FacebookTwitterGoogle+Yahoo Messenger
۰۸:۵۰ - جمعه ۲۷ تیر ۱۳۹۳

خواص درمانی آب غوره

غوره به انگور کال و نرسیده گفته می شود. غوره ویتامین ث زیادی دارد.در ایران از آب غوره زیاد استفاده می کنند.

 به گزارش پایگاه خبری شهرستان شاهین شهر و میمه “شاهین ناآیا میدانید مصرف آب غوره در بین خانواده های ایرانی زیاد است، چقدراز خاصیت درمانی آبغوره می دانید. آیا دیگر مشتقات غوره را می شناسید؟ با تهیه آب غوره  و نوع مرغوب آبغوره چطور؟ همه این اطلاعات را برای شما جمع آوری کردیم  که در ادامه می خوانید.

فواید آبغوره:

آبغوره تقویت کننده کبد است و قرقره کردن آن نیز برای برطرف کردن ورم گلو ‌مفید است. ‌این متخصص تغذیه افزود: غوره میوه نارس انگور است که طعم ترشی دارد و برای درست کردن سرکه ‌استفاده می‌شود و از نظر طب قدیم ایران سرد و قابض است. سرکه حاصل از تخمیر دانه‌های انگوردر ‌تسکین خارش‌های پوستی و جلدی موثر است.‌وی اضافه کرد: غوره برای افراد مبتلا به چربی خون بسیار مفید است. ضد عفونی کننده بدن است و اگر با ‌سالاد مصرف شود، برای لاغری سودمند است.

غوره را به تنهایی نباید مصرف کرد به دلیل اینکه روی معده ‌اثر منفی می‌گذارد. زنان باردار از مصرف غوره زیاد باید خودداری کنند.این متخصص افزود: آبغوره تقویت کننده کبد است همچنین برای برطرف کردن ورم گلو، قرقره کردن آبغوره مفید ‌خواهد بود. علاوه بر آن در درمان ورم مخاط دهان و نرمی لثه‌ها و برای درمان چاقی مفرط مفید است.‌وی گفت: غوره دارای اسیدهای آلی مانند اسید مالیک، اسید فرمیک، اسید سوکسینیک، اسید ‌اگزالیک، اسید گلوکولیک و قند است.‌

   آب غوره:

 غوره به انگور کال و نرسیده گفته می شود. غوره ویتامین ث زیادی دارد.در ایران از آب غوره زیاد استفاده می کنند.آب غوره برای نرم کردن لثه ها،جلوگیـــری از چاقی، از بین بردن درد روماتیسم و ضد عفونی کردن روده ها مفید است.اگر هوس خوردن آب غوره کردید، آن را همراه با سالاد بخورید.خوردن آب غوره ی خالی ممکن است به معده آسیب برساند.راستی شنیده اید که می گویند: گر صبر کنی ز غوره حلوا سازی؟ منظور همین غوره است.یعنی این غوره، به انگور و شیره تبدیل می شود که می توان با آن حلوا پخت. غوره انگور فخری و عسکری از سایر غوره ها بهتر و مرغوب تر هستند

 هرگز غوره را با معده خالی نخورید ، چون روی معده اثر سوء می گذارد. همچنین خانم های بارداراز خوردن زیاد غوره خودداری کنند ،‌ چون غوره ادرارآور است و ممکن است موجب سقط جنین شود .

خواص درمانی آب غوره:

 ۱- غوره از نظر طب قدیم ایران سرد و قابض است.

۲- در درمان ورم مخاط دهان و نرمی لثه ها موثر است.

۳- مفرط مفید است آب غوره برای درمان چاقی

۴- خوردن آب غوره بلوغ دختران را جلو می اندازد و قاعده را باز می کند

۵ – آب غوره چون دارای تارتارات پتاسیم است، برای درمان سیاتیک و رماتیسم حاد بسیار مفید است

۶ – حرارت و صفرای بدن را دفع می کند و روده ها را ضد عفونی می کند .

۷ – آبغوره تقویت کننده است.

۸ – برای برطرف کردن ورم گلو  ، آب غوره قرقره کنید .

۹ – برای دفع کرم روده و تقویت معده باید مدت پنج روز آش آبغوره همراه با زیره سیاه مصرف کنید. البته در این مدت باید از خوردن غذاهای سنگین اجتناب نمائید .

۱۰ – آب غوره درمان کننده پا درد و کمردرد می باشد . برای معالجه میتوان مدت ده روز آش آبغوره مصرف نمود .

۱۱– ترشی غوره نیز برای معالجه رماتیسم و سیاتیک مفید است .

آب غوره گیری:

غوره ها را پاک کرده، دم آن ها را می گیریم و می شوییم. سپس آنها را درون آبمیوه گیری می ریزیم و آب آنها را می گیریم. در روش دیگر می توان غوره ها را درون مخلوط کن ریخته و پس از آن غوره های له شده را که دارای پوست و هسته هستند، درون یک تنظیف و یا صافی ریخته و به طور کامل صاف کرد. برای تهیه ی آب غوره ، نوع غوره ی مورد استفاده زیاد مهم نیست، ولی اگر از نوع عسگری استفاده شود، بهتر است. توجه به این نکته لازم است که بعضی از انواع غوره ها ترش تر از برخی دیگر هستند. در صورتی که میزان ترشی آب غوره ی به دست آمده به اندازه ی دلخواه نباشد ، می توان آن را به مدت چند دقیقه جوشانید تا کمی غلیظ تر و ترش تر شود. در ضمن با این عمل مدت نگهداری آبغوره هم بیشتر خواهد شد.

