۱۲:۲۰ - سه شنبه ۲۷ مهر ۱۳۹۵

توصیه‌هایی مهم برای حفظ سلامتی در فصل پاییز

افراد سرد و خشک خود را از هوای خشک به ویژه پاییز محافظت کنند و پوست خود را با روغن بادام شیرین چرب کنند.

به گزارش شاهین پرس؛ پاییز دومین فصل سال است که از دیدگاه طب سنتی دارای طبیعت سرد و خشک بوده و افرادی که دارای طبیعت سرد و خشک هستند بیشتر در این فصل آزار می‌‎بینند.مصرف میوه‌ها و غذاهایی با طبع گرم در این فصل توصیه می‌شود.

توصیه‌های مهم حفظ تندرستی در پاییز

ناصر رضایی پور دستیار تخصصی طب سنتی ایران عنوان کرد: افراد سرد و خشک خود را از هوای خشک به ویژه پاییز محافظت کنند و پوست خود را با روغن بادام شیرین چرب کنند.

افراد سرد و خشک با آب ولرم حمام کنند و بدن خود را با روغن‌های مناسب مانند بادام شیرین چرب کرده و از مصرف غذاهای کنسروی, یخ زده و غذاهای مانده و از بی‌خوابی پرهیز کنند. کاهش نزدیکی جنسی, پرهیز از غسل با آب سرد و نشستن در آب سرد همچنین نوشیده آب سرد در فصل پاییز باید پرهیز کرد. بهتر است که افراد یک روز به درمیان با آب نیم گرم حمام کنند.

به گفته وی همچنین در فصل پاییز از خشم, اندوه و اضطراب باید پرهیز کرد. انجام فصد, حجامت بی دلیل, پرهیز از خوابیدن با شکم پر, پرهیز از خوابیدن در مجاورت هوای سرد در فصل پاییز باید پرهیز شود. استفاده از عطر گل‌های خوش‌بو مانند گلاب, نرگس و یاس در فصل پاییز بسیار مفید است. در فصل پاییز باید بدن را از سرمای بامدادی و گرمای میانه روز حفظ کرد و از پرخوابی, پرنوشی, پرخوری و خواب روز در پاییز باید پرهیز کرد.

توصیه های مهم برای حفظ سلامتی در فصل پاییز به‌ویژه افراد با مزاجهای سرد و خشک

1-  پرهیز از مصرف گوشت گاو، فست‌فودها، ادویه تندوتیز، ترشی‌ها، بادنجان، عدس، پنیر شور، لبنیات ترش، رُب و سس‌ها، چای پررنگ، شوری‌ها، قهوه، نسکافه، کاکائو و… و به‌عوض مصرف خوردنی‌های گرم و تر مانند مرغ‌های درشت، تخم‌مرغ عسلی، شیرینیهای طبیعی از شکر و بادام و پسته، مغزها، انجیر، کشمش و مویز، شیره انگور، زیتون، به، سیب، انار، انگور، خربزه، گلابی،‌ سبزی خوردن، شلغم، خاکشی و…
2-  پرهیز از نوشیدن آب بسیار سرد و دوری‌ از سرمای بامداد و شب و گرمای میانه‌ روز
3-  استفاده معقول از غذاهای مقوی سنگین مانند هلیم، آش‌ها، آبگوشت‌ها، کله‌پاچه و… برای قوی‌ شدن دستگاه گوارش در فصول سرد سال
4- کاهش فعالیت جنسی
5-  پوشاندن سر در زمان خواب و پرهیز از خواب روز، خواب با معده پر، خوابیدن در مکان‌های سرد و مرطوب، زیاد خوابیدن و زیاد بیداری‌ کشیدن
6-  دوری‌ از خشم، اضطراب و اندوه و پرداختن در حد اعتدال به شادی و سرور و امید
7-  بوئیدن عطرها و گل‌های خوش‌بوی ملایم و مناسب مزاج
8-  حمام یک‌روز درمیان با آب نیم‌گرم و چرب‌کردن بدن با روغن بادام یا بنفشه بادام
9-  ورزش معتدل،‌ بیشتر از تابستان.
انتهای پیام/ تسنیم
دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.