یک پژوهشگر طب سنتی مطرح کرد:
تهدید سلامتی با نوشیدن آب به همراه غذا
عضو موسسه تحقیقات حجامت ایران گفت: معده چندین عمل گوارشی بر روی غذا انجام میدهد که مصرف آب و مایعات خنک بر روی عملکرد آن اثر منفی میگذارد.
به گزارش پایگاه خبری“شاهین نا“ به نقل از سازمان بسیج جامعه پزشکی ،علی مهربان پژوهشگر، محقق و مشاور طب سنتی ایران و طب اسلامی و عضو موسسه تحقیقات حجامت ایران گفت: طب سنتی، معده را یکی از اعضاء شریف میداند و از آنجا که اولین مرحله گوارش در این محل انجام میشود و همچنین دروازه ورودی خوراکیها و آشامیدنیها به بدن است، مهمترین عضو در حفظ سلامتی قلمداد میشود و سلامتی آن متضمن سلامتی عمومی بدن است.
مهربان افزود: معده چندین عمل گوارشی بر روی غذا انجام میدهد که مصرف آب و مایعات خنک بر روی این عملکردها اثر منفی میگذارد. این اثرات منفی عبارتند از: مالش و سایش با فشار زیاد از طریق عضلات صاف و چینهای سطح معده و همچنین پرزهای آن، که این فرآیند با مصرف آب و مایعات سرد به علت اتساع معده خنثی میشود و در نتیجه غذا هضم نشده وارد رودهها میشود و ایجاد نفخ شدید میکند.
وی گفت: مولکولهای بزرگ غذا توسط اسیدهیدروکلریدریک معده به مولکولهای کوچک قابل جذب تبدیل میشوند و در صورت نوشیدن آب و مایعات سرد مابین غذا، این فرآیند به علت خنثی سازی اسید، مهار میشود و در نتیجه مولکولهای بزرگ غیرقابل جذب وارد رودهها شده و در روده بزرگ توسط باکتریها مصرف میشود و ایجاد نفخ شدید میکند.
وی با بیان اینکه آب یا مایعات سرد مابین غذا موجب کاهش درجه حرارت معده میشود، گفت: این افت درجه حرارت، موجب کاهش عملکرد واکنشهای شیمیایی اسید و آنزیمهای مختلف معده میشود، لذا غذای خورده شده به درستی هضم نمیشود. همچنین اسید معده و آنزیمهای هضم کننده پروتئینها، چربیها و قندها با نوشیدن آب و مایعات خنک در بین غذا رقیق میشوند و در نتیجه عملکرد این مواد کاهش یافته و هضم کامل صورت نمیگیرد.
این محقق و پژوهشگر ادامه داد: به دنبال کاهش درجه حرارت معده؛ انرژی سلولی در سلولهای سطح معده و رودهها و همچنین سلولهای عضلانی جدار معده و روده کاهش مییابد و در نتیجه تنبلی روده و به دنبال آن یبوست مزمن را به همراه میآورد. همچنین کاهش انرژی سلولی موجب کاهش قدرت هضم و جذب موادغذایی در معده و رودهها میشود.
وی در پایان گفت: مسلماً تمام این عوارض که در اثر مصرف آب در بین غذا بوجود میآید، میزان تولید انرژی در بدن را کاهش میدهد و فقر انرژی در هر سلول بدن میتواند موجب بیماری آن سلول شود و چنین پدیدهای در سیستم ایمنی بدن باعث عدم شناخت سیستم ایمنی توسط عوامل آسیب رسان و یا عدم شناخت سلولهای خودی از بیگانه میشود و میتواند ریشه بسیاری از بیماریهای نئوپلاستیک یا سرطانی یا بیماریهای خود ایمنی مثل MS و لوپوس باشد.