۰۹:۳۵ - پنجشنبه ۰۹ مرداد ۱۳۹۳

افزایش هشت درصدی شمار اهدا کنندگان خون در اصفهان

مدیر کل انتقال خون استان اصفهان از افزایش هشت درصدی آمار مراجعه کنندگان، خون دهندگان و میزان تولید فرآورده ها در چهار ماه امسال در مقایسه با مدت مشابه در سال قبل خبر داد.

 به گزارش پایگاه خبری شهرستان شاهین شهر و میمه “شاهین نامحمد مهدی حریری مدیر کل انتقال خون استان اصفهان ضمن اعلام افزایش هشت درصدی آماراهدا کنندگان خون در اصفهان افزود: در این مدت بالغ بر 56 هزار نفر برای اهدای خون مراجعه کردند و بیش از 52 هزار نفر موفق به اهدای خون شدند.

وی اظهار کرد: همچنین بالغ بر 109 هزار فرآورده خونی نیز در مدت چهار ماهه امسال تولید شد.

وی تعداد مردودین خون دهنده را از ابتدای سال تاکنون 22.7درصد عنوان کرد و گفت: این آمار در مدت مشابه در سال گذشته 21.5درصد بود که به علت وجود رفتارهای پرخطر و دقت نظر پزشکان این آمار افزایش یافته است.

مدیر کل انتقال خون اصفهان با اشاره به استقبال مردم برای اهدای خون در ماه مبارک رمضان گفت: امسال بالغ بر 12 هزار نفر از مردم روزه دار استان به مراکز و پایگاههای انتقال خون مراجعه کردند و بالغ بر 9 هزار نفر موفق به اهدای خون شدند.

وی شاخص «هپاتیت بی » در میان اهدا کنندگان خون در کشور را 15 صدم درصد و در اصفهان هفت صدم درصد عنوان کرد و گفت: شاخص هپاتیت سی در اصفهان چهار صدم درصد و در کشور پنج صدم درصد است.

حریری به تجهیز 21 بیمارستان در اصفهان به سیستم هموویژیلانس یا سیستم مراقبت از خون اشاره کرد و گفت: با این روش نحوه استفاه از خون و دلایل و میزان ناسازگاری افراد با خون بررسی می شود.

وی تاکید این اداره کل را بر استفاده از خون تازه کمتر از هفت روز به ویژه برای بیماران تالاسمی، بیماریهای بدخیم و کودکان عنوان کرد و گفت: بهتر است خون نزدیک به تاریخ انقضا که 30 روز است به نیازمندان تزریق نشود.

وی از ارسال بیش از 294 هزار واحد پلاسما برای تولید داروهای مشتق از پلاسما از استان به تهران و به مقصد اروپا از سال 85 تا 92 اشاره کرد و گفت: داروهای مشتق از پلاسما شامل فاکتور هشت هموفیلی، فاکتور 9 هموفیلی، آلبومین انسانی، ایمنو گلبولین و سرم ضد هاری می باشد.

حریری همچنین به تولید بالغ بر دو هزار واحد فرآورده پلاسمای ضد هاری به روش ماشینی در استان از سال 90 تا 92 اشاره کرد.

مدیر کل انتقال خون استان اصفهان میزان تولید خون اشعه دیده را که بصورت تابیدن اشعه گاما به کیسه های خون تولید می شود و برای بیماران بدخیم و افراد دارای سن پایین که ناسازگاری برای دریافت خون دارند را در چهار ماهه امسال دو هزار و 785 واحد برشمرد.

وی افزود: به علت محدود بودن دستگاههای اشعه دهنده به خون، این استان که از سال 90 به این دستگاه مجهز شده است به نیازهای استانهای همجوار نیز پاسخگو است.

همچنین بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.