غذاهای تند چه خواصی دارند؟
غذاهای تند یکی از محبوب ترین غذاها در سراسر دنیا به حساب ميآیند. فلفل طعم بسیار متفاوتی به غذاها ميدهد. هر فرهنگی به تناسب خود، غذاهای پر ادویه و تندی دارد که خوردن آنها هرازچند گاهی بسیار لذت بخش و هیجانانگیز است
به گزارش پایگاه خبری شهرستان شاهین شهر و میمه “شاهین نا“اگر شما نیز جز آن دسته از افرادی هستید که به غذاهای تند و فلفل علاقه دارند، بهتر است در ادامه برای آشنايي با خواص و مضرات فلفل با ما همراه باشید. تحقیقات اخیر نشان ميدهند مصرف فلفل و غذاهای تند برای سلامت بدن خاصیت بسیاری دارد. بله درست شنیدید! فلفل ميتواند برای سلامتی شما مفید باشد! از جمله خواص متعدد فلفل ميتوان به موارد زیر اشاره کرد:
کاهش وزن:
فلفلهای تند حاوی مقادیری کاپسایسین هستند. کاپسایسین به متابولیسم بدن کمک ميکند و سرعت سوختوساز را افزایش ميدهد. علت این امر این است که کاپسایسین باعث افزایش دمای بدن شده و ضربان قلب را نیز افزایش ميدهد. همچنین ثابت شده است که افرادی که با غذای خود فلفل مصرف ميکنند یا غذای تند زیاد ميخورند، حجم وعده غذاییشان کاهش ميیابد در نتیجه روزانه کالری کمتری دریافت ميکنند.
سلامت قلب:
غذاهای تند برای قلب مفیدند. از آنجا که فلفل و غذاهای تند توانایی بدن را برای از بین بردن لخته های خونی افزایش ميدهند، به سلامت قلب کمک زیادی ميکنند. تحقیقات نشان ميدهند با مصرف فلفل تند، کلسترول LDL (کلسترول بد خون) کمتر اکسیده شده و در نتیجه احتمال سکته قلبی کاهش پیدا ميکند. کاپسایسین موجود در فلفل همچنین با ورم، یکی از عوامل حمله قلبی در بدن، مبارزه ميکند. آمار نشان ميدهد میزان مشکلات قلبی، از جمله سکته در فرهنگهایی که در آنها غذاهای تند بیشتر مصرف ميشود به میزان قابل توجهی کمتر است.
بهبود گردش خون:
غذاهای تند همچنین به بهبود گردش خون در بدن کمک بسیاری ميکنند. وقتی شما فلفل یا یک غذای تند ميخورید، دمای بدنتان افزایش ميیابد. در نتیجه سرعت گردش خون بیشتر ميشود و قلبتان تندتر ميزند. همچنین با توجه به اینکه فلفل دارای ویتامین A و C است، با خوردن آن، دیواره رگها مقاومت بیشتری پیدا ميکنند.
ضد سرطان:
مطالعات بسیاری نشان ميدهند که با مصرف فلفل و غذاهای تند ميتوان احتمال ابتلا به سرطان را کاهش داد. کاپسایسین سرعت رشد سلولهای سرطانی را کاهش ميدهد و گاه باعث نابود شدن سلول سرطانی بدون آسیب رساندن به سلولهای اطراف ميشود. در برخی کشورها که مصرف فلفل و غذاهای تند در آنها زیاد است، مانند هند و مکزیک، نرخ ابتلا به سرطان بسیار کمتر است.
بهبود هضم غذا:
فلفل به هضم غذا کمک ميکند زیرا باعث افزایش ترشحات هیدروکلریک معده ميشود. در نتیجه خون بیشتری اطراف معده جمع ميشود و روند هضم غذا تسهیل پیدا ميکند. کاپسایسین همچنین برخی میکروبها را در معده از بین ميبرد. در نتیجه ميتواند به رفع مشکلات معده کمک کند. اما توجه داشته باشید که اگر بعد از خوردن فلفل احساس سوزش معده به شما دست داد، حتما این مسئله را با پزشک در میان بگذارید. معمولا در چنین مواردی داروهایی تجویز ميشود که اسید معده را خنثی ميکند.
