کارشناس مذهبی مطرح کرد؛
چگونه همواره زائر امام حسین(ع) باشیم/ عزت در سایه فرهنگ ایثار و شهادت، مفهوم عمیق زیارت اربعین است
کارشناس مذهبی، با اشاره به ابعاد ظاهری و باطنی زیارت اربعین امام حسین(ع)، پیروی از سبک زندگی حسینی را راه درونی و معرفتی زیارت اباعبدالله(ع) دانست و گفت: مفهوم عزت در سایه فرهنگ ایثار و شهادت در برابر ظالمان، به وضوح در زیارت نامه اربعین مشاهده می شود.
به گزارش شاهین پرس؛ بیستم ماه صفر، مصادف با اربعین حضرت سیدالشهدا(ع) آغاز پرواز با شکوه با بالهایی از جنس خون سرخ عاشورا و سبز انتظار برای رسیدن به عبودیت است، اعتبار اربعین امام حسین(ع) از قدیم الایام میان شیعیان وجود داشته و این روز نماد بزرگ وحدت و میعادگاه لشکر دهها میلیونی عاشقان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) از یرایر جهان در کربلای معلی است اربعین نماد تاریخی و باشکوه قدرت اسلام و مسلمین و شکست یزیدیان است.
امروز با گذشت قرن ها از حادثه کربلا هنوز ندای هل من ناصر الحسینی به گوش می رسد و فوج عظیمی از سپاه حزب الله در کشورهای دنیا به این ندا لبیک گفته و رهسپار دیار عاشقان می شوند و در این مسیر قامت عبودیت را به افق اربعین می بندند و سر به آستان معبود می گذارند.
*به مناسبت فرارسیدن اربعین حسینی با کارشناس مسائل دینی به گفتگو نشستیم که در ادامه می خوانید.
حجتالاسلام محمد صادق رضوی، بازگشت کاروان اسرا از اهل بیت امام حسین(ع) و یارانش در روز اربعین به کربلای معلی را عاملی در ماندگار شدن اربعین حسینی(ع) دانست و اظهار کرد: امروز هم شاهدیم که در اربعین حسینی اجتماع میلیونی عزاداران و ارادتمندان به امام حسین(ع) با جمعیت انبوه بیش از 20 میلیونی تشکیل میشود و پیام بزرگ عاشورا از این طریق به تمام نقاط جهان مخابره می شود.
کارشناس مسائل مذهبی، با بیان اینکه زیارت اربعین در روایات شیعه به عنوان یکی از پنج نشانه مؤمن مطرح است، افزود: دشمنان اسلام تلاش داشتند تا برای رسیدن به مقصود خود، حادثه عاشورا فراموش شود، اما اربعین امام حسین(ع) و روشنگری های امام سجاد(ع) و حضرت زینب(س) در کربلا و شام این اجازه را به دشمنان نداد و فرهنگ عاشورا تا امروز زنده است و هر روز بیشتر از پیش نمایان می شود.
وی با اشاره به اسارت اهل بیت امام حسین(ع) بعد از واقعه عاشورا و شهادت امام حسین(ع) و یارانش، بیان کرد: اهل بیت امام حسین(ع) را به عنوان اسیر ابتدا به کوفه بردند تا اینکه با عبور از شهرهای مختلف به شام رسیدند، هدف دشمن این بود که دیگر کسی کوچکترین جرأت عرض اندام در برابر حکومت فاسد و ظالم بنی امیه را نداشته باشد و می خواستند با یک سناریوی از پیش تعیین شده خودشان را برحق و مخالفان حکومت را خوار و ضعیف نشان دهند.
* مصائب حضرت زینب(س) بسیار یزرگ بود اما با خطبه آتشین دستگاه فاسد یزید را رسوا کرد
حجت الاسلام رضوی، مصائب وارد بر حضرت زینب(س) را بسیار بزرگ دانست و ابراز کرد: در عین حال ایشان با مقاومت جانانه و از موضع عزت ایستادگی کردند و تهدید دشمن را به یک فرصت بزرگ تبدیل کردند و در کوفه، شام و مجلس یزید با خطبهها و سخنان خود، دستگاه فاسد یزید را رسوا کردند.
کارشناس مذهبی، با بیان اینکه امام حسین(ع) منادی اسلام و قرآن و حامل پیام ایمان، اخلاص، ایثار، آزادگی و عزت برای جهانیان هستند، تصریح کرد: امام حسین(ع) هدف خود از قیام عاشورا را امر به معروف و نهی از منکر معرفی کردند، بزرگترین پیام امام حسین(ع) این است که زیر بار ظلم نرویم.
وی روانه کربلا شدن برای زیارت امام حسین(ع) را راه ظاهری برای نزدیک شدن به اباعبدالله(ع) عنوان کرد و گفت: اگر هم کسی موفق به حضور فیزیکی در کربلا در روز اربعین نشد، می تواند زیارت نامه اربعین را بخواند که دارای مفاهیم بسیار بلندی است.
چگونه می توان همواره زائر امام حسین(ع) شد
حجت الاسلام رضوی، با تأکید بر اهمیت فراوان تبعیت و پیروی از امام حسین(ع) به عنوان راه درونی و معنوی نزدیک شدن به سالار شهیدان، اظهار کرد: اگر سبک زندگی انسان بر اساس فرمایشات و دستورات اباعبدالله(ع) و پیام عاشورا باشد و همواره و در همه حال این هدف مهم را مد نظر داشته باشد، همواره زائر امام حسین(ع) محسوب می شود.
کارشناس مذهبی، با اشاره به برخی مضامین و مفاهیم بلند و کلیدی در زیارت اربعین، ابراز کرد: با دقت در زیارت اربعین می بینیم که چندین بار از واژه های جهاد و شهادت استفاده شده است، عزت یک جامعه در فرهنگ ایثار و شهادت است و این مفهوم به وضوح در زیارت اربعین مشاهده می شود.
وی با بیان اینکه باید مانند اما حسین(ع) و یارانشان در برابر ظالمان زمانه خود و استکبار جهانی بایستیم، تصریح کرد: انسان شهادت طلب با ایستادگی آگاهانه در مقابل ظالمین وستمگران و مقاومت هوشمندانه عزت پیدا میکند، حال اگر به شهادت رسید جایگاهش قرب و بهشت الهی است و اگر زندگی اش در این دنیا ادامه پیدا کرد هم می تواند عزتمندانه و آزادانه زندگی کند.
انتهای پیام/