آب غوره را در بطری مورد نظر می ریزیم و درب آن را به طور کامل می بندیم تا هوا به داخل آن نفوذ نکند. در صورتی که بخواهیم آن را برای مدت طولانی نگهداری کنیم ، از ترکیب آب و آرد، خمیری تهیه کنید و دور درب را با خمیر می پوشانیم. همچنین می توانیم با نوار چسب های بسیار محکم درب بطری را به طور کامل پلمپ کنیم.

 گرد غوره:

 برای تهیه گرد غوره، غوره ها را پاک کرده، دم آن ها را می گیریم و می شوییم. بعد روی پارچه ای تمیز پهن می کنیم و در محلی آفتاب گیر قرار می دهیم تا خشک شوند . سپس آن ها را آسیاب می کنیم تا به طور کامل نرم گرد غوره ی آماده شده را درون یک ظرف درب دار ریخته و در محلی خشک نگهداری می کنیم. برای افزایش زمان ماندگاری به آن نمک اضافه می کنند..

نکته ی بسیار مهم در مورد گرد غوره این است که برای تهیه ی آن باید از غوره ی عسگری استفاده کرد.

رب غوره:

 غوره را شسته و روی آن نمک می ریزیم ( به اندازه ی دلخواه ) و روی حرارت ملایم قرار می دهیم. پس از آن درب ظرف را می گذاریم تا غوره ها به طور کامل بپزند و نرم شوند. سپس آن ها را از صافی رد می کنیم. در صورتی که رقیق بود ، کمی دیگر آن را می جوشانیم تا غلظت آن به اندازه ی رب گوجه شود. سپس در یک ظرف در بسته در یخچال نگهداری می کنیم. نکته ی مهم آن است که در مرحله ای که می خواهیم، رب کمی غلیظ تر شود، باید شعله ی زیر آن بسیار ملایم باشد، چون در این مرحله رب غوره سریع می سوزد. به عبارتی دیگر برای تهیه ی یک رب خوب باید زمانی طولانی صرف کرد.

در ضمن اگر رب را در ظرف لعابی تهیه کنید، رنگ و کیفیت بهتری خواهد داشت. در صورتی که از ظرف فلزی استفاده می کنید، باید دقت کنید که کوچک ترین خراش یا زدگی در ظرف وجود نداشته باشد، چون در حین تهیه ی رب، از فلز ظرف کنده شده و وارد رب می شود که برای سلامتی بسیار مضر است.

ترشی غوره:  

برای تهیه ی ترشی غوره که نام دیگر آن “غوره غوره” است، بهتر است غوره را درون محلولی از کات کبود و نمک قرار دهیم. این عمل به تثبیت رنگ سبز آن کمک می کند؛ در غیر این صورت بعد از مدتی رنگ غوره ها تغییر پیدا می کند. روش کار به این ترتیب است که یک دوم قاشق چای خوری کات کبود و ۳ قاشق نمک را درون حدود یک لیتر آب، به طور کامل حل می کنیم و غوره ها را به مدت ۲۴ ساعت درون این محلول قرار می دهیم. سپس آن ها را درون یک صافی ریخته و چندین بار با آب سرد می شوییم. غوره ها را روی پارچه ای پهن می کنیم تا آب اضافی آن گرفته شود. درون ظرف مورد نظر که باید دهانه ی آن کوچک باشد، غوره ها را ریخته و یک لیتر آب غوره و ۳-۲ قاشق نمک را با هم مخلوط می کنیم و روی غوره ها می ریزیم تا به طور کامل روی آن را بپوشاند. برای ماندگاری بیشتر، مقداری هم سیر چرخ می کنیم و به اندازه ی ۲-۱ سانتیمتر یا یک بند انگشت روی غوره ها ریخته و درب ظرف را به طور کامل می بندیم و در جای خنک نگهداری می کنیم.

طرز تهیه آب غوره خانگی:

  ۱-غوره را بایستی دانه دانه کرد و چند بار چنگ زده آبکشی کنیم .

   ۲ – غوره تمیز را به یکی از مراکز آبگیری می بریم .

   ۳ -آب غوره فعلی را با پارچه تمیز صاف می کنیم .

   ۴ – آب موجود را در ظرف مناسب می جوشانیم .

   ۵ – در طول جوشیدن آب غوره با کفگیر زایدات را می گیریم .

   ۶ – اگر می خواهیم آبغوره شفافی داشته باشیم بایستی بعد اینکه آب نصف شد از روی اجاق برداشته بگذاریم سرد شود . بعد آنکه املاح آن ته    نشین شد آب صاف را جدا کرده جوشانده تا به یک ششم آب اصلی برسد . البته املاح را هم می توانیم مجددا صاف کنیم .

  ۷ – می گویند بهترین غوره برای اینکار فخری می باشد .

پاسخ دهید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.