درمان سرماخوردگی:
کاپسایسین باعث افزایش تعریق بدن شده و علائم و ناراحتیهای ناشی از سرماخوردگی را کاهش ميدهد، به باز شدن مجرای تنفسی کمک ميکند. همچنین ممکن است به کاهش مشکلات ناشی از سینوزیت کمک کند.
الگوی خواب منظم:
محققان استرالیایی دریافتهاند که افرادی که به صورت مداوم فلفل مصرف ميکنند، الگوی خواب منظمتری دارند. این افراد همچنین راحتتر از خواب بیدار ميشوند و در طول روز از انرژی بیشتری نیز برخوردارند.
بهبود خلقوخو:
فلفلهای تند میزان اندروفین و سروتونین را در بدن افزایش ميدهند. این دو ماده موجب كاهش درد و باعث نشاط و شادابی بدن ميشوند. این دو ماده را ميتوان برای از بین بردن افسردگی و کاهش استرس به کار برد.
بهبود تنفس:
فلفلهای تند به نوعی خلطآور هستند و ميتواند به افرادی که دچار آسم، برونشیت مزمن، نفخ، سینوزیت و سایر مشکلات تنفسی هستند، کمک کند. فلفلهای تند با باز کردن مجراهای مسدود تنفسی به بهبود تنفس کمک بسیاری ميکنند. در مورد غذاهای تند باید اصل اعتدال را همیشه رعایت کرد. خصوصا اگر شما دارای معدهای حساس هستید یا تحملتان در مقابل تندی کم است. با مصرف متعادل این ماده ارزشمند ميتوانيد از فواید بیشمار آن بهرهمند شوید.
مضرات فلفل
اما فلفل در کنار تمام خواصی که دارد، دارای مضراتی نیز برای بدن است. در ادامه شما را با برخی از این مضرات آشنا ميکنیم.
پوست:
تماس مستقیم فلفل با پوست ميتواند منجر به درد، قرمزی و تورم شود. اگر پوست شما به فلفل حساس است، حتما از دستکش استفاده کنید یا پس از تماس حتما دستهایتان را کاملا بشویید.
دستگاه گوارش:
با خوردن فلفل و غذاهای تند، دردهان و معدهتان ممکن است احساس سوزش شدید کنيد. گویی در حال سوختن است. اما در واقع اینگونه نیست. با تماس فلفل با زبان، مادهای در دهان تحریک ميشود که پیام سوزش و درد را به مغز ميرساند. اما برخی انواع ادویه و فلفل ميتوانند در واقع به بافتهای دهان و معده آسیب برسانند. هر چند که فلفل باعث ایجاد زخم معده نمیشود، اما به تشدید آن کمک ميکند. اگر بعد از خوردن فلفل احساس سوزش در دهان و معده، شما را اذیت کرد، برای درمان آن آب تاثیر چندانی ندارد، زیرا ترکیبات تند فلفل در آب حل نمیشود. برای بهبود حالتان بهتر است شیر بخورید. همچنین برخی افراد با خوردن فلفل دچار ريفلاکس اسید معده ميشوند. این مشکل خود ميتواند منجر به مشکلات دیگری نیز بشود. ريفلاکس اسید معده اگر مزمن شود ممکن است منجر به سرطان معده گردد.
چشم:
اگر پس از تماس دستتان با فلفل، آنها را به چشمتان بزنید، به احتمال خیلی زیاد چشم شما قرمز شد. و ورم خواهد کرد. برای برخی افراد حتی بخار ناشی از غذایی تند نیز ميتواند باعث سوزش و قرمزی چشم شود. برای بهبود این وضعیت بهتر است یک حوله خیس بر روی چشمهایتان بگذارید. اگر اشیاي اطرافتان را تار ميدیدید، حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.
آسیب غدد چشایی:
خوردن غذاهای تند به طور مداوم ميتواند برای همیشه به غدد چشایی شما آسیب برساند. عدم تشخیص طعم غذاها یکی از تبعات نامطلوب این مسئله است. به همین دلیل است که افرادی که غذاهای تند به شکل مداوم مصرف ميکنند، پس از مدتی متوجه شدت تندی غذا نمیشوند و طعم تند آن آزارشان نمیدهد.