کارشناس مدیریت رسانه مطرح کرد؛
لزوم رویکرد «آینده پژوهی» و مدیریت راهبردی در فضای مجازی/ بروز ناهنجاری های اخلاقی با بازی های رایانه ای غربی
شهیر با تأکید بر لزوم تدبیر کار در فضای مجازی گفت: امروز انسان ها در این فضا زندگی می کنند و باید در آن متخصص شویم، فضای مجازی یک ابزار اقتدار ملی است و مدیریت در این زمینه باید راهبردی و با رویکرد آینده پژوهی باشد.
به گزارش شاهین پرس، احسان شهیر، عصر پنجشنبه در همایش 300 مبلغ خواهر بسیجی که در ناحیه مقاومت امام صادق(ع) اصفهان برگزار شده بود گفت: پیامبر اکرم(ص) فرمودند «من از فقر بر امتم نمی ترسم بلکه از سوء تدبیر در میان امتم می ترسم» بر همین مبنا ما هم اگر امروز تدبیر صحیحی نداشته باشیم در امورات خود ناتوان خواهیم شد.
کارشناس ارشد مدیریت رسانه با اشاره به وابستگی بیش از حد انسان ها به تلفن همراه و با بیان اینکه یکی از عوامل کاهش عمر در جامعه امروز همین آسیب های تلفن های همراه و استفاده بی رویه از آن است ادامه داد: امروزه بسیاری از افراد با گوشی خود به رختخواب می روند حتی برخی افراد در اروپا با موبایل خود ازدواج کرده اند.
مدرس دانشگاه در رشته های رسانه و ارتباطات افزود: اگر ما همین گوشی ها و فضای مجازی را مدیریت کنیم و بتوانیم با تدبیر زمام آن را به دست خود بگیریم، آنگاه نه تنها محل آسیب برای ما نخواهد شد، بلکه می توانیم با هنر و ابتکار و مدیریت و تدبیر، فضای مجازی و تلفن همراه را به خدمت خود درآوریم.
شهیر با اشاره به اهمیت شناخت فضای مجازی و حرکت با شتاب در این مسیر در کلام رهبر معظم انقلاب گفت: رهبر انقلاب فرمودند این شتاب باید متناسب باشد گاهی برخی افراد برای کار فرهنگی در فضای مجازی بدون عنان وارد می شوند و یا گاهی متأسفانه اصلاً وارد نمی شوند که هر دوی این روش ها اشتباه است.
وی فضای مجازی را مکمل فضای حقیقی دانست و اظهار کرد: هر فردی که در فضای مجازی با مطلب و کار ما منحرف شود گناه آن به پای ما هم نوشته خواهد شد و همچنین اگر فردی هدایت شود ثواب آن به ما هم خواهد رسید چرا که امروزه انسان ها در فضای مجازی زندگی می کنند بنابراین بایستی در این فضا متخصص شویم.
دکترای مدیریت رسانه ابراز کرد: برای کار بهینه با هر ابزاری نیازمند تخصص در کار کردن با آن هستیم فضای مجازی هم مانند تیغ جراحی است که اگر تخصص کافی در بهره گیری از ان نداشته باشیم انسان ها را با آن خواهیم کشت، این در حالی است که می توانیم با همین تیغ جان انسان ها را نجات دهیم.
وی فضای مجازی را یک ابزار اقتدار ملی توصیف کرد و با بیان اینکه رهبر انقلاب فرمودند« اسمش فضای مجازی است، اما در واقع فضای حقیقی است و ابزار بسیار کارآمدی است» خاطرنشان کرد: امروز کشورهای قدرتمند در همه میدان ها ارتش دارند آمریکا و ایران هم ارتش سایبری دارند.
شهیر افزود: دولت ها تنها می توانند اسباب لازم برای ورود به فضای مجازی را فراهم کنند اما آنچه رهبر انقلاب بر آن تأکید دارند تلاش مردم و معجزه مردم ایران در بهره مندی صحیح از فضای مجازی است.
وی آینده پژوهی را از الزامات مدیریت در فضای مجازی دانست و تصریح کرد: درباره فضای مجازی باید راهبردی عمل کرد و لازم است از کار اجرایی صرف در این حوزه پرهیز شود و با آینده نگری در مدیریت راهبردی، لازم است در زمینه فضای مجازی دقیق عمل کرده و ریزبین باشیم و همه جوانب را در نظر بگیریم و افق دید ترسیم کنیم.
سهم ما از فضای مجازی گدایی محتوا نیست
کارشناس ارشد مدیریت رسانه با بیان اینکه امروزه سرعت تولید علم و گستره مرزهای دانش بسیار افزایش یافته است افزود: امروزه در حالی که هر روز 20 پتابایت اطلاعات در سرورهای جهان ذخیره می شود، یعنی اطلاعاتی که در پنج هزار سال زندگی انسان تولید شده در یک روز ذخیره و انتقال می یابد ما نیز باید مرتب در حال آموزش و به روز شدن باشیم تا عقب نمانیم.
شهیر فضای مجازی در دنیای امروز را مؤید عمل استادان و علما ارزیابی و بیان کرد: اگر اساتید از فضای مجازی دور بمانند دیگر به روز نیستند و حتی دانشجویان آن ها هم بسیاری از نظرات اساتید را زیر سؤال خواهند برد.
وی با اشاره به تعداد اعضای بیش از یک میلیارد و 900 میلیونی شبکه اجتماعی فیس بوک گفت: امروز فیس بوک پر جمعیت ترین کشور مجازی جهان است و این نشان از تأثیرگذاری بسیار بالای شبکه های مجازی بر مردم جهان دارد.
کارشناس مدیریت رسانه و مدرس دانشگاه بازی های رایانه ای را بسیار هدفمند و با هدف تأثیر اساسی بر سبک زندگی به خصوص برای کودکان و نوجوانان دانست و افزود: برخی مراحل در این بازی ها وجود دارد که علناً مصادیق بی اخلاقی و حرام شرعی هستند و سازنده بازی از کودکان می خواهد تا آن کار را انجام دهند و به مرحله بعد بروند، یعنی در ازای عمل حرام و بسیار زشت به کودکان پاداش می دهد.
وی افزود: امروز بازی «نهنگ آبی» وظیفه عادی سازی خودکشی در جوامع را بر عهده دارد، قبح زدایی و سپس عادی سازی ناهنجاری های اخلاقی یک وظیفه مهم بازی های رایانه ای غربی است.
شهیر با اشاره به لزوم تولید علم و محتوا و همچنین دستیابی ایرانی ها به سهم خود در فضای مجازی، تصریح کرد: مبلغان ما در فضای مجازی باید تولید محتوا کنند، سهم ما از شبکه های اجتماعی گدایی محتوا و مطلب نیست، بلکه باید جریان ساز باشیم تا بتوانیم مؤثر و موفق باشیم.
انتهای پیام/