۱۱:۲۴ - دوشنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۲

آموزش حذف تمام سوابق

خداحافظی از اینترنت برای همیشه!

شاید باور نکنید. اما خداحافظی از دنیای مجازی، بسیار سخت تر از خداحافظی از دنیای واقعی است.

میخواهید برای همیشه از دنیای مجازی اینترنت خداحافظی کنید؟

شاید باور نکنید. اما خداحافظی از دنیای مجازی، بسیار سخت تر از خداحافظی از دنیای واقعی است. اسم و مشخصات شما در ده ها سایت، صفحات اینترنتی و شبکه های اجتماعی مجازی درج شده و به این سادگی قابل حذف نیست.

 

اگر فعالیت طولانی در اینترنت داشته اید و یا در شبکه ها و سایت های مختلف عضو بوده اید، دیگران با یک جستجوی ساده میتوانند شما را پیدا کنند. نوشته های شما، عکس های شما، و دیگر اطلاعاتی که از خود منتشر کرده اید برای همیشه در سابقه وب سایت های اینترنتی ثبت شده اند.

 

دلایل مختلفی ممکن است باعث شود تا تصمیم به حذف سوابق خود از اینترنت بگیرید. شاید میخواهید در جایی استخدام شوید و نگران اطلاعات غیر واقعی هستید که از خود ارائه داده بودید. یا شاید بخت شما باز شده و تصمیم به ازدواج گرفته اید و نمیخواهید همسر آینده تان از افکاری که در دوران مجردی داشته اید مطلع شود! یا شاید دارید به آدم مشهوری تبدیل میشوید و نمیخواهید دیگران سابقه شما را بدانند.

 

دلایل شما هر چه که باشد به ما ربطی ندارد! اما اگر تصمیم خود را گرفته اید که برای همیشه اینترنت را ترک کنید و دوست ندارید هیچ اثری از شما برجا بماند، با این مقاله همراه باشید تا چند راهکار مفید را به شما آموزش دهیم.
گام اول: پاک کردن حساب کاربری در شبکه‌های اجتماعی

 

دسترسی به پروفایل شما در شبکه‌های اجتماعی، نخستین یافته‌هایی است که گوگل به جستجوگران ارائه خواهد کرد. مواردی که مخاطب شما به آنها دسترسی خواهد یافت می‌تواند شامل حساب شما در شبکه فیس‌بوک، تویتر، گوگل‌پلاس و هر جای دیگری که از نام حقیقی‌تان استفاده کرده اید باشد. پس گام نخست در خداحافظی اینترنتی می‌تواند حذف این پروفایل‌ها باشد. بهتر است برای حذف اولیه از صفحه‌ی نتایج موتورهای جستجو، به صفحه‌ی پروفایل خود رفته و آن را در حالت شخصی (private) قرار دهید. گرچه با این کار شما کاملا از چنین شبکه‌هایی حذف نخواهید شد، ولی شانس دیده شدن در موتورهای جستجو را کاهش خواهید داد که گام مثبتی تا اینجای کار است.

