معاون سیاسی وزیر کشور اعلام کرد:
موافقت شورای نگهبان با انتخابات یازدهمین دوره مجلس در 2 اسفند 98
جمال عرف گفت: شورای نگهبان با روز دوم اسفند سال ۹۸ برای برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی موافقت کرد
به گزارش شاهین پرس؛ جمال عرف در حاشیه اختتامیه همایش فرمانداران و مدیران کل سیاسی سراسر کشوردر جمع خبرنگاران درباره تعیین بازه زمانی انتخابات افزود: در مورد زمان برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و انتخابات میان دورهای مجلس خبرگان رهبری در ابتدای این ماه نامهای به شورای نگهبان ارسال کردیم و دو زمان را پیشنهاد دادیم که شورا با روز دوم اسفند سال ۹۸ موافقت کرد.
وی گفت: بنابراین زمان مشخص است و باید تدابیرمان صورت گیرد و جلسات مشترک در وزارت کشور بین مجریان و ارگان ناظر برگزار شود و به سمت برگزاری انتخابات باشکوه قدم برداریم.
معاون سیاسی وزیر کشور در پاسخ به سوال دیگری درباره استانی شدن انتخابات مجلس در انتخابات سال آینده افزود: این بحث در مجلس شورای اسلامی مطرح است و اکنون تعامل دولت و مجلس مثبت است، ما نظرات خود را منتقل میکنیم.
وی ادامه داد: استانی شدن انتخابات به این معناست که حوزه به سطح استان میآید. آنجاهایی هم که ممکن است ابهاماتی درباره آن مطرح باشد با مجلس مطرح خواهیم کرد.
عرف افزود: برداشت ما این است که این نیت در مجلس شورای اسلامی وجود دارد که این طرح به نتیجه برسد، شورای نگهبان نیز نظرات خود را منتقل میکند. وی ادامه داد: آن چیزی که ملاک است، در مرحله اول اجرای سیاستهای کلی انتخابات است که توسط مقام معظم رهبری در سال ۹۵ ابلاغ شد.
معاون سیاسی وزیر کشور با بیان اینکه اصولا هم طرح مجلس و هم لایحه دولت نباید ناقض آن سیاست باشد گفت: تلاش شد لایحه انطباق کامل داشته باشد و اگر بخشهایی از طرح با سیاست کلی تفاوتهایی داشته باشد، شورای نگهبان بحث میکند و کار را پیش خواهد برد.
وی در پاسخ به سوالی در مورد برخی انتقادات در مورد عدم آمادگی دولت برای اجرای طرح استانی شدن انتخابات افزود: ما مجری انتخابات هستیم و هر چیز که مصوب شود، مجبوریم مقدمات آن را آماده کنیم.
»» لایحه جامع انتخابات در دستور کار مجلس
جمال عرف افزود: ما سالانه جلساتی را برای همفکری و همافزایی نمایندگان دولت در استانها و شهرستانها برگزار میکنیم که امسال این همایش با تدبیر جدید و به مدت ۳ روز برگزار شد.
وی افزود: هدف ما این بود که این همایش به صورت کارگاه برگزار شود، از این رو در روز نخست، ۷ کارگاه برگزار شد و موضوعات سیاسی، امنیتی، اجتماعی و اقتصادی در آن کارگاهها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
معاون سیاسی وزیر کشور با بیان اینکه تلاش داریم صف و ستاد در این وزارتخانه را به گفتگو و تعامل متقابل برسانیم، افزود: بر اساس آمار، تقریباً یک سوم از فرمانداران ما در مباحث شرکت و موضوعات خود را مطرح کردند. فرمانداران ما در صف هستند و در شهرستانها به عنوان نمایندگان دولت فعالیت میکنند.
عرف افزود: فرمانداران سوالات خود را در این همایش مطرح کردند و معاونین وزارت کشور به آن سوالات پاسخ دادند. اکنون نیز وزیر کشور در حال جمعبندی مباحث است و ابتکار امروز ما برگزاری تریبون آزاد است.
وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در مورد انتخابات سال آینده گفت:: انتخابات در جمهوری اسلامی فرصتی برای انسجام بیشتر مردم و افزایش سرمایه اجتماعی نظام است، لذا ما با رویکرد فرصت محوری به انتخابات نگاه میکنیم و زمینههای افزایش مشارکت مردم را مورد بحث قرار میدهیم.
