احتمال ابتلا به سنگ کلیه با دوغ!
احتمال ابتلا به سنگ کلیه در افراد دیابتی بیشتر از افراد معمولی است.
به گزارش پایگاه خبری شهرستان شاهین شهر و میمه “شاهین نا“به نقل از ایسنا، یک متخصص جراحی کلیه، مجاری ادراری و ناباروری گفت: احتمال ابتلا به سنگ کلیه در افراد دیابتی بیشتر از افراد معمولی است.
دکتر امیرعباس شهدوست اظهار کرد: دوغ یکی از ترکیبات غذایی است که سرشار از کلسیم، پروتئین و نمک بوده و یکی از عوامل تشدید کننده سنگسازی در کلیه است. وی با اشاره به اینکه یکی از مهمترین علت سنگسازی کلیه، نمک است، اظهار کرد: مصرف لیموی تازه و هندوانه در فصل تابستان تا حدود زیادی از تشکیل سنگ در سیستم ادراری و کلیوی جلوگیری میکند.
دکتر شهدوست با اشاره به علائم سنگ کلیه ادامه داد: دردهای پهلو، وجود خون در ادرار، سوزشهای ادراری مزمن، سابقه خانوادگی و بالا بودن اسید اوریک خون از علائم این سنگ است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به اینکه احتمال ابتلا به سنگ کلیه در افراد دیابتی بیشتر از افراد معمولی است، اظهار کرد: در صورت تشخیص زودهنگام، سنگ کلیه با درمانهای سرپایی بدون نیاز به جراحی درمان میشود. این متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری افزود: در صورت تشخیص سنگ در سایزهای بالای دو سانتیمتر، امکان درمانهای آندوسکوپی وجود دارد و برخلاف گذشته نیازی به جراحیهای باز برای درمان نیست.