۰۸:۳۰ - چهارشنبه ۱۹ آذر ۱۳۹۳

حسینعلی حاجی:

استانی شدن انتخابات مجلس با روح مردم‌سالاری دینی همخوانی ندارد

عضو مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی گفت: طرح استانی شدن انتخابات در مجموع با روح مردم سالاری دینی همخوانی ندارد و به نوعی بی پناه گذاردن مردم در حوادث مختلف را باعث می شود.

به گزارش پایگاه خبری“شاهین نا“ حسینعلی حاجی در گفت‌وگو یی پیرامون طرح استانی‌شدن حوزه‌های انتخابیه انتخابات مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: این طرح دارای معایب بسیاری است که مهم ترین اشکال آن افزایش فاصله حکومت با مردم بوده و ضعیف شدن ارتباط توده های مردم با حاکمیت نتیجه آن است.

وی افزود: اجرای این طرح موجب می گردد مناطق محروم به تدریج از سوی نمایندگان فراموش شده و دسترسی به نماینده برای مردم مشکل و گاهی غیر ممکن می شود.

حاجی با اشاره به اینکه این طرح باعث تقویت گرایش نمایندگان به خواص و مشهورین و سرمایه داران می شود گفت:هزینه های تبلیغاتی با اجرای این طرح بین ۱۵ تا ۲۰ برابر می شود که بخشی از نخبگان از کاندیدا شدن منصرف می شوند یا فرد برای تامین آن مجبور می شود تمام یا بخشی از هزینه را از دیگران طلب کند که همین امر موجب گرایش فرد به کانون های ثروت و قدرت گردیده و امکان رواج رانت و کمک های ویژه و با هدف جبران توسط نماینده ایجاد می شود.

عضو مجمع نمایندگان استان اصفهان با اشاره به اینکه استانی شدن انتخابات باعث کاهش سطح مشارکت مردم در انتخابات می شود افزود: از سوی دیگر فرایند کادر سازی برای کشور و انقلاب که در حال حاضر بخشی از آن با حضور و شناخته شدن افرادی از شهرستان ها در قالب نماینده بوجود می آید تقریبا تعطیل می شود.

حاجی گفت: این طرح بر خلاف تصور باعث ایجادی تناقضاتی می شود که آنچه آسیب می بیند منافع مردم است چرا که بستر سوء استفاده کنندگان را از نماینده های مشترک استان فراهم می کند تا با سوء استفاده از عدم اشراف و شناخته شدن توسط هر نماینده خواسته های خود را از طریق چند نماینده مطالبه کنند و چه بسا با نامه های گوناگون دستگاه های اجرایی را دچار سردرگمی کنند.

نماینده مردم شاهین شهر و میمه در مجلس شورای اسلامی گفت: این طرح در مجموع با روح مردم سالاری دینی همخوانی ندارد و به نوعی بی پناه گذاردن مردم در حوادث مختلف را باعث می شود.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در خصوص رفع برخی مشکلات استانی شدن انتخابات با افزایش اختیارات شوراهای شهر و روستا گفت: بخشی از مشکلات مهم مناطق به نحوی است که باید در مرکز و وزارت‌خانه ها پیگیری و رفع و رجوع شود که شوراها امکان چنین دسترسی هایی را ندارند و یا گرفتن برخی اعتبارات برای مناطق محروم صرفا با پیگیری و یا توسط نماینده امکان پذیر است که باید در سطح ملی توانایی و اختیارات داشته باشد و امکان تفویض چنین اختیاراتی برای شوراها وجود ندارد و واقعیت نشان داده شوراها در حد استانی و کشوری چنین توانایی هایی را ندارند.

حاجی در خصوص برخی حمایت ها از این طرح گفت: این طرح شاید برخی محاسن را نیز داشته باشد اما یک نوع تمامیت خواهی و فاصله طبقاتی حاکمیتی را موجب می شود و هم اکنون حمایت برخی جریان های خاص نیز پشت آن است که تهیه کنندگان طرح شاید بدانند و شاید هم بدان آگاه نباشند. البته برخی حمایت های خارج از مجلس این ظن و گمان را تقویت می کند.

گفتنی است نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست روز یکشنبه نهم آذر در جریان بررسی فوریت طرح استانی شدن حوزه‌های انتخابیه انتخابات مجلس شورای اسلامی با یک فوریت این طرح با ۱۳۳ رأی موافق، ۶۴ رأی مخالف و ۱۱ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۰ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند تا بار دیگر بحث استانی شدن انتخابات مجلس در صحن علنی مطرح شود.

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.