۱۰:۳۵ - جمعه ۱۲ تیر ۱۳۹۴

هفته ای گویای سیاست های ضد حقوق بشری آمریکا در جهان

بررسی طرح اتهام حقوق بشر توسط دولت ایالات متحده آمریکا و ورود به این موضوع در مورد کشورهای مختلف نشان می‌دهد که آمریکا در هر مقطعی که منافعش اقتضا کند از این موضوع به عنوان یک ابزار سیاسی برنده استفاده می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری”شاهین نا” به نقل از صاحب نیوز/ حضرت آیت الله خامنه ای، رهبرمعظم انقلاب اسلامی عصر شنبه در دیدار خانواده های شهدای حادثه هفتم تیر و همچنین جمعی ازخانواده های دارای چند شهید در استان تهران، به حوادث تروریستی که در تیرماه سال های گذشته توسط امریکا در کشور ایران رخ داده است اشاره کردند و به سازمانهای ذیربط پیشنهاد دادند هفته دوم تیرماه به نام هفته حقوق بشر امریکایی نام گذاری شود.

از این رو بسیاری از کارشناسان و صاحبنظران با توجه به جنایت‌های مختلف آمریکا و با تبعیت از فرمایشات مقام معظم رهبری، نامگذاری هفته دوم تیرماه را به عنوان هفته حقوق بشر آمریکایی مناسب، و آن را عاملی برای آشنایی مردم جهان با جنایت‌های آمریکا دانسته و بیان کردند که این نامگذاری می تواند مقدمه ای باشد بر نمادسازی سیاستها و اقدامات ضد حقوق بشری آمریکا در جهان. امروزه این امر بر کسی پوشیده نیست و حقیقت بسیار روشن و آشکاری است که ایالات متحده به دلیل دخالت های خود در امور مناطق دیگر و عدم رعایت حریم ملی و تجاوز به حقوق انها به عنوان بزرگترین کشور ناقض حقوق بشر در جهان شناخته شده است. جنایت های آمریکا در طول تاریخ بسیار گسترده و متعدد است از بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی گرفته تا جنایت های هولناک این کشور در بحران های منطقه خاورمیانه که همگی نشان دهنده درنده خوی دولت آمریکا است.

جنایات ضد حقوق بشری آمریکا در سطح جهان در ابعاد مختلفی قابل مشاهده است اولین بعد این جنایات، مداخله و نظامی گری در کشورهای مانند عراق، افغانستان، پاکستان، سوریه ، یمن ، مصر، بحرین، اوکراین، سودان ، سومالی و.. است. بعد دیگر حمایت از گروههای تروریستی در منطقه است.

آمریکا از ده‌ها سال قبل به واسطه وزارت دفاع، دانشکده‌ای مخصوص تقویت تروریست‌ها تأسیس کرد که هزاران تروریست را برای ناامن کردن موقعیت انقلابیون در سراسر دنیا تربیت کرد. جمهوری اسلامی ایران یکی از بزرگترین قربانیان تروریسم است و در نتیجه همکاری گروهک تروریستی منافقین با آمریکا ، انگلیس و رژیم صهیونیستی ، پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران ، حدود ۱۷ هزار شهروند ایرانی شهید و ترور شدند. بعد دیگر وضع تحریم های یکجانبه علیه کشورهایی است که سیاستهای مخالف سیاستهای امریکا اتخاذ می کنند.

به عنوان مثال تحریم های اقتصادی که ایالات متحده بر برخی از کشورها تحمیل می نماید مغایر روح حقوق بشر بوده، چرا که صریحاً و ضمناً شهروندان عادی کشور تحت تحریم را در معرض رنج و درد قابل ملاحظه ای قرار می دهد. مقیاس و شدت درد و رنج، به مجازات دسته جمعی منجر می شود.

گروه مجازات شده ممکن است هیچ ارتباطی یا کنترلی بر اقدامات اشخاص یا گروههایی که اقدامات آنان منجر به مجازات آنان شده است، نداشته باشند. بعد نهایی جنایات آمریکا که می تواند مصداق نقض حقوق بشر باشد، دستگیری و بازداشت ناعادلانه شهروندان غیر آمریکایی است. در این زمینه می توان به بازداشت شهروندان ایرانی اشاره کرد که در آمریکا زندگی می کنند و به بهانه ها و تحت عناوین مختلف در دادگاه های آمریکا مجرم شناخته شده و بازداشت می شوند.

