكست و مردم را به سوي چشمة پاك فطرت الهي هدايت كرد … او جهانبيني مذهبي را احيا و نور ايمان را روشن كرد و بزرگترين حماسه عظيم فداكاري عصر ما را بوجود آورد” و “به نظر ميرسد در اين مرحله براي روحيه آشفته بشريت بيش از هر چيز به معنويت خود نياز خواهد بود
لنسر پروفسور اتريشي:
“ امام خمینی در نزديك شدن انسان به خدا فصل جديدي را گشود و با حمايت مردم انقلاب اسلامي را كه نقطه عطف مهمي در تاريخ بيستم است به سرانجام پيروزمندانه اي رساند.” و نيز ميگويد: “انقلاب امام خميني حتي سير تكاملي انسان را تغيير داد”
لنسل (پروفسور اتریشی):
اگر ما پیش گویی های آیت الله خمینی را در آن پیام جدی می گرفتیم، امروز قطعاً شاهد چنین وضعی(فروپاشی شوروی و ضعف روز افزون روسیه) نبودیم.آیت الله خمینی توانست اثر بزرگی در جهان بگذارد و من معتقدم ایشان فراتر از زمان می اندیشید و در بعد مکان نمی گنجید.
پروفسور پروولسی ایتالیایی استاد ایران شناسی دانشگاه رم
مهم ترین عملکرد آیت الله خمینی امکان پذیربودن یک انقلاب اسلامی بود آن هم درکشوری که تمدن فرهنگی قوی در سابقه خود دارد.
ماسیموفینی روزنامه نگارمعروف ایتالیایی:
حقیقت انقلاب اسلامی و تفکرآیت الله خمینی بسیارعمیق و جهان غرب از درک عمیق آن درمانده است.
هنری کسینجر؛استراتژیست مشهور و مشاور رئیس جمهور آمریکا در دهه 70 میلادی:
آیت الله خمینی(ره)، غرب را با بحران جدی برنامه ریزی مواجه کرد، تصمیمات او آنچنان رعدآسا بود که مجال هر نوع تفکر و برنامه ریزی را از سیاستمداران و نظریه پردازان سیاسی می گرفت. هیچ کس نمیتوانست تصمیمات او را از پیش حدس بزند، او با معیارهای دیگری،غیر از معیارهای شناخته شده در دنیا، سخن می گفت و عمل می کرد. گویی از جایی دیگر الهام می گرفت، دشمنی آیت الله خمینی(ره) با غرب، برگرفته از تعالیم الهی او بود. او در دشمنی خود نیز خلوص نیت داشت.
آلوین تافلر، استراتژیست آمریکایی:
وقتی آیت الله خمینی فتوای قتل سلمان رشدی را صادر کرد، در واقع برای حکومتهای دنیا پیامی تاریخی فرستاد که بسیاری از دریافت و تحلیل آن عاجز ماندند و مضمون واقعی پیام امام چیزی نبود مگر فرا رسیدن “عصری جدید” از حاکمیت جهانی، که غربیها باید آن را با دقت موردنظر و بررسی قرار دهند. زیرا در ادامه حرکت امام خمینی(ره)، قلمرو اندیشه های بشری هم جایگاه حکومتهای دولتی و هم اقتدار دولتهای ملی و محلی را تغییر می دهد.
استاد برجسته دانشگاه در آلمان:
امام خمینی(ره)، بیدارگر همه موحدان در عصر ما است، احیای دین و معنویت در روزگاری که سیطره مادیت و ابزار مادی و اندیشه های ضد معنوی، جامعه بشری را در چنبره خود گرفته بود، مدیون او و یاران انقلاب اسلامی است.
«رابین وود زورث» نویسنده و محقق مسیحی آمریکا:
(وی که خود به دیدار امام آمده بود، می گوید):خمینی یک توفان بود؛ اما در نهاد این توفان یک سکون و آرامش مطلق وجود داشت. در درون او یک حقیقت ساکن و غیر قابل حرکت وجود داشت، ولی همین بی حرکتی باعث حرکت کلی یک کشور شد.
پروفسور (عبدالمالک نیسان بایف) قزاقستان:
امنیت اخلاقی بهترین نوع امنیتی است که امام خمینی آن را پایه ریزی کرد. در نتیجه مجاهدتهای کشورهای اسلامی خود باور کردند و امروز شاهد رشد سریع آنها هستیم.
رابرت کالستون، ، دانشمند کانادایی:
از نظر من که یک غربی و فردی غیر مسلمان هستم، این معجزه است که یک انقلاب مکتبی و الهی بتواند در جهان امروز این طور تحقق پیدا کرده و در جهت استقرار عدالت به پیش برود، این انقلاب بدون شک، از جانب خداوند حمایت می شود.
