۰۹:۱۰ - چهارشنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۴

پایبندی به اخلاق، از حرف تا عمل دولت

یک شنبه این هفته رئیس جمهور در مراسم گشایش نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها، انقلابی بودن را پایبندی به اخلاق، دروغ نگفتن، تهمت نزدن و دادن اعتماد و امید به مردم خواند.

به گزارش پایگاه خبری”شاهین نا” به نقل از صاحب نیوز، رئیس جمهور در حالی این سخنان را ایراد می کرد که بر خلاف سال های گذشته خبری از حضور رسانه های منتقد دولت در نمایشگاه نبود. رسانه هایی که در طول عمر کوتاه دولت یازدهم بارها مورد نوازش قرار گرفته اند و کاهش یارانه فقط بخش کوچکی از این نوازش ها بوده است.

رئیس جمهور روحانی در مراسم گشایش نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها در حالی از پایبندی به اخلاق به عنوان مشخصه انقلابی بودن افراد دم زد که از روزی که سکان ریاست قوه مجریه کشور را به دست گرفته است تاکنون از ادبیات تند و زننده بسیاری در مواجهه با دولت قبل، منتقدان و دلسوزان نظام استفاده کرده است.

وی در اولین مواجه خود با مردم در مقام ریاست جمهوری، به جای ارائه گزارش صد روزه اقدامات کابینه اش، دست به رد و تخریب دولت احمدی نژاد زد تا آنجا که بسیاری از رسانه ها – حتی همسو با دولت – از این عمل ناخرسند شدند و عده ای تعبیر زنگ انشا به جای زنگ حساب را به کار بردند. از خزانه خالی گرفته تا ناامیدی و یاس در سراسر کشور و هشت سال خرابی و … از جمله سخنان رئیس جمهور در این جلسه بود.

روحانی اما بی اعتنا به این انتقادات در موقعیت های مختلف دولت قبل را تخریب کرد. بخشی از سخنان رئیس جمهور که در آن از رئیس جمهور پیشین و دولت گذشته انتقاد شده بود، به تیتر یک رسانه های فارسی زبان غربی، تبدیل شد. بی بی سی فارسی و دویچه وله در فروردین ۹۳ نوشتند:«حجت الاسلام حسن روحانی در دیدار نوروزی با وزرا و معاونان گفت: «ساختمانی که در هشت سال گذشته خراب شده است در چند ماه درست نمی شود اما جای امیدواری است که امروز کار به درستی آغاز شده و در حال برداشتن آوارها هستیم.»

همزمان با رئیس جمهور برخی مشاوران و نزدیکان وی نیز از هر فرصتی برای تخطئه افکار عمومی نسبت به دولت قبل بهره بردند، اکبر ترکان که زمانی در دوران معاونت نفتی خود در دولت نهم گفته بود: «احمدی‌نژاد از من راضی است» اکنون و در قامت مشاور ارشد رئیس جمهور و دبیر مناطق آزاد تجاری دولت وی را به غارت بیت المال متهم کرد.

حسام الدین آشنا نیز دولت روحانی را بهاری نامید که پشت زمستان مانده بود؛ زمستانی که به زعم او زیادی طولانی شده بود.
چوب اخلاق مداری دولت اعتدال فقط بر بدن احمدی نژاد و یارانش نواخته نشد؛ خیلی زود و به موازات فرایند مذاکرات هسته ای منتقدان و جمعیت هایی از مردم نیز مورد عنایت آقای رئیس جمهور و یارانش قرار گرفتند.

اولین گام را محمود سریع القلم برداشت، وی ضمن ابراز ناخرسندی از اظهار نظر اقشار مردم نسبت به برنامه هسته ای گفت: صداوسیما می‌رود از یک لبو فروش یا راننده تاکسی می‌پرسد نظر شما درباره برنامه هسته‌ای چیست؟
پس از آن اکبر ترکان ۴۹٫۵ درصد مردم را که به روحانی رای نداده اند، قانون گریز و افراطی عنوان کرد.

نخستین خطاب روحانی نسبت به منتقدان اما در دانشگاه شهید بهشتی شکل گرفت؛ وقتی وی در جمع دانشجویان منتقدان را کم سواد نامید و گفت:« فقط یک عده معدود که از جای معدود تغذیه می‌شوند. آنها باید حرف بزنند. آنها هم البته حرف بزنند اشکال ندارد، نقد کنند اشکال ندارد، چرا یک عده کم‌سواد بیایند حرف بزنند؟»

او در نوبه های دیگر منتقدان را بی شناسنامه، تازه به دوران رسیده و افراطی نامید، اما هیچ کدام از این تعابیر بار معنایی منفی ای را که وی در همایش رؤسای نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور به همراه نداشت. روحانی در آن مراسم از اخلاق سنگ تمام گذاشت و ضمن ایراد سخنانی گفت: «یک عده به ظاهر شعار می‌دهند ولی بزدل سیاسی هستند و تا حرف مذاکره پیش می‌آید می‌گویند ما می‌لرزیم. به جهنم؛ بروید یک جای گرم برای خود پیدا کنید. خداوند شما را ترسو و لرزان آفریده است.»

روحانی امروز اخلاق مداری را ویژگی انقلابی بودن بر می شمرد و وزیر کهنسالش را بخاطر ضد انقلاب نامیدن مردمی که به کمپین خودروی بی کیفیت نخریم می پیوندند مورد عتاب قرار داده از مدارا و حفظ آبرو سخن می راند.حال آنکه آنچه مردم در این دو سال و اندی مسئولیت وی مشاهد کرده اند مغایر سخنان شیک و شسته رفته این روزهای وی بوده است. وجود زاویه حاده ای که مردم از حرف تا عمل دولت تجربه می کنند هرگز به آنها اجازه اعتماد به روحانی و دولتمردانش را نخواهد داد.

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.