فوق تخصص خون و آنکولوژی :
استفاده بیش از حد رنگ مو زنگ خطری برای زنان باردار
فوق تخصص خون و آنکولوژی کودکان گفت: رنگ کردن پیش از حد موی سر موجب سرطان میشود و زنان باردار نباید در حین بارداری موهای خود را رنگ کنند٬ چون جنین مستعد ابتلا به سرطان است.
به گزارش پایگاه خبری“شاهین نا“ به نقل از بسیج جامعه پزشکی، دکتر نرگس بیگم میربهبهانی فوق تخصص خون و آنکولوژی، عضو شورای بسیج جامعه پزشکی استان گلستان گفت: در بیماریهای سرطان کودکان غیر از زمینه ژنتیک عوامل محیطی نیز مطرح است که هوشمندی زنان باردار را میطلبد.
زنان جامعه و مادران فردا بایستی با علم کامل با بارداری خود رفتار کننند چون هر تصمیم نادرست جنین را با خطر ابتلا به سرطان مواجه میکند.
وی افزود: چنانچه مادران در روزهای اول از بارداری خود آگاه باشند٬ برای درمان بیماری های خود همچنین بیماری های دهان و دندان در بخش دندانپزشکی از عکس رادیولوژی و رادیوگرافی استفاده نمیکنند٬ چون اشعه به راحتی جنین را با خطر روبه رو می کند تا جایی که جنین بایستی با انواع سرطانها دست و پنجه نرم کند.
آشنایی با دیگر عوامل محیطی
وی استفاده از رنگ مو در حین بارداری و خوردن داروهای ضدبارداری را از دیگر عوامل محیطی جنین به انواع سرطانها دانست و گفت: گاهی بعضی از عفونتهای ویروسی نیز جنین را با خطر روبه رو می کند که مادران باید در این موارد به پزشک مراجعه کرده و درمان خود را جدی بگیرند.
این استاد دانشگاه و عضو بسیج جامعه پزشکی، مصرف دخانیات و مشروبات الکی را نیز از عوامل ابتلا به انواع سرطان در زنان باردار دانست و از زوج های جوانی که قصد بارداری دارند خواست که هیچگونه دخانیاتی مصرف نکنند چون باعث تولید اسپرم های معیوب در پدران می شود که این امر جنین را با احتمال نقص مواجه می کند.
لزوم فرهنگ سازی در جامعه
وی از افزایش آمارسرطان نسبت به سال های قبل هشدار داد: چنانچه مردم نسبت به این موضوع آگاهی نیابند و از انواع سرطانها پیشگیری نکنند این زنگ خطر برای همیشه نواخته خواهد شد و جامعه با خطرات جدی روبه رو می شود.
دکتر بهبهانی با اشاره به لزوم فرهنگ سازی در جامعه گفت: همه باید در پیشگیری وعدم گسترش سرطان فعال باشند.
آنکولوژی و عدم آگاهی جامعه
وی تصریح کرد: البته در امر فرهنگسازی برای بیماران مبتلا به ناراحتی تالاسمی کارهایی صورت گرفته که می توان به مشاورههای قبل ازازدواج اشاره کرد همچنین آموزش های در خصوص کمبود فقر آهن به دانش آموزان داده شده که این امر در حد وسیعی نبوده است ولی در خصوص سرطان در جامعه آگاه سازی ضعیفی صورت گرفته است و به همین علت مردم نمی دانند بایستی با این مساله چطوربرخورد کنند.
عضو بسیج جامعه پزشکی گفت: وقتی خانواده ها متوجه سرطان در کودکان خود می شوند ابتدا آن را انکار کرده که البته این امر طبیعی است. خانوادهها باید برای درمان کودک خود همکاری شایسته ای با پزشک داشته باشند و برنا مه هایی که در طول درمان به آنها داده میشود را رعایت کرده تا مراحل درمان به خوبی پیش رود.