۲۳:۱۹ - یکشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۲

این توصیه را درباره خانه‌تکانی‌ جدی بگیرید

این روزها با نزدیک شدن به عید نوروز طبق سنت و رسوم ما ایرانی‌ها ، خانه‌تکانی و نظافت خانه‌ها معمول و مرسوم است.

 

به گزارش پایگاه خبری شهرستان شاهین شهر و میمه “شاهین نا” به نقل از عصر ایران، خانه تکانی یک سنت زیبا است که هم در آن بر اصل نظافت توجه می‌شود و هم بهانه‌ای می‌شود تا خانواده‌ها در همکاری با یکدیگر دستی به “سر و روی خانه ” بکشند. غالبا یکی از موارد مورد مصرف در خانه تکانی‌ها “آب” است، چون همه چیز با آب پاک و تمیز می‌شود.

کشور ما از گذشته تاریخی کشوری کم آب محسوب می‌شود و طبق مطالعات اخیر بین‌المللی و ملی منطقه خاورمیانه از جمله کشور ما در آینده‌ای بسیار نزدیک با بحران کم آبی مواجه خواهد شد.

این بحران بسیار جدی خواهد بود و حتی برخی فرضیه جنگ برای آب به جای جنگ برای نفت را برای منطقه خاورمیانه مطرح می‌کنند.

 

اخیرا نیز مقامات مسئول کشورمان از جمله استاندار تهران از احتمال جیره‌بندی آب سخن گفته است و شهروندان را به رعایت الگوی مصرف فراخوانده است.

image139212181447

اما الگوی مصرف چیست؟

الگوی مصرف به این معنا است که به اندازه مورد نیاز آب مصرف شود نه بیشتر نه کمتر.

خیلی از ما اگر رفتار روزانه خود درباره مصرف آب را مورد توجه قرار دهیم، حتما به این نتیجه می‌رسیم که می‌توانیم مصرف آب خود در طول روز را به نصف کاهش دهیم. فقط کافی است برخی کارهای ساده را انجام ندهیم و برخی کارها را جایگزین آنها کنیم.

 

این روزها همزمان با خانه تکانی‌های شب عید رعایت الگوی مصرف آب و داشتن دغدغه مصرف بهینه آب بسیار مهم و حیاتی است و هر یک از شهروندان باید در این زمینه احساس مسئولیت کنند.

 

می‌شود با روش‌هایی که کمتر آب مصرف می‌شود خانه تکانی کرد . مثلا لازم نیست برای شستشوی حیاط از فشار شیر آب استفاده کرد. می‌شود حیاط را نخست جارو کرد و سپس با آب گرد و خاک آن را گرفت.

 

می‌شود فرش را سالی یکبار به شرکت‌های مخصوص شستشوی فرش داد. می‌شود به هنگام شستشوی آشپزخانه و سرویس‌های بهداشتی از آب کمتری استفاده کرد و به طور کلی می‌شود در کارهای روزمره که با آب “سر و کار” داریم، از آب کمتری استفاده کنیم.

 

اگر هر شهروند تنها به سهم خود روزانه چند لیتر از هدر دهی آب بکاهد ضرب این رقم در تعداد جمعیت کشور می تواند آب مورد نیاز چند سال کشور را تامین کند.

 

بیایید قدر آب، این ماده حیاتی و بسیار مهم برای زندگی انسان‌ها را بدانیم و آن را هدر ندهیم. راستی می‌دانید در جهان چند میلیارد نفر به آب سالم و بهداشتی دسترسی ندارند؟

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.