۱۰:۵۵ - یکشنبه ۰۳ آبان ۱۳۹۴
مراسم عزاداری به سبک مجازی
عزاداری ابا عبدالله الحسین (ع) ، سبک ها و مدل های مختلفی دارد واین روزها در هر صفحه از فضای مجازی که میرویم ، از اینترنت به عنوان وسیله ای برای تبدیل کردن محیط به فضایی عاشورایی استفاده شده است.
به گزارش پایگاه خبری”شاهین نا” هرگاه صحبت از فضای مجازی و شبکههای پیام رسان موبایلی میشود، همگان ناخودآگاه به یاد برخی از شوخیهای بی مزه و مطالب نه آنچنان با ارزشی می افتیم که توسط برخی از کاربران در فضای مجازی منتشر و با سرعت برق همه گیر میشود.
بارها از سوی کارشناسان ارتباطات و کارشناسان مسائل اجتماعی بر این مسئله تاکید شده است که شبکه های مجازی به خودی خود ابزار بدی نیستند و باید نحوه صحیح استفاده از آنها در بین کاربران فرهنگ سازی شود، مسئلهای که تا به حال کمتر شاهد آن بودهایم. در بسیاری از مواقع در پی بروز اتفاقاتی در کشور شبکههای اجنماعی نقش اطلاع رسانی خود را نشان دادهاند.
در حدود 1400 سال گذشته که از شهادت سالار شهیدان، أبا عبدالله الحسین(ع) تا به امروز می گذرد، شیعیان و پیروان و محبان آن حضرت و اهل بیت (ع) همواره به عزاداری در أیام محرم به سبک و مدل های مختلف می پرداخته اند.شواهد و اسناد و مدارک تاریخی نشان می دهد که سبک و مدل عزاداری در طول تاریخ با تغییر و تحولات مختلفی مواجه شده و در عصر و دوره شیعیان در محل و اماکن مختلفی مانند هیئات، تکیه، خیمه، مسجد وغیره به گونه ای خاص به عزاداری می پرداختند.
طی چند سال اخیر با پیشرفت تکنولوژی و دستیابی همگان به فضای مجازی، افراد یا گروه های مختلف با ساختن سایت، وبلاگ و غیره در این فضا به نشر مطالب مختلف در أیام محرم می پرداخته و از اینترنت به عنوان وسیله ای برای تبدیل کردن محیط به فضایی عاشورایی استفاده می کردند.اما جدید ترین مدل برپایی هیأت و برگزاری مراسم عزاداری که اخیرا به وجود آمده ، برگزاری هیأت در وبلاگ است. در این نوع عزاداری، تعداد وبلاگ که با یکدیگر مرتبط هستند با هم قرار می گذارند که هر روز یا هر شب فلان ساعت در وبلاگ یکی از این گروه حاضر شده و به مراسمی که وی در وبلاگ خود اعم از سخنرانی، سینه زنی و غیره برگزار و پخش می کند، گوش دهند.
در این نوع عزاداری که جدول ساعت برگزاری هیأت از چند روز قبل منتشر می شود، صاحبان وبلاگ ها که برگزار کنندگان این مراسم هستند موظفند از قبل اعلام کنند که در روز برگزاری هیأت در وبلاگ شخصی خود، چه روضه ای برای دیگر دوستان و مراجعه کنندگان برگزار خواهند کرد اما سخنران و مداح یا مرثیه خوان را از قبل اعلام نمی کنند.
آنطور که از ظاهر قضیه پیدا است فرهنگ سازی که همواره در راستای نظم بخشیدن به شبکههای اجتماعی صحبت از آن بود این روزها تا حدودی در شبکههای مجازی حکم فرما شده است و حالا (حداقل در دهه محرم) کمتر شاهد شیطنتهای برخی از کاربران در فضای مجازی بودیم. اما سوال اینجاست که آیا این فضای نسبتا مناسب در فضای مجازی در ادامه راه پابرجا خواهند ماند و یا اینکه با پایان این ایام دوباره شاهد همان حرف و حدیثهای سابق در مورد شبکههای مجازی خواهیم بود.
منبع:باشگاه خبرنگاران
دیدگاهتان را بنویسید