۰۸:۳۰ - یکشنبه ۱۶ شهریور ۱۳۹۳

اسراری علمی در عمل عبادی وضو

وضو وسیله ای برای هوشیاری انسان است و شاید یکی از حکمتهای وجوب وضو برای نمازگزار ، هوشیاری حاصل از آن باشد.

به گزارش پایگاه خبری شهرستان شاهین شهر و میمه “شاهین نا“ نکات علمی جالبی در وضو گرفتن نهفته است که به ما در بهتر انجام دادن این عمل عبادی کمک می کند.در این قسمت به 4 نکته اشاره می کنیم.

 
1- وضو گرفتن قبل از خواب: مسلماً در ابتدا ممکن است به نظر می آید که تحریکات حسی به علت بالابردن توجّه و هوشیاری انسان، مانع خواب شود؛ امّا ما با جدیدترین اصول علمی سخن می گوییم و از نظر بزرگ ترین دانشمندان بهره می گیریم. 

از نظر صاحب نظران رشته روان پزشکی،جهت بهداشت صحیح خواب و داشتن خوابی راحت، باید اصولی را رعایت نمود که از جمله آن ها، دوش گرفتن ملایم هر شب قبل از رفتن به رختخواب است و جالب این که در ادامه تأکید می شود، این روش هر شب تکرار گردد.بنابراین، برای دست یابی به یک خواب راحت و آرامش بعد از آن، دوش گرفتن و استحمام شبانه (قبل از خواب) مفید است که وضو می تواند جای آن را بگیرد.
 
2- وضو گرفتن قبل از مطالعه: در بسیاری از روایات معصومین (علیهم السلام) و دستورات و احکام اسلامی به این نکته اشاره شده و توصیه های فراوانی نیز گردیده است. 
این شکل به شرح سازمان بدنی مناطق حرکتی قشر مغز می پردازد و می بینیم که نواحی مرتبط با وضو، بیشترین وسعت را در قشر حرکتی مغز دارند و هر چه تحریک این قشر هم بیشتر باشد، خواب آلودگی و کسالت از انسان دور می شود.
 
3- وضو گرفتن با آب سرد: تجربه نشان داده و از نظر علمی نیز به تأیید رسیده است که آب سرد نسبت به آب گرم قدرت تحریک حسی بیشتری دارد.
 
4- خشک نکردن اعضاء بعد از وضو: به علت تماس طولانی آب با سطح بدن، مدت تحریک حسی طولانی تر شده و تحریک حسی تقویت می شود. 
آنچه گذشت فقط اشاراتی جزئی بود براین ادعا که کیفیت وضو با تحقیقات علمی جدید انطباق دارد و اگر بخواهیم به تمام نکات و ظرافت های علمی آن اشاره نماییم، مثنوی هفتاد من کاغذ می گردد ولی همین قدر می توان بگوییم که در طراحی وضو، تحریک بهینه قشرحسی مغز و همچنین مناطق حرکتی قشر مغز مدّنظر بوده است و این خود نشان دهنده یکی از جنبه های اعجاز علمی قرآن کریم است؛ چرا که آیه وضو خود از جانب طراح قشر حسی مغز صادر شده است.   
 
اولین کاشف آدمک حسی (اسرار علمی وضو در روایات)
 
بنابر علم فیزیولوژی مغز همچون رایانه ای فوق العاده پیشرفته عمل می کند. برای درک اطلاعاتی که از طریق حواس ادمی دریافت می شوند باید پیام از قشر حسی به قشر خاکستری وارد شوند. بنابراین در قشر حسی بخش های متناظر با اعضای بدن انسان را مشاهده می کنیم که آن را آدمک حسی می نامیم.
 
 آدمک حسی در سال 1954 میلادی یعنی حدود 48سال قبل شناخته شد؛امّا غافل از این که قرن ها قبل از این کشف بزرگ، پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله وسلم) از آن مطلع بوده اند.
 
پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله وسلم) فرمودند:من توضا فذکر اسم الله طهرجمیع جسده؛هرکس به هنگام وضو ساختن ذکر خدا را بگوید، تمام بدنش پاک گردیده است.
 
همان طور که می دانیم، پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) در این بیان شیوا و جالب اشاره به این نکته دارند که با وضو گرفتن (مرطوب کردن 20درصد سطح بدن) گویی تمام بدن را شستشو داده ایم. همچنین امام صادق (علیه السلام) می فرمایند:من ذکر اسم الله علی وضوئه فکانما اغسل؛هر کس ذکر خدا را به هنگام وضو بگوید، مانند این است که غسل کرده باشد.

همچنین بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.