شبکه بهداشت و درمان شهرستان منتشر کرد:
پیام های آموزشی پنجمین بسیج ملی تغذیه صحیح در مصرف نمک
طبق توصيههاي استاندارد بهتر است كه ميزان سديم دريافتي در روز بيشتر از 2300 ميليگرم يا كمتر از 5 گرم (يك قاشق مرباخوري) نمك نباشد كه متأسفانه اغلب افراد بيشتر از اين مقدار در روز سديم دريافت ميكنند.
به گزارش پایگاه خبری“شاهین نا“ در هنگام مصرف زیاد از غذاهاي شور و پرنمك، مقدار زيادي سديم وارد بدن ميشود. به دنبال آن بدن مقدار زيادي آب جذب ميكند تا بتواند سديم اضافي را از خود خارج سازد. اين مسأله باعث افزايش فشارخون در بعضي از افراد خواهد شد. بنابراين آب اضافه شده به بدن باعث افزايش فشار بر قلب و رگهاي خوني ميشود.
طبق توصيههاي استاندارد بهتر است كه ميزان سديم دريافتي در روز بيشتر از 2300 ميليگرم يا كمتر از 5 گرم (يك قاشق مرباخوري) نمك نباشد كه متأسفانه اغلب افراد بيشتر از اين مقدار در روز سديم دريافت ميكنند. توصيه شده است كه بيماران قلبي، افرادي كه فشارخون بالا دارند و همچنين افراد بالاي 50 سال روزانه كمتر از 1500 ميليگرم سديم كه معادل 3 گرم نمك است، مصرف كنند.
باید توجه داشت: كل نمك مصرفي در تهيه غذا و نمكي كه از نان، پنير، رب گوجه فرنگي و ساير غذاهاي كنسروي و آماده و فستفودها مصرف ميشود بايد كمتر از 5 گرم در روز باشد.
در پیام های آموزشی پنجمین بسیج ملی آموزش تغذیه صحیح با موضوع کاهش مصرف نمک آمده است:
– آیا می دانید: حداکثر مصرف مجاز نمک، روزانه یک قاشق چایخوری (5گرم) است.
– آیا می دانید: مردم کشور ما بیش از دو برابر حد مجاز نمک مصرف می کنند.
– آیا می دانید: منابع عمده نمک “فست فودها، کنسرو ها، سس ها، شورها و ترشی ها” می باشد، پس مصرف آن ها را محدود کنیم.
– آیا می دانید: حتی انواع بیسکویت و رشته آش نیز حاوی مقادیر زیاد نمک است.
– آیا می دانید: نوع کم نمک نان، پنیر و آجیل را استفاده کنیم.
– آیا می دانید: نمکدان را از سفره غذایی خود حذف کنیم.
– آیا می دانید: برای پختن غذا، نمک افزودنی را به حداقل برسانیم.
– آیا می دانید: مصرف بیش از حد و مداوم نمک موجب بیماری فشار خون بالا و سکته قلبی می شود.
– آیا می دانید: پوکی استخوان و سرطان معده با مصرف بیش از حد و مداوم نمک مرتبط است.
– آیا می دانید: مصرف بيش از یک قاشق چایخوری نمک در روز اثر مهمی بر کاهش تراکم استخوان دارد.
– آیا می دانید: دریافت بالای نمک فقط به معنی غذای شورخوردن نیست، بلکه درصد بالایی از نمک دریافتی روزانه ما در درون مواد غذایی گوناگون پنهان است.
– آیا می دانید: درصد بالایی از نمکی که روزانه دریافت میکنیم، نمک پنهان است که در مواد غذایی وجود دارد.
– آیا می دانید: يكي از مهمترين دلايل مصرف زياد نمك، عادت به طعم شور است؛ با کاهش مصرف نمک، ذائقه خود را به غذای کم نمک عادت دهیم.
– آیا می دانید: ذائقه فرزندانمان را از همان کودکی به غذاهای کم نمک عادت دهیم.
– آیا می دانید: از گذاشتن نمكدان در سفره خودداري کنیم.
– آیا می دانید: از سبزی های معطر تازه یا خشک، سير، پياز، ليموترش تازه و آب نارنج براي بهتر کردن طعم غذا و كاهش مصرف نمكاستفاده کنیم.
– آیا می دانید: غلات حجیم شده(برنجک، گندمک،ذرت) از نوع خانگی و کم نمک رابه عنوان میان وعده سالم استفاده کنید.
هنگام پخت غذا، مقدار نمك كمتري اضافه كنيد.
– آیا می دانید: مقدار نمک مصرفی خود رابه تدریج و در طول زمان کاهش دهیم.
– آیا می دانید: نمک را به مقدار کم و از نوع تصفیه شده یددار استفاده کنیم.
شبکه بهداشت و درمان شهرستان شاهین شهر و میمه