برای حذف کردن کامل حساب کاربری‌ خود از شبکه‌های اجتماعی بزرگ، لازم است تا در هر یک از شبکه‌ها حساب کاربری خود را حذف یا غیر فعال کنید:
فیس‌بوک:
برای حذف کردن حساب کاربری‌تان از سایت فیس‌بوک، لازم است تا به قسمت “حذف حساب کاربری” (delete my account) بروید. البته این پایان ماجرا نیست، چرا که حداقل باید 2 هفته‌ صبر کنید تا حساب کاربری‌تان در این شبکه حذف شود. در این صورت به هیچ عنوان نمی‌توانید اطلاعات خود را بازیابی کنید. شاید تا مدتی هنوز پیام‌هایی دریافت کنید، اما حساب شما در این سایت پاک شده است. ممکن است بخشی از اطلاعات شما برای موارد امنیتی نزد فیس‌بوک باقی بماند، ولی برای سایر کاربران و جستجو گران قابل مشاهده نخواهد بود. اگر عکس شما در برخی از تصاویری که دوستانتان منتشر کرده اند Tag شده و می‌خواهید این موارد نیز از بین بروند، باید در بخش مالکیت معنوی مربوط به تگ در فیس‌بوک اعلام کنید که شما اجازه انتشار فلان تصویر را صادر نکرده‌اید. یا اینکه مستقیما از دوستان خود بخواهید تا از طریق حساب‌هایشان عکس‌های مربوطه را حذف کنند.
توئیتر:
برای حذف حساب کاربری‌تان در توئیتر به صفحه‌ تنظیمات حساب کاربری رفته و بر روی دکمه “غیر فعال کردن حساب” (deactivate my account) کلیک نمایید. حساب شما به طور کامل حذف خواهد شد و در عرض چند هفته‌ی آینده نتایج مربوط به شما از موتورهای جستجوگر نیز حذف خواهند شد.

 

گوگل پلاس:
نیست شدن از شبکه اجتماعی گوگل‌پلاس دشوارتر است. زیرا این حساب با حساب اصلی‌تان نزد گوگل (مثلا Gmail) یکسان است. اگر میخواهید همه حساب‌هایتان نزد گوگل را پاک کنید، (حتی حساب پست الکترونیکی جیمیل و سایر موارد) به حساب اصلی‌تان در سایت گوگل وارد شوید و عنوان “بستن حساب و حذف کلیه سرویس‌ها و اطلاعات وابسته” (Close account and delete all services and info associated with it) را کلیک کنید. حالا تمامی‌ محتویات شما در گوگل برای همیشه حذف خواهد شد. اما اگر مشکلتان در حال حاضر تنها با گوگل پلاس است، به قسمت “حذف حساب گوگل‌پلاس‌” (Delete google+ content) در صفحه مدیریت گوگل پلاس بروید. بدین‌ترتیب حساب گوگل پلاس‌تان حذف می‌شود، در حالی که دیگر حساب‌هایتان نزد گوگل بدون دخل و تصرف همچنان باقی خواهد ماند.

برای سایر شبکه‌های اجتماعی نیز روند کار شباهت زیادی به موارد ذکر شده‌ در بالا دارد. بعد از پایان کار، 2 هفته صبر کنید و اسم خودتان را جستجو کنید. اگر هنوز در یک شبکه اجتماعی وجود داشتید، به آن مراجعه کرده و اکانت خود را حذف کنید.
گام دوم: حذف نتایج جستجوی ناخواسته

 

پس از خلاصی یافتن از شبکه‌های اجتماعی، حالا نوبت گوگل و سایر موتورهای جستجو است که بدون توجه به استرس و نگرانی شما، چیزهایی مثل تصاویر و نوشته هایتان را به همه نشان میدهند. از این جالب‌تر سایت‌های موسسات آموزشی هستند که نمرات درخشان شما را نه تنها به والدین‌تان بلکه کل دنیا نشان می‌دهند. بهتر است ابتدا ببینید که در چه سایت‌ها و صفحاتی اسم شما آمده است، پس به گوگل بروید و جستجو کنید و هر موردی که خوش‌تان نیامد را یادداشت کنید.

برای اینکه گوگل و سایر جستجوگر ها نتوانند اطلاعاتی از شما پیدا کرده و نمایش دهند، تنها یک راه وجود دارد. مستقیما وارد عمل شده و با تماس با صاحبان سایت‌های مربوطه از آنها بخواهید تا نام و اطلاعات مربوط به شما را از صفحات خود حذف کنند. اگر هم دوستان یا اقوام و فامیل در صفحات شخصی خود اطلاعات شما را قرار داده‌اند از آنها بخواهید تا موارد مربوطه را پاک کرده و شما را در خذف شدن از اینترنت یاری کنند.