عرف اظهار کرد: قطعاً سال آینده جلسات تخصصیتر و اجراییتر در موضوع انتخابات برگزار خواهد داشت و مباحث را ریزتر دنبال خواهیم کرد. در این نشست با توجه به اینکه طرح استانی شدن انتخابات در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید ولایحه جامع انتخابات هم که توسط دولت تدوین شده در دستور کار مجلس قرار دارد، مباحثی در این خصوص مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
»» بیانیه پایانی همایش فرمانداران و مدیران کل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری
در آغازین روزهای ورود به دهه پنجم انقلاب اسلامی و به تبعیت از رهبر عزیز و فرزانه انقلاب، بیانیه «گام دوم انقلاب» را که معظم له آن را خطاب به ملت بزرگ ایران به ویژه جوانان صادر و ابلاغ فرموده اند، نقشه راه وزارت کشور دانسته و تحقق آن را در دستور کار قرار داده و متعهدانه به اجرای آن پایبند خواهیم بود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما متن کامل این بیانیه بدین شرح است:
بیانیه پایانی همایش فرمانداران و مدیران کل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری سراسر کشور، اسفند ماه ۱۳۹۷
بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدلله رب العالمین سلام و درود به انبیا الهی به ویژه خاتم پیامبران حضرت محمد مصطفی (ص) و درود بی پایان به روح بلند و ملکوتی بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی (ره) و ارواح تابناک و مطهر شهدا و با آرزوی صحت و سلامتی و طول عمر با عزت برای سکاندار کشتی انقلاب مقام معظم رهبری حضرت آیت العظمی خامنهای و با آرزوی موفقیت و سربلندی و پیروزی برای دولت تدبیر و امید، ریاست محترم جمهور و تمامی خدمتگزاران به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران
ستایش و سپاس خداوندی را که در این برهه از زمان به ما توفیق خدمت به بهترین بندگان خویش عطا فرمود و ما را از نعمت خدمت در سایه نظامی مقدس و بیمه شده با خون پاک شهیدان و سربلند و مقتدر در سایه رهبری حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و حضور و حمایت گسترده مردمانی انقلابی و خداجو برخوردار ساخت.
بی شک، گذشت چهل سال پرفراز و نشیب، اما پرافتخار از عمر انقلاب، نقطه عطفی درتاریخ جمهوری اسلامی ایران است که با فتح قلههای موفقیت و پیشرفت و کسب نشانههای افتخار و عزت و برتری و درجاتی از پیشرفت در زمینههای مختلف از جمله علم و تکنولوژی، صنایع و معادن کشاورزی، سلولهای بنیادین، تجهیزات دفاعی و سایر علوم و فنون پیشرفته، امروز مسیری روشن و امید بخش را فراروی مدیران، خدمتگزاران و کارگزاران نظام قرار داده است تا با الهام از مشی انقلابی گری و اعتقاد به استقلال و آزادی و تکیه بر توانمندیهای داخلی و عدم وابستگی به بیگانگان، هم چنان پرشتاب برای رسیدن به قلههای رفیع عزت و سربلندی کوشش نمایند و این مسیر را مقتدرانه بپیمایند.
اینک که با تدابیر عالمانه و نگاه جامع محور و اعتقاد به توانمندیها و ظرفیتهای درون سازمانی وزیر محترم کشور جناب آقای دکتررحمانی فضلی توفیق پیداکردیم تا به بهانه برگزاری همایش فرمانداران و مدیران کل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری گردهم آییم و اندیشه ها، تجارب و دیدگاههای خود را به اشتراک بگذاریم بیش از هرزمانی با درک شرایط درونی کشور و مسائل به وجود آمده در حوزه بین الملل و نیز تهدیدات، تحریمها و دشمنیهای ظالمانه معاندین و مخالفان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، براین عقیده مصمم گشته ایم تا تحت رهنمودهای مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و درراستای منویات ریاست محترم جمهوری و سیاستها و برنامههای دولت تدبیر و امید و در راستای هدایتها و فرماندهی وزیر محترم کشور عزم خود را جزم نموده و به آن چه که در این همایش به عنوان چراغ راه ادامه مسیر و انجام وظایف در اختیارمان قرار گرفته است و در ادامه به آنها اشاره میشود، جامه عمل بپوشانیم:
1. توسعه و تقویت نشاط و آرامش سیاسی، تقویت انسجام و همبستگی دینی و ملی، قانونمداری، شایسته سالاری و تخصص گرایی، توسعه و تقویت نقش نهادهای مدنی در تصمیم سازی و تصمیم گیری، تلاش برای تحقق مؤلفههای حقوق شهروندی و ایجاد ارتباط و حضور فعال در مجامع و محافل عمومی و تعامل با عوامل تأثیرگذار در منطقه و استفاده از ظرفیت آنان، تلاش برای ایجاد فضای مناسب جهت حضور حداکثری مردم در تعیین سرنوشت خویش و کشور که نمود واقعی آن در انتخابات پیش رو ممکن میگردد و اهتمام به برگزاری انتخاباتهای قانونمند و صیانت از آراء مردم و تلاش برای ارتقاء سطح و جایگاه واقعی مناطق برای ارائه خدمات بهتر و مناسبتر به آنان در حوزه وظایف و مسئولیتهای سیاسی را سرلوحه برنامههای خود قرار داده و متعهدانه به انجام آنها پایبندیم.
انتهای پیام/