جنایات امریکا در ایران تنها برای بیان بخشی از پرونده حقوق بشر آمریکا کافی است. نظام جمهوری اسلامی ایران از روزهای آغازین شکل گیری مورد هجمه ناجوانمردانه دشمن قرار گرفت؛ اما به نظر می رسد طبق فرمایشات مقام معظم رهبری، مقطع ششم تا ۱۲تیر را می توان هفته ای ویژه در این میان به شمار آورد. دراین مقطع جنایات بزرگی توسط آمریکا شکل گرفت جنایاتی که نه تنها چشم‌پوشی نهادهای حقوق بشری غربی را به دنبال داشت بلکه در برخی موارد مورد تشویق دولت مردان آمریکایی قرار گرفت. این جنایات عبارتند از:
– سوء قصد نافرجام به آیت الله الغظمی خامنه ای در ۶ تیرماه۱۳۶۰
– بمب گذاری دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی ایران در هفتم تیرماه۱۳۶۰( حادثه هفتم تیر هم در واقع نشانی از مظلومیت ملت ایران و نشان از اوج نقض حقوق بشری است که استکبار جهانی علیه ملت و نخبگان این ملت و در رأس آن شهید بهشتی مظلوم قرار دارد روا می‌دارد.)
– ترور آیت الله صدوقی در یازدهم تیرماه۱۳۶۱
– بمباران شیمیایی سردشت در روز هفتم تیرماه سال۱۳۶۶( جنایت سردشت سند رسوای دولتهایی است که در پس شعارهای فریبنده دفاع از حقوق بشرمبارزه با تروریسم، رژیم بعثی عراق را در جنگ تحمیلی هشت ساله به ساخت و انبار سلاح های کشتار جمعی تشویق و تجهیز کردند.
– شلیک موشک به هواپیمای مسافربری توسط ناو آمریکایی در ۱۲ تیرماه سال۱۳۶۷

زمانی که یک نگاه تحلیلی به بحث حقوق بشر در عملکرد امریکا داشته باشیم به چند نکته خواهیم رسید اول اینکه گزارشات سازمان عفو بین‌الملل نشان می‌دهد که علی‌رغم تبلیغات گسترده مقامات امریکایی در حراست از حقوق بشر عملکرد این کشور نشان داده است که این کشور هیچ‌گاه به هیچ یک از کنوانسیون‌های حقوق بشر پایبند نبوده است و در زمره کشور‌های ناقض حقوق بشر بشمار می‌رود آمریکا، کشوری که مدعی پیشبرد اهداف سازمان ملل متحد و رعایت حقوق انسانی است، هنوز به مهم‌ترین کنوانسیون‌های مرتبط با حقوق بشر نپیوسته و به بهانه‌های متعدد از الحاق به معاهدات حقوق بشری خودداری کرده است.

آمریکا تاکنون به عضویت کنوانسیون حقوق کودک، کنوانسیون حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، پروتکل اختیاری کنوانسیون منع شکنجه، کنوانسیون بین‌المللی حمایت از افراد در برابر ناپدید شدن اجباری، کنوانسیون رم در‌خصوص اساسنامه دیوان کیفر بین‌المللی، کنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان و کنوانسیون حقوق بشر بین‌المللی درنیامده است از سوی دیگر آمریکا در کنوانسیون‌هایی مانند منع شکنجه، میثاق حقوقی، مدنی، سیاسی و بین‌المللی عضو نشده و اساسا آنها را قبول ندارد، در حالی که این کشور بیشترین ادعای رعایت حقوق بشر در جهان را دارد، اما در سطح جهان کمترین عضویت در نهادهای حقوق بشری را داراست.

دوم اینکه بررسی طرح اتهام حقوق بشر توسط دولت ایالات متحده آمریکا و ورود به این موضوع در مورد کشورهای مختلف نشان می‌دهد که آمریکا در هر مقطعی که منافعش اقتضا کند، به بررسی حقوق بشر کشورها حتی به شکل قطعنامه نمی‌پردازند، اما اگر منافع آنها مد نظر باشد، از این موضوع به عنوان یک ابزار سیاسی برنده استفاده می‌کند. این موضوع به خودی خود نشان دهنده استاندارد دوگانه کشورهای غربی از جمله آمریکا در برخورد با مسئله حقوق بشر است. نوع نگاه حقوق بشری غرب نگاهی صادقانه نبوده و علاوه بر اشکالات ماهوی حتی با همان معیارهای غربی حقوق بشری نیز مشکلات فراوانی دارد و برخورد و استانداردهای دوگانه بر این نگاه حاکم است. واقعیت مهم دیگر این است که امروزه حقوق بشر به ابزاری در دست امریکا برای فشار بر کشورهای مستقل بدل شده و گزارش جدید حقوق بشر آمریکا علیه کشورمان ، جدیدترین مصداق این روش می باشد.

طبق فرمایشات رهبر انقلاب در دیدار مذکور ، شناخت دشمن یکی از نیازهای اساسی امروز جامعه ایران است . با توجه به رویارویی جمهوری اسلامی ایران با امریکا بر سر میز مذاکرات هسته ای، شناخت ماهیت دشمن یکی از مهم ترین اصول بوده و نباید این را فراموش کرد که با چه کسانی سر میز مذاکره هستیم . آمریکا همچنان رفتارهای ضد بشری را با ابزارهای متفاوت در ارتباط با ایران ادامه می دهد. تحریم و تهدید دو نمونه از ابزارهای فعلی آمریکا در مواجهه با ملت ایران است. از طرف دیگر با توجه به اینکه آمریکا با ابزار رسانه حقایق را دگرگون بیان می‌کند، همه وظیفه داریم با آگاه‌‌سازی(مثلا نام گذاری هفته حقوق بشر آمریکایی و … ) چهره آمریکا را به دنیا معرفی کنیم تا مردم آگاه شوند و در این صورت مردم می‌توانند در مقابل زور، تزویر و پول مقاومت کنند.

همچنین بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.