۱۷:۳۵ - یکشنبه ۰۲ خرداد ۱۳۹۵

آشنایی با فرماندهان چشم آبی‌ که از رویای تصرف جزایر ایرانی به کشتار مردم یمن رسیدند +عکس

ژنرال مایک هندمارش از جمله نظامیان با سابقه استرالیایی است که از سال ۲۰۱۰ میلادی به امارات آمده و بر روند آموزش و تشکیل یگانی به نام گارد ریاست جمهوری امارات نظارت و فرماندهی دارد. اعضای این یگان بار اصلی نبردهای زمینی را در تجاوز ائتلاف سعودی به یمن بر دوش دارند.

به گزارش  پایگاه خبری شاهین نا؛ حدود یک سال از تجاوز نظامی برخی از کشورهای منطقه به یمن گذشته و هر روز اخبار تازه ای از ابعاد جنایت های صورت گرفته در این جنگ منتشر می شود. اگرچه موضوع حضور و جنایات مزدوران خارجی که به نمایندگی از دولت هایی چون سعودی و اماراتی در یمن دست به کشتار مردم بی دفاع می زنند، تبدیل به تکراری تاسف آور شده است اما بررسی ها نشان می دهد مقدمات و نتایج حضور این افراد در ارتش های دولت های حاشیه خلیج فارس، عمیق تر و فاجعه بارتر است.

جدیدترین اسناد منتشره در این خصوص، حضور چشمگیر فرماندهان نزدیک به غرب در ارتش امارات است که بر این اساس، عملا تجاوز به یمن توسط یک افسر ارشد استرالیایی با کمک مزدوران شرکت آمریکایی بلک واتر رقم می خورد. اما اینکه ارتش مزدورانی که توسط امارات شکل گرفته است، چگونه ایجاد و تقویت شده است، موضوعی است که می تواند برای بسیاری از مخاطبان ایرانی جالب باشد.

رابطه آمریکایی؛ باز هم پای بلک واتر در میان است

در سال ۲۰۱۱ میلادی مقاله ای در روزنامه نیویورک تایمز آمریکا منتشر شد که در آن به اقدامات کشور امارات برای تشکیل ارتشی از خارجی ها اشاره شده است.

بنا بر اسناد این روزنامه، در سال ۲۰۱۰ میلادی “اریک پرنس” بنیانگذار شرکت آمریکایی “بلک واتر” کار ساخت یک گروه عملیات ویژه برای امارات متحده عربی را آغاز کرد. این افسر سابق نیروی ویژه دریایی آمریکا به اماراتی ها کمک کرد تا نیروهای نظامی سابق کلمبیایی را به امارات وارد کرده و به آموزش آنها بپردازد. شیخ محمد بن زاید آل نهیان، حاکم ابوظبی شخصا، پرنس را مامور این کار کرده و شاخه اطلاعات نظامی ارتش امارات نیز به این عملیات نظارت داشت.

sahebnews-1639253_111اریک پرنس بنیانگذار شرکت آمریکایی بلک واتر

این حرکت در حقیقت همزمان با شروع انقلاب های مردمی در کشورهای عربی بود و حکام اماراتی که از وقوع اتفاقاتی مشابه در امارات را داشتند دست به تشکیل این نیرو در داخل این کشور زدند.

sahebnews-1639256_995

مدارک تهیه شده برای مزدوران حاضر در امارات

اما بر اساس گزارش نیویورک تایمز و صحبت های نویسندگان آن با برخی از مسئولین سابق این پروژه و کلمبیایی های حاضر در این برنامه، این نیرو صرفا یک یگان ضد شروش یا ضد تروریستی نبودند و اماراتی ها از همان ابتدا تفکرات بسیار بلند پروازانه ای برای این یگان در سر داشتند.

sahebnews-1639254_101تصویر ماهواره ای از پایگاه مزدوران خارجی در امارات

بر این اساس، یگان مورد نظر برای اموری مثل کنترل شورش، جنگ شهری، حفاظت از خطوط انتقال نفت، حفاظت از مواد رادیواکتیو و تاسیسات اتمی و همچنین نابود کردن نفرات و تجهیزات دشمن آموزش دیده و حتی بر اساس اطلاعات منتشره توسط نیویورک تایمز، مقامات اماراتی توهماتی درباره استفاده از این یگان برای حمله و تصرف جزایر ایرانی در خلیج فارس که با ایران بر سر مالکیت آن اختلاف داشته، مطرح کرده بودند.

استرالیایی ها و نشکیل گارد ریاست جمهوری امارات

امارات البته از بسیاری از اعتراضات مشابه در کشورهای دیگر عربی مصون باقی ماند و به همین خاطر نیازی به استفاده از یگان مزدور خود پیدا نکرد. اما این مسئله در سال ۲۰۱۵ تغییر کرد و با قیام مردم یمن و روی کار آمدن دولتی مخالف سعودی ها در این کشور، حجم زیادی از نیروهای تحت فرماندهی سعودی ها به آنها حمله کردند.

طبق معمول حملات سنگین هوایی کارساز نبوده و لازم شد تا نیروهای زمینی وارد کار شوند. در اینجا بود که با وارد آمدن تلفات سنگین به نیروهای کشورهای عربی، کم کم اخبار مربوط به ورود مزدوران خارجی به جنگ یمن پخش شد.

