کنترل خشم با مصرف لبنیات و سبزیجات
دکتر باغبانیان از افراد خواست تا با مصرف سبزیجات و مواد لبنی آرامش را به خود هدیه دهند.
به گزارش پایگاه خبری“شاهین نا“به نقل از فارس: علی باغبانیان با اشاره به این که خشم در همه انسان ها وجود دارد اظهار داشت: هر فردی به شکل منطقی وقتی دچار محرومیت، بی عدالتی و تبعیض شده و تمامیت شخصیت او دچار تهدید می شود خشم یا عصبانیت خود را نشان می دهد بنابراین خشم واکنش طبیعی در مقابل شرایط غیرطبیعی است.
نگذارید خشم جزو شخصیت شما بشود
وی افزود: از منظر بهداشت روان آن چه اهمیت دارد کنترل خشم است انسان باید بتواند خشم خود را مهار کند و نگذارد تا بخشی از صفات او شود.
باغبانیان ادامه داد: عدم کنترل خشم موجب بیماری های قلبی، گوارشی و تنفسی می شود. خشم های متوالی از بُعد بهداشت روان قبل از آنکه برای دیگران مضر باشد بیشترین زیان را به خود فرد می رساند.
ابتلا به اختلالات روانی با خشم های طولانی
این روانپزشک تأکید کرد: خشم های مزمن موجب وسواس، افسردگی، حملات هراس و اختلالات جسمی می شود که منشأ آنها روانی است.
باغبانیان گفت: یک سوم قتل هایی که اتفاق می افتد توسط افرادی است که در سابقه خود ارتکاب به جرم و جنایت را نداشته اند و فقط به دلیل آنکه به طور ناگهانی دچار خشم شده اند و دست به چنین رفتاری زدهاند عصبانیت معمولاً عملکرد فرد را مختل می کند.
این عصبانیت به شکل معمول موجب نمی شود فرد به خودش آسیب بزند اما در دراز مدت او را دچار ابتلا به اختلالات جسمی و روانی می کند.
وی افزود: در خشم فرد به خود یا دیگران آسیب می زند همچنین خشم می تواند عملکرد فرد را تحت تأثیر قرار دهد. عوارض خشم در مجموع برای خود فرد بیشتر از دیگران است مثالی وجود دارد که می گوید اگر می خواهید فردی را عصبانی کنید باید خودت ۱۰ برابر عصبانی تر شوی.
علایم زیستی خشم
این متخصص حوزه بهداشت روان گفت: علایم خشم علاوه بر عصبانیت با خشکی دهان، سرگیجه، تکرر ادرار و افزایش ضربان قلب است. انتظار می رود فرد عادی بعد از یک دقیقه عصبانیت بتواند خود را کنترل کند.
این روانپزشک با بیان شباهتی که خشم به جنون دارد گفت: خشم شبیه جنون کوچک است و تنها تفاوتی که با آن دارد زمان آن است، زمان خشم از جنون کمتر است.
روشهای کنترل خشم را بدانید
باغبانیان تأکید کرد: هر کسی باید عوامل برانگیزنده عصبانیت و خشم خود را بداند و حتی الامکان از آنها دوری کنند چنانچه صدای تلویزیون یا قرار گرفتن در محیط های پر سر و صدا موجب خشم فرد می شود باید از آنها اجتناب کند.
وی ادامه داد: با استفاده از تعالیم مذهبی ما مسلمان ها معتقدیم موقع خشم و عصبانیت نباید تصمیم گرفته کسی را تنبیه کرده و به دیگران توهین کنید بلکه باید خود را کنترل کرده و اجازه ندهیم این عصبانیت مانع از غیرمنطقی شدن ما شود. ترک محیط، نوشیدن آب خنک، صلوات فرستادن، تفکر به این که زندگی ارزش مجادله و درگیری را ندارد می تواند در این راستا مؤثر باشد.
وارد چرخه معیوب خشم و اضطراب نشوید
این متخصص حوزه بهداشت روان با بیان این که افراد بعد از خشم به شدت پشیمان می شود گفت: خاصیت خشم و عصبانیت این است که پس از آن افراد به شدت پشیمان می شوند که چرا با اطرافیان خود رفتار بدی داشته اند.
این پشیمانی موجب احساس گناه در فرد شده و اضطراب را همراه دارد. اضطراب ناشی از احساس گناه دوباره به خشم در فرد منجر می شود که چرخه معیوبی از خشم و اضطراب را ایجاد می کند.
وی تأکید کرد: ورزش، دویدن، دوچرخه سواری و تحرک به گونه ای که فرد را از نظر فیزیکی خسته کند در کنترل خشم مؤثر است. همچنین توصیه می شود افراد موقع عصبانیت چهره خود را در آیینه ببیند یا از اطرافیان بخواهند از آنها عکس انداخته و پس از عصبانیت آن را نگاه کند، دیدن تصویر انسان موقعی که عصبانی است می تواند در تغییر شناختی او نسبت به عصبانیت مؤثر باشد.
چه غذاهایی فرد را خشمگین می کند
این روانپزشک استفاده از روش هایی آرامش را برای فرد ایجاد می کند را در کنترل خشم مؤثر دانست و از افراد خواست تا با مصرف سبزیجات و مواد لبنی آرامش را به خود هدیه دهند.
وی خاطرنشان کرد: استفاده از مواد رنگی و مصنوعی که در برخی مواد غذایی وجود دارد آستانه تحمل را پایین می آورد از طرفی گاهی عصبانیت می تواند نشانه بیماری جسمانی فرد باشد مثلاً کسی که دندانش درد می کند آستانه تحمل کمتری نسبت به فرد عادی دارد.