۰۹:۰۰ - دوشنبه ۰۶ مرداد ۱۳۹۳

اختصاصی شاهین نا/ مسیب نجیمی

نقش مردم در اقتصاد مقاومتی

به غیر از حس میهن دوستی باید به مقاوم سازی اقتصاد اهمیت بدهیم و در شرایط حاضر بیش از قیمت و کیفیت کالا به ایرانی بودن آنها اهمیت بدهیم.

 به گزارش پایگاه خبری شهرستان شاهین شهر و میمه “شاهین نا” 

نقش مردم در اقتصاد مقاومتی

1-      اصلاح الگوی مصرف و پرهیز از اسراف:

اصلاح الگوی مصرف که شامل مصرف بهینه ی کالا و انرژی و پرهیز از تجمل گرائی است، و در نهایت موجب می شود کشور نیاز کمتری به واردات و فرصت بیشتری برای صادرات داشته باشد. مردم به عنوان بازار اصلی مصرف نقش حیاتی در تقویت بخش های تولید داخلی دارند. از سوی دیگر حضور بخشهای خصوصی در اقتصاد کشور و نقش آن در بخشهای تولیدی، با افزایش سرمایه گذاری و تأثیر مثبتی در عرصه اقتصادی بدنبال دارد که در نهایت رشد تولید داخلی و اقتصاد بومی را رقم می زند.

در پرهیز از اسراف: با تعریف اقتصاد مقاومتی یعنی مدیریت مصرف و منابع را هر فردی در زندگی شخصی و کارمندی- کارگری و مسئولیتی در اجتماع را رعایت کند و مصرف را مدیریت کند.

سوال اساسی این است که : چرا از امکانات موجود در کشور بهره وری لازم و استفاده صحیح نمی کنیم؟

  1. شدت مصرف انرژی در ایران 17 برابر ژاپن- 10 برابر اروپا- 8 برابر آمریکا- 4 برابر کانادا می باشد.
  2. ایران 5 برابر اندونزی با جمعیت 225 میلیون نفر مصرف دارد.
  3. ایران 4 برابر هند با جمعیت 122/1 میلیارد نفر مصرف دارد.
  4. ایران 2 برابر چین با جمعیت 300/1 میلیارد نفر مصرف دارد.
  5. ایران 6 برابر جهان مصرف نان و شکر دارد.
  6. ایران 4 برابر جهان مصرف نوشابه- 2 برابر جهان مصرف نمک- 3 برابر جهان مصرف دارو- 3 برابر جهان مصرف برق- 2 برابر جهان مصرف آب- 6 برابر جهان مصرف بنزین- 3 برابر جهان مصرف گاز و … دارد. در اینجا اگر درست مصرف کنیم چه اتفاقی در اقتصاد خواهد افتاد؟

2-      توجه و حمایت و مصرف تولیدات ملی:

ما به غیر از حس میهن دوستی باید به مقاوم سازی اقتصاد اهمیت بدهیم و در شرایط حاضر بیش از قیمت و کیفیت کالا به ایرانی بودن آنها اهمیت بدهیم، که می تواند موجب شود تا تولید کنندگان داخلی تقویت شوند و به روند رو به رشد خود با سرعت بیشتری ادامه دهند و اگر هزینه واردات غیر ضروری را صرف اشتغال نماییم بیکاری در کشور رفع خواهد شد.

3-      اهتمام به مقوله مالیات:

بسیاری از اقشار نسبت به پرداخت دقیق و به موقع مالیات خود حساسیتی ندارند در صورتیکه باید مردم و فرهنگ عمومی نسبت به فرار مالیاتی به بدترین شکل موضع گیری نمایند و با فرارهای مالیاتی مانند سارقان برخورد نمایند.اگر چه دولت مکلف است با شبکه های اطلاعاتی دقیق در این خصوص وارد شود، ولی باید ما مردم نیز نسبت به سهم خودمان در تحقق درآمد مالیاتی کشور اهتمام داشته باشیم و این مسئله را با بیان و تکرار به فرهنگ عمومی مبدل سازیم.

