پیشگیری از سرماخوردگی با توصیههای طب سنتی
با شروع سرما، به لحاظ اقلیمی فصل پاییز شروع شده است هرچند تقویم آن را نشان ندهد. درباره پیشگیری از حساسیت، سرماخوردگی و تقویت سیستم ایمنی بدن توصیههایی وجود دارد که خواندنی است.
به گزارش پایگاه خبری“شاهین نا“ حتی اگر دچار سرماخوردگی و حساسیت فصلی نشدهاید بهتر است به مدت ۲۰روز شروع به تقویت سیستم ایمنی بدن کنید. در این زمینه نیاز به مصرف داروی خاصی نیست. مصرف دمنوشهایی که تعداد گلبولهای سفید را افزایش دهد و سطح ایمنی سیستم بدن را تقویت کند، کافی است.
فصل پاییز با سردی و خشکی همراه است و با ویژگیهای مزاج سودا و غلبه سودا همخوانی دارد، کسانی که طبعشان سوداوی است، در این فصل باید مراقبتهای غذایی و دارویی داشته باشند.بهطور معمول حجامت در اول فصل تجویز میشود زیرا خون فاسد و رسوبات بدن، غلیان میکند و زمان خوبی است برای زدودن رسوبات. بنابراین فصل پاییز، فصل سمزدایی و تصفیه رسوبات است. اگر مراقبتهای لازم در این فصل انجام نگیرد، در فصل زمستان دچار بیماری میشوند. غلبه سودا یا غلبه سردی باعث شروع حساسیتهای فصلی میشود.
در این فصل که همزمان با شروع سال تحصیلی است، اگر کودکان درگیر بیماری شوند قطعا تمرکز کافی نخواهند داشت و مصرف داروهای ضدحساسیت نیز عوارض خود را دارد. چنین کودکانی صبح خواب آلوده به مدرسه میروند و این عوامل باعث میشود دچار افت تحصیلی شوند.اگر سرماخوردگی پاییزی طولانی شود تا پایان زمستان همراهشان خواهد بود. بسیاری از غذاها و دمنوشهای گیاهی برای پیشگیری از این موارد به ما کمک میکند.
بیستم شهریور به بعد زمان خوبی برای شروع تقویت سیستم ایمنی بدن است. در فصل تابستان به دلیل گرمی، از شربتها و دمنوشهای خنک استفاده میکردیم اما با شروع فصل پاییز باید این نوشیدنیها تغییر کند به ویژه از غروب آفتاب به بعد باید مصرف سردیها را کاهش داد.حتی از شیر، دوغ و ماست به همراه گرمی استفاده کنیم یا از غروب آفتاب به بعد مصرف نکنیم زیرا در غیر این صورت باعث غلبه بیشتر سودا همراه با آبریزش بینی، خارش حلق و عطسه میشود، این علامتها فرد را مجبور به مصرف آنتی هیستامین میکند و بالطبع دچار عوارض آن خواهد شد.
پیشنهاد اول: اصلاح روشهای غذایی؛ از غذاهای پرادویه، تند و تیز، نوشیدنیهای سرد و یخ استفاده نکنید.
در شرایط سردی هوا امکان ابتلا به آنفلوآنزاهای مختلف وجود دارد؛ بنابراین باید برای تقویت سیستم ایمنی بدن برنامه غذایی مناسبی داشته باشیم. یکی از مواد غذایی مناسب در این زمینه، عناب است. حتما به جای تنقلات، عناب در اختیار کودکان بگذارید این میوه علاوه بر تقویت سیستم ایمنی مانع از خشکی پوست میشود.
خانمهای شیرده حتما از این میوه استفاده کنند تا از طریق خون مادر وارد بدن جنین و تقویت وی شود. دمنوشهای حاوی آویشن، مرزنجوش، پرسیاوشان، ختمی سفید و ناخنک نیز باعث تقویت سیستم ایمنی میشود و سطح گلبولهای سفید را افزایش میدهد و بدن را در برابر ورود میکروارگانیسمهای جدید مقاوم میکند.
تهیه پودر مخصوص این فصل
این پودر حاوی شقاقل، جوانهها و جوی دوسر است. میتوان جوانهها (گندم، یونجه و…) را با جوی دوسر و شقاقل آسیاب کرد و همراه ماست یا غذا مصرف کرد. اگر هفتهای ۳ بار از این پودر استفاده کنید کمتر دچار بیماری و حساسیت فصلی، آبریزشبینی، رخوت و سستی خواهید شد این پودر خونساز هم است.
مصرف تره، تربچه و شلغم در این فصل بسیار ضروری است.روزانه از سبزی تره، مقداری تربچه و شلغم استفاده کنید تا سیستم ایمنی شما مقاومتر شود. دمنوش بابونه و دارچین نیز بسیار مفید است؛ سازمان بهداشت جهانی بر خواص این دمنوش از جمله اکسیژنرسانی بیشتر به اندامهای تنفسی، بهبود آسم و تنگی نفس تاکید میکند.
به ویژه برای کودکانی که به مدرسه میروند و به دلیل حضور افراد زیاد در یک محیط در معرض ابتلا به بیماری قرار دارند و ممکن است باعث انتقال بیماری از مدرسه به خانه شوند، بسیار مفید است. مربای شقاقل، بهارنارنج و خلال نارنج نیز علاوه بر تقویت سیستم ایمنی قدرت بهرهوری ذهن را افزایش میدهد.
تخم شنبلیله را در حرارت ملایم تفت دهید و سپس آسیاب کنید و در کنار ادویههای دیگر نصف قاشق چای خوری از آن را در غذا استفاده کنید تا غلبه سودا رفع شود. دم کرده پونه و آویشن به همراه عسل نیز میتواند در درمان و جلوگیری از سرماخوردگی بسیار موثر باشد.