کدام فرمانده نزدیک به غربی ها عامل جنایت در یمن شد؟

از اینجا بود که رسما پای ژنرال های نزدیک به غرب در تجاوز به یمن باز شد. ژنرال “مایک هندمارش” از جمله نظامیان با سابقه استرالیایی است که از سال ۲۰۱۰ میلادی به امارات آمده و بر روند آموزش و تشکیل یگانی به نام گارد ریاست جمهوری امارات نظارت و فرماندهی دارد. در ماه های اخیر مشخص شده است که اعضای این یگان بار اصلی نبردهای زمینی را در تجاوز یمن بر دوش دارند و حتی اخباری مبنی بر کشته شدن مزدوران کلمبیایی و چند فرمانده میدانی استرالیایی در جنگ یمن منتشر شد.

همچنین بهمن ماه سال گذشته بود که در حمله موشکی ارتش و کمیته های مردمی یمن به پایگاه هوایی العند، چندین فروند بالگرد آپاچی و نایفون منهدم شدند و علاوه بر خسارت های مذکور، سرهنگ نیکولاس پطرس آمریکایی یکی از فرماندهان ارشد شرکت بلک واتر در تجاوز به یمن نیز به هلاکت رسید

هندمارش استرالیایی از اوایل سال ۲۰۱۰ میلادی بر روند تاسیس گارد ریاست جمهوری امارات نظارت داشت و حقوق سالانه او به بیش از ۵۰۰ هزار دلار می رسد ضمن اینکه او از پرداخت هرگونه مالیات و عوارضی معاف است و گزارش های خود را بطور مستقیم به شخص محمد بن زاید ولیعهد ابوظبی ارائه می کند.

او در سال های ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۸ میلادی فرماندهی نیروهای ویژه استرالیا را برعهده داشت و در سال های ۲۰۰۸ تا ۲۰۰۹ فرمانده نیروهای استرالیایی در منطقه خاورمیانه بوده است. او پیش از این فرمانده نیروهای نظامی استرالیایی در بغداد نیز بوده و پس از آن به امارات آمده است.

ایرنا در این خصوص به نقل از پایگاه خبری شئون خلیجیه نوشته بود که هند مارش استرالیایی به راحتی با مقام های عالی رتبه امنیتی و نظامی امارات نشست و برخاست می کند و نیروهای ویژه تحت فرماندهی او در پایگاه هوایی نظامی المنهاد مستقرند.

sahebnews-1639257_246ژنرال مایک هندمارش نفر دست چپ

البته این موضوع تنها بخشی نیست که نیروهای خارجی در حاشیه خلیج فارس به درآمدزایی مشغولند و امارات برای توسعه گارد ریاست جمهوری نیز از نیروهای خبره خارجی کمک گرفته و نیروهای خبره استرالیایی در پست های عالی و کلیدی این یگان نظامی حضور فعال دارند که از جمله می توان به افراد زیر اشاره کرد:

پیتر بوتسون افسر سابق اطلاعاتی است که از سال ۲۰۱۴ به عنوان مستشار فرمانده نیروهای ویژه فعالیت می کند، اسکات کوریجان که فرمانده سابق عملیات ویژه در ارتش استرالیا بوده و از سال ۲۰۱۳ به عنوان مستشار در این یگان حضور دارد و استیو نیکولز فرمانده ارشد سابق در ارتش استرالیا بوده که اکنون پنج سال است به عنوان مستشار ارشد این نیروها در امارات بسر می برد.

همچنین برخی نظامیان خارجی دیگر نیز مانند دسی داوسون که پیش از این از جمله مدیران وزارت دفاع انگلیس و افسر سابق نیروی دریایی بودند، اکنون به عنوان مستشار در نیروی امنیتی ویژه در ابوظبی فعالیت می کنند. رابرت کروس که یک افسر بازنشسته آمریکایی است نیز در بخش آمورش گارد ریاست جمهوری امارات نقش مهمی را برعهده دارد.

در عین حال عملیات جذب نیروهای نظامی سابق ارتش کلمبیا از طریق یکی از افسران سابق ارتش این کشور به نام سرهنگ “اسکار گارسیا باته” انجام می شود و بر اساس اخبار رسیده این شخص خود در حال حاضر فرماندهی نیروهای کلمبیایی در یمن را به عهده دارد.

برخی از نیروهای کلمبیایی بازگشته از این جنگ می گویند که مشکلات مالی و پولی که اماراتی ها به آنها پرداخت می کنند دلیل حضور در این جنگ بوده است. نیروهایی که به امارات می آیند در حدود ۲ الی ۳ هزار دلار در ماه در آمد داشته و آنانی که به یمن اعزام می شوند ۱۰۰۰ دلار در هفته بیشتر نیز دریافت می کنند. این در حالی است که در آمد این افراد در کلمبیا ماهانه در حدود ۴۰۰ دلار است.

منابع مختلف رسانه ای اعلام کردند که این افراد بعد از حضور در امارات توسط افسران سابق آمریکایی، انگلیسی و استرالیایی آموزش دیده و وارد میدان نبرد در یمن می شوند. این مسئله در حقیقت نشان دهنده این موضوع است که حتی برای تجاوز به کشوری فاقد تجهیات نظامی مناسب مثل یمن نیز کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس نه نیروی انسانی برای نبرد و نه نیروی انسانی برای آموزش دادن انها  داشته و صرفا در تمام این بخش ها وابسته به کشورهای خارجی هستند.

پیش از این نیز برخی منایع غربی افشا کرده بودند که خلبان هایی که مردم یمن را بمباران می کنند، مزدور هستند و بخش زیادی از بودجه ارتش سعودی صرف حقوق آنها می شود. این مزدوران که از ملیت های پاکستانی، هندی، فرانسوی، آمریکایی و مصری هستند، در ازای هر پرواز ۷۵۰۰ دلار حقوق دریافت می کنند تا ضعف های ارتش سعودی را در این حملات بپوشانند.

مشرق

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.