4-      تقویت فرهنگ کار و تولید و بهره وری در کار:

نقطه عطف تحول و توسعه کشورهای پیشرفته، مدیریت زمان، کار مفید، همت عالی آنها بوده است متأسفانه کار مفید در ایران یک ساعت- بخش خصوصی 2:40

در مقایسه با دیگر کشورها از جمله: ژاپن 8 ساعت- آلمان 8:20 ساعت- کره جنوبی و تایوان 8 ساعت- کشورهای اروپایی 7 الی 8 ساعت

دولت چین سالیانه بیش از 30 میلیارد درآمد تولید خانگی دارد.

ما در کشورمان 17 میلیون خانوار داریم اگر هر کدام در طول سال 4 قطعه لباس باقتنی تولید کنند سالیانه 68 میلیون قطعه لباس با کیفیت بالا که ما را از واردات بی­نیاز می نماید.

5-      مدیریت نقدینگی و سرمایه گذاری:

اگر چه دولت مکلف به حفظ ارزش پول ملی است، اما بعضی وقت ها مردم ما در جهت تحقق این مسئله مانع تراشی می کنند و با نیت سودجوئی و یا سرمایه گذاری به اموری دست می زنیم که مستقیم یا غیر مستقیم موجب تضعیف ارزش پول ملی و اقتصاد کشور می گردد، وقتی ما سرمایه هایمان را به سمت دلالی، بورس بازیهای بی مورد در بخش های مسکن- طلا و ارز سوق می دهیم موجب می شویم که تورم های بخشی و فرابخشی در کشورمان عنان مدیریت را از دست دولت خارج نموده و دود تورم در انتها به چشم خودمان و هم میهنانمان برود و لذا مردم باید نقدینگی های خود را به سمت تولید سوق داده و باید گرایش به سوداگری، میل خرید طلا- سکه و ارز را از بین ببریم و با عمل به آموزه های اسلامی بتوانیم نقدینگی کشور را در جهت تولید صرف کنیم.

خداوند در قرآن می فرماید: هر کسی که سیم و زر و درَم اندوزد و طلا و نقره جمع کند و در راه خدا انفاق نکند به عذاب دردناکی دچار می شود.

امام باقر (ع) می فرمایند: کسی که طلا و نقره جمع می کند و درَم اندوزد سزایش دوزخ است.

چرا در کشور میزان نقدینگی بیش از 500 هزار میلیارد تومان و ارز خانگی و طلا و سکه به منظور گرانتر شدن نگهداری می شود. اگر این نقدینگی و طلا و ارز و سکه به سمت تولید هدایت شود مشکل بیکاری رفع و اقتصاد رونق پیدا می کند و مردم می توانند مشارکت در تولید بیشتر و حمایت از کار و سرمایه ای ایرانی اقتصاد مقاومتی را تحقق بخشد.

6-      استفاده حداکثری از همه ظرفیت ها:

باید کشاورزی را از حالت سنتی خارج نموده و با همین آب و زمین تولیدات را ارتقاء بخشیده و هر برکه ای را برای پرورش غاز، هر نیزاری را برای پرورش بوقلمون، هر رودخانه و نهر و کانالی را برای پرورش ماهی- هر مزرعه ای را برای کندوی زنبور عسل و … بکار گیریم که رشد اقتصاد را به همراه دارد.

7-      نقش مردم در تولید علم با تکیه بر اقتصاد دانش بنیان:

در اقتصاد مقاومتی تجربه ها و مهارت ها، علاوه بر دانش حائز اهمیت است. نقش دولت به عنوان پشتیبان و یاری رسان به مردم برای پیشبرد دانش و اتصال آن به چرخه صنعت است و حمایت از نخبگان، ولی دولت نباید لکومتیو باشد و مردم واگن های پشت سر آن باشد بلکه مردم نقش محوری و موتور محرک اقتصاد مقاومتی هستند که لکومتیو حرکت جامعه از تحرک صحیح و سریع این موتور نشئت می­گیرد بخش خصوصی برای افزایش بهره وری واحد تولید خود باید اقدام کند برنامه­ریزی دقیق- تلاش مستمر برای افزایش کیفیت محصولات- وجدان کاری و انصاف در انجام امور محوله- قانون مداری انضباط اجتماعی و … بعنوان نقش محوری در اقتصاد مقاومتی ایفای نقش نموده و دولت در اقتصاد مقاومتی به عنوان برنامه ریز، زمینه ساز، ظرفیت ساز و هدایت کننده و یاری رسان به بخش خصوصی و تولید تعریف می شود.

 مسیب نجیمی : کارشناس مسائل سیاسی و اقتصادی

 

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.