مسافران خانه خدا بخوانند
برخلاف عمره که ممکن است برای عدهای دومین یا حتی چندمین تجربه باشد، بیشتر مسافران حج تمتع نخستین و شاید آخرین سفرشان باشد. در سفری که نخستین تجربه است، حتما توصیههایی را باید مورد توجه داشت.
به گزارش پایگاه خبری شهرستان شاهین شهر و میمه “شاهین نا“به نقل ازابنا: بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت برای رفاه زائران و انجام هر چه بهتر مناسک تمتع توصیههایی دارند که توجه به آنها مقدمه سفری خوب و حجی مقبول خواهد بود.
با حرکت نخستین کاروان، اعزام ۶۴ هزار زائر ایرانی به سرزمین وحی برای انجام مناسک حج تمتع آغاز شد.
برخلاف عمره که ممکن است برای عدهای دومین یا حتی چندمین تجربه باشد، بیشتر مسافران حج تمتع نخستین و شاید آخرین سفرشان باشد. در سفری که نخستین تجربه است، حتما توصیههایی را باید مورد توجه داشت.
*حضور در فرودگاه
زائران باید تا ۴-۳ساعت پیش از پرواز در فرودگاه حاضر شوند. امسال زائران استانهای تهران، البرز، قم، قزوین، لرستان و سمنان از فرودگاه بین المللی امام خمینی به عربستان اعزام میشوند.
رئیس سازمان حج و زیارت دراین باره میگوید: برای جلوگیری از ترافیک سنگین در مسیرهای منتهی به فرودگاه و ظرفیت سالن حجاج فرودگاه امام بهتر است بدرقه زائران در حسینیهها و مساجد انجام شود و بدرقه کنندگان از همراهی زائران تا فرودگاه جداً خودداری کنند.
سعید اوحدی با اشاره به اینکه بازرسی دقیق بار زائر از سوی ارگانهای ذی ربط با دقت تمام انجام میشود، تأکید میکند: کشف مواد مخدر به هر میزان در مبادی خروجی کشور و فرودگاهها قطعاً مانع سفر زائران میشود و هیچ گونه چشم پوشی دراین باره نداریم.
همچنین براساس مقررات عربستان کشف مواد مخدر از زائران بازداشتهای طولانی مدت و مجازاتهای سخت به دنبال دارد. او از زائران میخواهد تا در فرودگاهها از دریافت بار دیگران به دلیل اینکه ممکن است اشیای ممنوعه یا مواد مخدر در آنجاسازی شده باشد جداً خودداری کنند چون درصورت کشف این موارد، فردی که بار همراه دارد مقصر است.
زائران نباید گذرنامه، اشیای قیمتی، مدارک و پول خود را در چمدانهای تحویلی به بار قرار دهند و توجه داشته باشند شرکتهای هواپیمایی در قبال مفقود شدن آنها مسئولیتی ندارند.
زائران علاوه بر گذرنامه و بلیت، لازم است کارت مربوط به تزریق واکسن و بررسی وضعیت جسمانی و سلامتیشان را همراه داشته باشند. فراموش نکنید همراه داشتن کارت شناسایی در طول سفر حج الزامی است.
*ورود به عربستان
باعنایت به قوانین و مقررات امنیتی عربستان، هنگام ورود در فرودگاههای عربستان (جده یا مدینه منوره) انگشت نگاری و تصویربرداری از چهره مسافران کاری معمول و رایج است. رئیس سازمان حج و زیارت از زائران میخواهد تا نسبت به این مسئله هیچ گونه حساسیتی نشان ندهند.
اوحدی به زائران یادآور میشود که هنگام سوار شدن به اتوبوس در فرودگاه جده یا مدینه، شماره اتوبوسشان را به یاد داشته باشند و درصورت گم شدن یا بروز هرگونه تأخیر، در فرودگاه به دفتر ستاد حج مستقر در فرودگاه جده یا مدینه مراجعه کنند. قرار ندادن پول و اشیای قیمتی خود را در ساک، محافظت از پول و گذرنامه مخصوصا در مکانهای شلوغ مانند میقاتها، هتلها، مشاعر، خیابانها و هنگام طواف؛ عبور از محلهای خط کشی و پرهیز از تماشای نزاعهای خیابانی دیگر توصیههای رئیس سازمان حج و زیارت به زائران است.
*توصیههای مهم در شهرهای مقدسه
مدیر آموزش معاونت فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری نیز به زائران توصیه میکند از توزیع هرگونه کتاب، نشریه، دعا و امثال آنها در حرمین شریفین، نگاه غضبناک، بحث و مشاجره با مأمورین سعودی، خواندن نماز فرادا در هنگام برگزاری نماز جماعت در حرمین شریفین در شهرهای مدینه منوره و مکه مکرمه پرهیز کنند.
حجت الاسلام حمید احمدی، از زائران میخواهد تا درباره برخی احکام خاص نمازهای جماعت اهل سنت اطلاعات لازم را کسب کرده و هنگام اقامه نماز یا اوقات نزدیک به وقت نماز از خروج از مسجد النبی (ص)، یا مسجد الحرام جداً خودداری کنند. پرهیز از عکسبرداری و فیلمبرداری به هنگام اقامه نماز، سجده بر مهر، گذاشتن قرآن روی زمین، بریدن یا کشیدن نخ پرده کعبه و مکالمه با تلفن همراه هنگام برگزاری نماز جماعت و پرهیز از بوسیدن و تبرک جستن به در و دیوار و آستان مقدس حرم شریف نبوی (ص) و مرقدهای مطهر ائمه مظلوم بقیع (ع)، هم دیگر توصیههای او به زائران است.
احمدی به حجاج ایرانی توصیه میکند از توزیع نذورات (حتی دادن یک شکلات به کودکان)، ورود غیرمجاز به طبقات برج ساعت که در کنار مسجدالحرام واقع شده خوداری کرده و هنگام مناسک زائران از برداشتن پول، گوشی یا هر شیء متعلق به دیگران از روی زمین به ویژه هنگام طواف جدا خودداری کنند. تلصیق از مواردی است که مأموران سعودی با آن به شدت برخورد میکنند، زائران مرد باید در هنگام طواف مراقب باشند تا حتی المقدور بدن آنان با بانوانی که جلوی آنان قرار میگیرند تماس پیدا نکند. معمولا دستگیری به این اتهام در کنار حجرالاسود که از شلوغی خاصی برخوردار است اتفاق میافتد و اثبات اینکه شما محرم خود را برای استلام حجرالاسود همراهی کردهاید، امری دشوار است.
*پرهیز از بحثهای بیهوده
مدیر آموزش معاونت فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری در امور حج و زیارت با اشاره به تبلیغات گسترده وهابیت در حرمین شریفین به ویژه در اطراف بقیع و ایجاد شبهه برای زائرین، از حجاج ایرانی خواست تا با مامورانی که در بقیع هستند وارد بحث و مجادله نشوند.
حجت الاسلام حمیدی به زائران توصیه کرد از انداختن عریضه، برداشتن خاک، بستن نخ به پنجرههای بقیع، سخن گفتن با صدای بلند، بلند خواندن زیارتنامه، گرفتن کتابها و ادعیه که از طرف مبلغان سعودی توزیع میشود، جدّاً خودداری کنند تا ضمن حفظ آرامش خود، موجب تحریک مأموران سعودی نشوند.