پروفسور یاوس اوسوس، ، رئیس اتحادیه راه اسلامی در اروپا و استاد برجسته دانشگاه در آلمان:
امام خمینی (ره)، بیدادگر همه موحدان در عصر ما است، احیای دین و معنویت در روزگاری که سیطره مادیت و ابزار مادی و اندیشه های معنوی، ، جامعه بشری را در چنبره خود گرفته بود، مدیون او و یاران انقلاب اسلامی است.
حضرت ایه الله جوادی آملی:
ایمان و علم و اخلاص و صداقت و مجاهدت و شجاعت و غیرت و عظمت و نورانیت و…. منحصر به فردشان همگان را بر این باور استوار ساخته است که،دیگران را نمی شود با امام خمینی مقایسه کرد.
ارنستو کاردینال، روحانی سرشناس نیکاراگوئه:
امروز(در پی رحلت امام خمینی) نمیتوانم احساس درد سنگین خود را بیان کنم، لذا تنها به گفتن این جمله اکتفا میکنم، خدایا در عوض این انسانها که از میان ما رفتند، برای هدایت ما انسانهای دیگری به زمین فرستد.
حاج مصطفی یعقوب، مالزی:
تنها ایرانیان نیستند که به امام خمینی عشق میورزند بلکه او یک رهبر مورد احترام همه کشورهای مسلمان بود که رحلتش ضایعه بزرگی برای جهان است.
بنبلا نخستین رئیسجمهور الجزایر:
ملل عرب باید زنده شدن اسلام را در قرن بیستم مدیون انقلاب اسلامی ایران و امام خمینی(ره) بدانند. این انقلابی است که دنیای غرب را اجباراً دگرگون خواهد ساخت و بسیاری از رژیمهای موجود در جهان عرب دیر یا زود سقوط خواهند کرد زیرا آوای نهضت امام خمینی(ره) در دورافتادهترین نقاط جهان اسلام به گوش میرسد.
پاپ ژان پل دوم:
درباره آنچه آیت الله خمینی در کشورش و در بخش وسیعی از جهان انجام داده با احترامی عظیم و تفکری عمیق باید اظهارنظر کرد.
یرواند آبراهامیان نویسنده آمریکایی کتاب ایران بین دو انقلاب:
آیت الله خمینی را غالباً یک روحانی سنتی توصیف کردهاند اما ایشان درواقع، نوآور بزرگی در ایران بودند، هم بهلحاظ نظریه سیاسیشان و هم ازنظر استراتژی مردمی که وجهه مذهبی داشت. نقش تعیینکننده و محبوبیت وسیع ایشان را با دو عامل میتوان توضیح داد؛ عامل اول شخصیت ایشان بهخصوص زندگی ساده و سازشناپذیری با طاغوت بود. در کشوری که بیشتر سیاستمداران زندگی پرتجملی داشتند، او زندگی زاهدانهای چون عارفان و صوفیان و عاری از آلایشهای مادی چون مردمان عادی داشت.
در محیطی که رهبران سیاسی، کارچاقکن، اهل ساختوپاخت، و اعمالنفوذ شخصی و خانوادگی بودند، آیت الله خمینی مصرّانه از هرگونه سازشی، حتی آنگاه که ناگزیر و لازم مینمود، سر پیچیدند؛ تأکید کردند که اگر فرزندان خود ایشان مستوجب مجازات باشند، خود این کار را انجام میدهند؛ و همچون «مرد خدا»یی عمل کردند که نه بهدنبال قدرت دنیوی بلکه مرجعیت روحانی بودند. همچنین در دههای رسوا از کردار سیاستمداران خودپسند، بیتفاوت، فاسد، نومید و بیثبات، امام خمینی در عین صمیمیت، جسارت، تحرک، ثبات و بسیار مهمتر از همه، فسادناپذیری ظاهر شدند. کوتاهسخن ایشان رهبر انقلابی پرجاذبهای بودند در زمانی که چنین رهبری بسیار کمیاب و سخت موردنیاز بود.
برهانالدین ربانی از رهبران جهادی افغانستان:
امام خمینی(ره) کاپیتالیسم و کمونیسم، را مردود خواند و راه نجات بشریت را تنها در پیروی از تعالیم والای اسلام میدانست. او در برابر مستکبران شرق و غرب، قوی و مقاوم ایستاد و با هر نوع فساد و توطئه پنجه نرم کرد، ایشان بزرگمرد تاریخ معاصر جهان اسلام است.
فرانسیسکو اسکو درو بداته رئیس فدراسیون جوامع اسلامی اسپانیا:
آیت الله خمینی عامل حیات دوباره اسلام و از بزرگترین شخصیتهای قرن حاضر محسوب میشود، وی چهره جدیدی از اسلام را ارائه کرد و زندگی ایشان الگوی مناسبی برای همه مسلمانان است.