پس از این مرحله، می‌توانید مستقیماً با موتورهای جستجو نامه‌نگاری کرده و از آنها بخواهید تا صفحات مربوط به شما را هرچه زودتر از بانک اطلاعاتی خود پاک کنند. این کار در سایت‌هایی نظیر گوگل، سرویس تصاویر گوگل، یا موتور بینگ با پر کردن یک فرم خاص ممکن است. گرچه این راهکارها همیشه جواب نمی‌دهد، اما به امتحان کردنش می‌ارزد. اگر فردی اطلاعاتی که حاوی حقوق کپی رایت (حقوق مولف) است را منتشر نماید یا اینکه اطلاعاتی محرمانه‌ای را در سایتش انتشار داده باشد شانس این مورد بیشتر است.
گام سوم: از سرویس های پولی کمک بگیرید

 

تا اینجای کار توانستیم اطلاعات کلی شما را از نتایج موتورهای جستجو و شبکه‌های اجتماعی حذف کنیم. با این حال هنوز برخی از سایت ها که اطلاعات افراد را جمع آوری میکنند و آنها را در قالب دایرکتوری ارائه میدهند وجود دارند. که به این سادگی ها به درخواست حذف اطلاعات تن نمیدهند.

 

اگر میخواهید بدانید که اسم شما در این فهرست ها ثبت شده یا خیر، اسم تان را با نگارش های مختلف فارسی و انگلیسی جستجو کنید. اگر هنوز اطلاعاتی از شما در سایتی قابل مشاهده بود، میتوانید از سرویس های زیر کمک بگیرید. البته همه این سرویس ها پولی هستند و بابت حذف سوابق شما هزینه دریافت میکنند:

Zabasearch: این سرویس بیشتر در زمینه‌ی یافتن شماره‌ی تماس و نشانی پستی و اطلاعاتی از این دست متمرکز شده است. بهتر است سری به آن زده و اسمتان را سرچ کنید تا ببینید که آیا آنها چیزی از شما می‌دانند یا نه.

Intelius: سرویس Intelius در زمینه انجام بررسی‌های زمینه‌ای، شکار اطلاعات مربوط به جرائم حقوقی و قضایی، نشانی‌های پست الکترونیکی، شبکه‌های اجتماعی و مواردی از این دست فعال است. برای دست یابی به نتایج این جستجوگر لازم است تا سر کیسه را شل کنید، اما با جستجوی نام خود می‌توانید به اطلاعاتی کلی در این زمینه دست پیدا کنید.

Spokeo: سرویس Spokeo یک بانک اطلاعاتی جامع از نشانی پست الکترونیکی، جنسیت، سن و سال، شماره تلفن، نشانی پستی، اقوام و دوستان، وضعیت تاهل و اطلاعات مهم دیگری از این دست است. در ازای جستجو در این سرویس نیز باید مبلغی بپردازید که نتیجه آن می‌تواند تصویر خوبی از شما باشد.

Pipl: سرویس Pipl حاوی اطلاعات جامعی از موارد بالا است که دانستن آنها خالی از لطف نیست.
وب سایت مربوط به هر یک از سرویس های بالا را میتوانید با جستجوی نام آنها در گوگل پیدا کنید.

 

بعد انجام همه این تلاش ها چند روز صبر کنید و دوباره اسم تان را جستجو کنید. اگر هنوز در اینترنت اثری از شما بود، میتوانید از سرویس قدرتمند DeleteMe کمک بگیرید. برای این منظور چند راه در پیش روی شماست. می‌توانید 99 دلار ناقابل به سرویس DeleteMe بپردازید تا تمامی‌ این اطلاعات را یافته و یک به یک پاک کند. یا اینکه به راهنمای جامعی که همین سایت در اختیار کاربران قرار داده مراجعه نموده و مراحل آن را موبه‌مو طی کنید.

