۰۸:۰۰ - دوشنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۳

یک پژوهشگر طب سنتی مطرح کرد‎:

تهدید سلامتی با نوشیدن آب به همراه غذا

عضو موسسه تحقیقات حجامت ایران ‏گفت: معده چندین عمل گوارشی بر روی غذا انجام می‌دهد که مصرف آب و مایعات خنک بر ‏روی عملکرد آن اثر منفی می‌گذارد‎.‎

به گزارش پایگاه خبری“شاهین نا“ به نقل از سازمان بسیج جامعه پزشکی ‏،علی مهربان پژوهشگر، محقق و مشاور طب سنتی ایران و طب اسلامی و ‏عضو موسسه تحقیقات حجامت ایران گفت: طب سنتی، معده را یکی از اعضاء شریف می‌داند و از آنجا که اولین مرحله گوارش در ‏این محل انجام می‌شود و همچنین دروازه ورودی خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها به بدن است، مهم‌ترین عضو در حفظ سلامتی قلمداد ‏می‌شود و سلامتی آن متضمن سلامتی عمومی بدن است‎.‎

 

مهربان افزود: معده چندین عمل گوارشی بر روی غذا انجام می‌دهد که مصرف آب و مایعات خنک بر روی این عملکرد‌ها اثر منفی ‏می‌گذارد. این اثرات منفی عبارتند از: مالش و سایش با فشار زیاد از طریق عضلات صاف و چین‌های سطح معده و همچنین پرزهای ‏آن، که این فرآیند با مصرف آب و مایعات سرد به علت اتساع معده خنثی می‌شود و در نتیجه غذا هضم نشده وارد روده‌ها می‌شود و ‏ایجاد نفخ شدید می‌کند‎.‎

 

وی گفت: مولکول‌های بزرگ غذا توسط اسیدهیدروکلریدریک معده به مولکول‌های کوچک قابل جذب تبدیل می‌شوند و در صورت ‏نوشیدن آب و مایعات سرد مابین غذا، این فرآیند به علت خنثی سازی اسید، مهار می‌شود و در نتیجه مولکول‌های بزرگ غیرقابل جذب ‏وارد روده‌ها شده و در روده بزرگ توسط باکتری‌ها مصرف می‌شود و ایجاد نفخ شدید می‌کند‎.‎

 

وی با بیان اینکه آب یا مایعات سرد مابین غذا موجب کاهش درجه حرارت معده می‌شود، گفت: این افت درجه حرارت، موجب کاهش ‏عملکرد واکنش‌های شیمیایی اسید و آنزیم‌های مختلف معده می‌شود، لذا غذای خورده شده به درستی هضم نمی‌شود. همچنین اسید معده ‏و آنزیم‌های هضم کننده پروتئین‌ها، چربی‌ها و قند‌ها با نوشیدن آب و مایعات خنک در بین غذا رقیق می‌شوند و در نتیجه عملکرد این ‏مواد کاهش یافته و هضم کامل صورت نمی‌گیرد‎.‎

 

این محقق و پژوهشگر ادامه داد: به دنبال کاهش درجه حرارت معده؛ انرژی سلولی در سلول‌های سطح معده و روده‌ها و همچنین ‏سلول‌های عضلانی جدار معده و روده کاهش می‌یابد و در نتیجه تنبلی روده و به دنبال آن یبوست مزمن را به همراه می‌آورد. همچنین ‏کاهش انرژی سلولی موجب کاهش قدرت هضم و جذب موادغذایی در معده و روده‌ها می‌شود‎.‎

 

وی در پایان گفت: مسلماً تمام این عوارض که در اثر مصرف آب در بین غذا بوجود می‌آید، میزان تولید انرژی در بدن را کاهش ‏می‌دهد و فقر انرژی در هر سلول بدن می‌تواند موجب بیماری آن سلول شود و چنین پدیده‌ای در سیستم ایمنی بدن باعث عدم شناخت ‏سیستم ایمنی توسط عوامل آسیب رسان و یا عدم شناخت سلول‌های خودی از بیگانه می‌شود و می‌تواند ریشه بسیاری از بیماری‌های ‏نئوپلاستیک یا سرطانی یا بیماری‌های خود ایمنی مثل ‏MS‏ و لوپوس باشد.‏

همچنین بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.