پروفسور “پروولسی” ایتالیایی، استاد ایرانشناسی در دانشگاه رم:
مهمترین عملکرد آیتالله خمینی امکانپذیر نمودن یک انقلاب اسلامی بود، آنهم در کشوری که تمدن و فرهنگی قوی را در سابقه خود دارد. این کار باعث شد تا مردم ایران فرهنگ واقعی و قدیمی خود را که همان فرهنگ اسلامی بوده بشناسند و خود را متکی بر آن فرهنگ به جامعه جهانی بشناسانند، این در حالی بود که تا قبل از انقلاب اسلامی، تنها آوایی که از ایران بلند بود و معیار شناخت جهانیان از کشور ایران اعلام میشد، صدای غربزدگی بود، بنابراین آیتالله خمینی آغازکننده انقلابی بود که بالاخره فرهنگ اسلامی راستین ملت ایران را آشکار ساخت.
احمد جبرئیل، دبیرکل جبهه خلق برای آزادی فلسطین:
بنیانگذار جمهوری اسلامی، اسلام را از انزوا نجات داد. دیدگاه مرتجعانه نسبت به این دین مبین را که دشمنان در طول صدها سال ارائه کرده بودند، از میان برد و مقوله دین افیون ملتها را منسوخ کرد و اسلام را در سطح بین المللی بهعنوان یک نیاز انسانی در زمینههای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، مادی و معنوی مطرح کرد. امام خمینى(ره) توانست جهان اسلام را از خواب بیدار کرده، به مسلمانان حیات جدیدی ببخشد.
حولیان زاپاتا نویسنده کلمبیایی:
در قرن بیستم سه شخص در دنیا مطرح شدند و در تمامی مجامع سیاسی مورد توجه سیاستمداران قرار گرفتند؛ یکی از آنها گاندی بود، دیگری یحیی (رهبر مردم واتیکان) و سومین آنها حضرت امام خمینی(ره) است. از بین این سه رهبر تنها کسی که فرهنگ روحیات و سخنانش در بین مردم مؤثر واقع شد، امام خمینی بود. امام خمینی رهبر مسلمان و آزادهای بود که توانست با قیامی، اسلام را در بستر کشور پهناور ایران جای دهد و نیاز به اسلام را در دنیا احیا کند.
دانیل پایپز رئیس انجمن سیاست خارجی آمریکا:
باید اعتراف کنیم که پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ما برای افکار دینی و مذهبی هیچ جایی باز نکرده بودیم ولی ازاینپس برای ما آمریکاییها ضروری است که زمینهای جهت مطالعه و تحقیق پیرامون مذهب فراهم آوریم و بهطور خاص درزمینه اندیشه و اعتقادات و خطمشی و هدف امام خمینی تحقیقاتی به عمل آوریم چراکه نمیتوان از تأثیرات اندیشه امام خمینی در جهان بهراحتی گذشت و دنیای غرب بهدلیل نفوذ افکار امام خمینی بار دیگر اسلام را کشف کرده است و این ما آمریکاییها را با مشکل مواجه میکند.
حافظ اسد رئیسجمهور سابق سوریه:
دشمنان ملت عرب و ملل تحت ستم دنیا و حتی خود رژیم اشغالگر قدس بارها و بارها از انقلاب اسلامی ایران که تحت لوای امام خمینی(ره) به پیروزی رسید به وحشت افتاده و بارها از اربابش یعنی آمریکا گله کرد که چرا نمیتواند جلوی نفوذ و تأثیر انقلاب اسلامی ایران را که منجر به پیروزی فلسطین میشود بگیرد.
امام بخاری (رهبر مسلمانان هند):
امام خمینی (ره) مردی مومن، مجتهد، تاریخ ساز در سده اخیر بود، مرد مجاهدی که نظیر او در صد سال اخیر وجود نداشته است. امام خمینی (ره) چنان ذخیره ای در دنیا باقی گذاشت که صد ها سال زبانزد همه خواهد بود.
عبدالرحمن بیس واس (رییس جمهور وقت بنگلادش):
پیروزی اسلامی در ایران باعث احیای تمدن اسلامی در جهان شد و ما آن را هدیه ی امام خمینی (ره) می دانیم و برای آن ارزش قائلیم.
میخاییل لمشف نویسنده روسی:
اندیشه ایشان سراسر جهان اسلام را در بر گرفت و با آمریکا و رژیم صهیونیستی بهعنوان معضلات گریبانگیر جهان اسلام به مبارزه برخاست و ثابت کرد که انقلاب اسلامی با انقلابهای مادی روسیه و فرانسه متفاوت است.
سیدصدرالدین، متفکر و اندیشمند معاصر الجزایری:
امام خمینی(ره) مردی استثنایی بود. این انسان هدیه خداوند به مسلمین بود تا بتواند مسیرشان را در اسلام تصحیح کنند.
راجیو گاندی پسر ایندیرا گاندی رهبر فقید هند:
آیت الله خمینی رهبر بزرگی بودند که باایمان و اعتقاد توانست انقلاب اسلامی را به پیروزی برساند و رژیم شاهی را سرنگون سازد.