۰۹:۳۰ - چهارشنبه ۰۹ دی ۱۳۹۴

با رشد 277 درصدی؛

واردات دولت یازدهم از چین به ۲۵ میلیارد دلار رسید

واردات کالا از چین در نیمه دوم سال ۹۲ کمی بیش از ۶ میلیارد دلار، در ۱۲ ماه سال ۹۳ بیش از ۱۲٫۷ میلیارد دلار و در ۸ ماهه نخست امسال نزدیک به ۶٫۸ میلیارد دلار بوده است که مجموع آن به ۲۵٫۵ میلیارد دلار می‌رسد.

به گزارش پایگاه خبری شاهین نا؛ واردات کالا از چین در ۲۶ ماه نخست دولت از ۲۵ میلیارد دلار فراتر رفت. بر اساس آمار گمرک، از ابتدای مهرماه سال ۱۳۹۲ تا پایان آبان‌ماه ۱۳۹۴ مجموع واردات کالا از چین به ۲۵٫۵ میلیارد دلار رسیده است.

مطابق این آمار، واردات کالا از چین در نیمه دوم سال ۹۲ کمی بیش از ۶ میلیارد دلار، در ۱۲ ماه سال ۹۳ بیش از ۱۲٫۷ میلیارد دلار و در ۸ ماهه نخست امسال نزدیک به ۶٫۸ میلیارد دلار بوده است که مجموع آن به ۲۵٫۵ میلیارد دلار می‌رسد.
آمار و ارقام فوق بیانگر آن است که در دولت یازدهم میانگین واردات کالا از چین به طور میانگین ماهانه ۱٫۵۹۴ میلیارد دلار بوده است.
این در حالی است که در دوره ۸ ساله دولت‌های نهم و دهم میانگین ماهانه واردات کالا از چین ۴۲۲ میلیون دلار بود.
در ۸ سال دولت‌های نهم و دهم نزدیک به ۴۰٫۵ میلیارد دلار کالای چینی به ایران وارد شد؛ اما همانطور که ذکر شد؛ دولت یازدهم طی ۲ سال ۲۵ میلیارد دلار کالای چینی وارد کرده که نشانه افزایش شتاب واردات از چین است.
110 (1)
از لحاظ وزن در ۸ سال دولت قبل مجموعا ۲۱٫۸۶ میلیون تن کالای چینی به کشور وارد شد. در ۲۶ ماه دولت یازدهم این رقم به ۱۱٫۶ میلیون تن رسیده است.
به عبارتی میانگین واردات ماهانه از چین در دولت قبل ۲۲۷ هزار تن بود که در دولت یازدهم به ۴۴۷ هزار تن افزایش یافته است که نشانه افزایش ۲ برابری است.
110 (2)
با مقایسه ارقام فوق مشخص می‌شود آهنگ واردات کالاهای چینی در دولت یازدهم نسبت به دولت قبل ۳٫۸ برابر شده یا به عبارتی ۲۷۷ درصد افزایش پیدا کرده است.
موج واردات کالاها و اجناس چینی در دولت قبل، آسیب فراوانی به تولید داخلی وارد کرد و این موضوع همواره مورد انتقاد کارشناسان از جمله مسئولان دولت فعلی قرار می‌گرفت.
حسن روحانی نیز به شدت از واردات کالاهای چینی در دولت قبل انتقاد کرده است.
روحانی در زمان انتخابات ریاست جمهوری هم از واردات کالاهای چینی انتقاد کرده و گفته بود: روی آوردن به مسیر واردات بزرگ‌ترین بی‌عدالتی است.
یعنی عدالت این است که در شرایط فشار دشمن ما بتوانیم در داخل به تولید کمک کنیم، فضا را بهبود ببخشیم، تولید داخل را افزایش دهیم و بر مقدار واردات بکاهیم.
مشرق

همچنین بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.