در این روش لازم است تا شخصا با 25 سایت گوناگون تماس حاصل کنید و از آنها بخواهید تا اطلاعات مربوط به شما را حذف کنند. برخی از سایت‌ها روند ساده‌ای دارند و با پیمودن برخی صفحات و تکمیل فرم‌هایی می‌توان کار را تمام کرد. این در حالی است که برخی سایت‌ها از شما می‌خواهند تا نامه‌ای رسمی‌نوشته و آن را به انضمام اسناد هویتی برایشان ارسال نمایید.

با به انجام رساندن این مرحله، می‌توانید مطمئن شوید که اطلاعات شما در اختیار دیگران نخواهد بود، اما این همه داستان نیست. از آنجایی که اطلاعاتی نظیر نشانی و شماره تلفن شما در دیگر سایت‌ها نیز به ثبت می‌رسند، هنوز ممکن است ردپا هایی به جا مانده باشد. پس گام چهارم را از یاد نبرید.
گام چهارم: حذف نام‌های کاربری که نشانی پست الکترونیکی شماست

 

جستجوگران حرفه‌ای اطلاعات قادر هستند تا با جستجوی همه جانبه نام کاربری در سایت‌های معروف، داده‌های مهم قربانی خود را بیابند. یکی از تکنیک‌های معمول برای این کار، جستجو در سایت‌هایی است که از ایمیل به عنوان نام کاربری افراد استفاده میکنند. بدین‌ترتیب آنها قادر هستند از طریق نشانی پست الکترونیکی و اطلاعات ثبت شده، به نام حقیقی شما دست پیدا کنند.

روند حذف این اطلاعات به سایت‌ها و تالارهای گفتگویی که استفاده می‌کنید بستگی مستقیمی‌ دارد. به همین خاطر بهتر است ابتدا از مدیریت این وب‌سایت‌ها بخواهید تا اطلاعات شما را از صفحات خود حذف نمایند. حتی می‌توانید هر گونه ارتباط خود با این نشانی‌های پست الکترونیکی را نیز حذف کنید. در صورتی هم که از نام کاربری یکسانی برای سایت‌های متعددی بهره برده‌اید، بهتر است نام‌های کاربری جایگزینی را پیدا کنید.

 

گام پنجم: از اینترنت استفاده کنید، ولی از جستجوگران در امان باشید!

 

یکی از روش‌های موثر برای باقی نماندن ردپایی از خودتان، استفاده از نام های مستعار و بی‌نام و نشان در هنگام ثبت نام در سایت های مختلف است. چرا که در این روش اطلاعات غیر واقعی از شما به صورت عمومی‌ منتشر می‌شود. این دقیقا به این معنی است که هیچ صفحه‌ای در شبکه‌های اجتماعی با اطلاعات شخصی شما پر نخواهد شد.

بنابر این اگر می‌خواهید هم‌چنان از اینترنت بهره ببرید ولی کسی شما را ردیابی نکند، بهتر است راهکارهایی را در پیش بگیرید تا از درز هرگونه اطلاعات شخصی جلوگیری نمایید. منظورمان در حقیقت تولید اطلاعات غیر واقعی است.

برای این منظور بهتر است به سرویس‌های پست الکترونیکی معمول همچون یاهو و جیمیل رفته و با نام مستعار برای خود حساب کاربری تازه‌ای بسازید.

همچنین می‌توانید از سرویس‌های پست الکترونیکی موقت نیز کمک گرفته و همه‌ی ارتباطات خود را از آن طریق انجام دهید. شما می‌توانید از پست الکترونیکی موقت برای ساخت حساب کاربری‌ نزد سایت‌های دیگر نیز کمک بگیرید.

 

امیدواریم این مقاله به حذف یا نامرئی شدن شما در اینترنت کمک کرده باشد.

 

منبع : وب پارسی

همچنین بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.