۱۳:۳۶ - پنجشنبه ۱۷ مهر ۱۳۹۳

چند نکته برای دوستداران کله پاچه

در میان قسمت‌‌ های مختلف کله پاچه، مغز گاو و گوسفند محتوای کلسترول بیشتری است. به گونه‌ ای که مغز گوسفند به‌ اندازه ۸ زرده تخم مرغ کلسترول دارد و جزء مواد غذایی بسیار پرچرب محسوب می‌‌ شود.

به گزارش پایگاه خبری“شاهین نا“، کله‌ پاچه، یکی از غذاهای سنتی منطقه خاورمیانه و قفقاز جنوبی است. روش طبخ آن در کشورهای مختلف تقریبا مشابه است. در کشور ایران و ترکیه این غذا با نام کله پاچه، در کشورهای عربی با نام پاچه و در ارمنستان، آذربایجان و گرجستان با نام خاش مطرح است.

کله پاچه که از پختن سر، دست و پای گوسفند تهیه می‌گردد، از بخش‌های مختلفی چون بناگوش، زبان، مغز، چشم، گوشت، صورت و پاچه تشکیل شده است. این غذا با واحد شمارش دست به کار می‌ رود و هر دست کله پاچه شامل یک کله و چهار پاچه است. شایان ذکر است که آب این غذا نیز بعنوان پیش غذا به همراه نان خورده می‌‌ شود.

خواص متمایز کله‌ پاچه

کله‌ پاچه غذایی پرانرژی و با کیفیت پروتئین بالا محسوب می‌ شود. پروتئین موجود در آن برای رشد و ترمیم بسیاری از بافت‌‌ های بدن مفید است. زبان گوسفند سرشار از ویتامین‌‌ های گروه B بخصوص ویتامین ۱۲ B می‌‌ باشد که این ویتامین‌ ها نقش‌ های مفید زیادی برای بدن دارند. به عنوان مثال ویتامین ۱۲ B، در خونسازی و عملکرد سیستم عصبی نقش دارد.

پاچه گوسفند دارای طبع سرد است و خواصی چون رقیق کنندگی خون، ملین، التیام دهنده زخم‌‌‌های داخلی و افزایش دهنده شیر مادر را دارد. نشان داده شده است که این غذا حاوی ماده مغذی به نام کوآنزیم Q10 است. کوآنزیم Q10 بعنوان یک آنتی‌ اکسیدان قوی است که از طریق دفع مواد مضر تولید شده در بدن در نتیجه فرایند‌‌ های متابولیکی مختلف و جلوگیری از آسیب سلول‌ها نقش مهمی‌‌ را ایفا می‌کند. همچنین استحکام عملکرد سلول، تحریک سیستم ایمنی، بهبودی و کنترل بیماری‌ های فشار خون، سکته قلبی، پارکینسون، انواع سرطان و غیره از دیگر نقش‌های کوآنزیم Q10 می‌باشد.

 

مضرات کله پاچه

کله پاچه با وجود دارا بودن پروتئین و ویتامین‌ ها، سرشار از کلسترول و اسید های چرب مضر است. کلسترول چربی است که خاصیت رسوب کردن در عروق خونی بدن را داشته و در کنار سایر عوامل خطر منجر به انسداد و گرفتگی رگ شده و زمینه‌ ساز بروز بیماری‌‌های قلبی- عروقی، سکته و بسیاری دیگر از بیماری‌‌‌ های مزمن می‌ شود.

شایان ذکر است که در میان قسمت‌‌ های مختلف کله پاچه، مغز گاو و گوسفند محتوای کلسترول بیشتری است. به گونه‌ای که مغز گوسفند به‌ اندازه ۸ زرده تخم مرغ کلسترول دارد و جزء مواد غذایی بسیار پرچرب محسوب می‌‌ شود. از این رو کسانی که چربی خون بالایی دارند، کلسترول و اسید اوریک خونشان بالا است و مبتلا به نقرس و ناراحتی کلیوی هستند، باید از مصرف بی‌ رویه کله‌ پاچه اجتناب کنند.

بر‌خلاف تصور عمومی‌‌ که کله پاچه را برای افرادی که ناراحتی‌‌ های مفصلی و آرتریت دارند، مفید می‌‌ دانند، محتوای بالای چربی‌‌ های اشباع و ترانس موجود در کله پاچه فرایند های التهابی موجود در این بیماران را بدتر کرده و توصیه نمی‌‌ گردد.

منبع: عصرایران

همچنین بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.