روزگاری عشق و خیانت روایتی نو از انقلاب
اتفاقی غیرمنتظره پروانه و دخترش آینه را غافلگیر میکند،گویا این اتفاق ریشه در گذشته پروانه دارد گذشتهای که سالها از مواجه با آن هراس داشته است.
به گزارش پایگاه خبری“شاهین نا“ فیلم سینمایی «روزگاری عشق و خیانت» اولین ساخته داود بیدل از ۱۵ بهمن ماه اکران شد. این فیلم روایت قصهای با محوریت انقلاب اسلامی است. جایزه کمیته حمایت از فلسطین بخش تجلی اراده ملی بیست و دومین جشنواره فیلم فجر به «روزگاری عشق و خیانت» اهدا شد. پخش فیلم «روزگاری عشق و خیانت» بر عهده ی جبرئیل فیلم است.
فیلم «روزگاری عشق و خیانت» در بخش نگاه نو سی و دومین جشنواره فیلم فجر و سیزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت حضور داشت. این فیلم نامزد بهترین بازیگر زن برای بازی شهرزاد کمالزاده در سیزدهمین جشنواره فیلم مقاومت شده است.
خلاصه فیلم «روزگاری عشق و خیانت»:
اتفاقی غیرمنتظره پروانه و دخترش آینه را غافلگیر میکند،گویا این اتفاق ریشه در گذشته پروانه دارد گذشتهای که سالها از مواجه با آن هراس داشته است.
عوامل فیلم «روزگاری عشق و خیانت»:
کارگردان: داود بیدل/ نویسنده: داود بیدل، روح اله شمقدری/ تهیهکنند: روح الله شمقدری/ مدیر فیلمبرداری: محمدتقی پاک سیما/ صدابردار: عباس رستگارپور/ صداگذاری: حسین ابوالصدق/ طراح چهره پردازی: محمدرضا قومی/ طراح صحنه و لباس: محمدهادی فدوی/ جلوه های ویژه میدانی: حمید رسولیان/ تدوین: حسن ایوبی/ موسیقی: پیمان یزدانیان/ جلوه های ویژه بصری: بهنام خاکسار/ عکاس:حسن شجاعی
بازیگران: شهرزاد کمالزاده، میلاد کیمرام، همایون ارشادی،نسرین مقانلو،سحر قریشی، حسن جوهرچی، جعفر دهقان، علی اوسیوند، آتش تقیپور، جمشید هاشمپور
«روزگاری عشق و خیانت» به دولت یازدهم رسید
روح الله شمقدری که فیلم سیاسی «پایان نامه» را نیز در کارنامه خود دارد این روزها مشغول ساخت فیلمی در سکوت خبری است که حتی نامی از آن به صورت رسمی در رسانه ها منتشر نشده است و وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی بارها نام این پروژه را تغییر داده اما سازندگان هیچ اطلاعاتی از دلایل این تغییر نام ها اعلام نکرده و حاضر به مصاحبه نشده اند.
این فیلم که به کارگردانی داود بیدل است پیش از این رسانه ها از آن با نام «عبور از مه» خبرهایی را به صورت گمانه زنی منتشر کرده بودند که در نهایت «روزگاری عشق و خیانت» نام گرفته و مجوز فیلمسازی آن از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر شد.
موضوع و خلاصه داستان فیلم «روزگاری عشق و خیانت» تاکنون در هیچ رسانه ای منتشر نشده و تنها روح الله شمقدری در اشاره ای کوتاه در یکی از رسانه ها زمان فیلم را دوران انقلاب عنوان کرده است.
یادآور می گردد روح الله شمقدری فیلمی سیاسی را در کارنامه خود دارد که پس از همان ابتدای ساخت فیلم با حاشیه های بسیار بسیاری روبه رو شد. پایاننامه فیلمی ایرانی به کارگردانی حامد کلاهداری و تهیه کنندگی روحالله شمقدری و با بازی حامد کمیلی، بهاره افشاری، کامران تفتی، چکامه چمنماه، نیما شاهرخشاهی و با حضور داریوش ارجمند، محمدرضا شریفینیا، احمد نجفی و جمشید هاشمپور است.
این فیلم به حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری ۲۲ خرداد ۱۳۸۸ میپردازد.ابتدا شایع شد بازیگر اصلی فیلم لیلا اوتادی است و در نقش ندا آقاسلطان بازی میکند. تنها سه ساعت پس از اعلام خبر در گفتوگوی یکی از رسانه ها با لیلا اوتادی این خبر را تکذیب شد. رئیس سازمان سینمایی نیز در مورد خبر ساخت فیلمی دربارهٔٔ ندا آقاسلطان گفت داستان پایاننامه را خوانده و ربطی به موضوع ندا آقاسلطان ندارد.
داود بیدل پیش از این تلهفیلمهایی چون «هیش»، «آلواتان» و «گرداب سکندر» را ساخته و فیلم «روزگاری عشق و خیانت» اولین تجربه سینمایی وی است.
فهرست عواملی که از این فیلم تاکنون به صورت غیر رسمی انتشار یافته عبارت است از: فهرست عوامل اصلی «عبور از مه» عبارتند از: کارگردان: داود بیدل، تهیه کننده روح الله شمقدری، مدیر فیلمبرداری: محمدتقی پاکسیما، مدیر تولید:محمود محمد طائمه، طراح چهرهپردازی: محمد قومی، صدابردار: عباس رستگارپور، طراح صحنه و لباس: محمد هادی فدوی. بازیگران: جمشید هاشم پور، میلاد کیمرام، نسرین مقانلو، شهرزاد کمال زاده، سحر قریشی، حسن جوهرچی، جعفر دهقان، علی اوسیوند، آتش تقیپور و همایون ارشادی.
حواشی «روزگاری عشق و خیانت»:
«روزگاری عشق و خیانت» ابتدا «عبور از مه» نام داشت.
روح الله شمقدری درباره فیلمنامه فیلم «روزگاری عشق و خیانت» گفت:
“تفکر و ایده اولیه از آنجایی شروع شد که متوجه دغدغه مقام معظم رهبری در زمینه ساخت فیلمهای انقلابی در ارتباط با ساختارهای نظام انقلاب اسلامی شدیم. در نتیجه به دنبال فیلم نامهای میگشتیم که در راستای این مسائل ذکر شده باشد. این فیلم سینمایی در راستای هیچ جریان سیاسی نیست، بلکه این فیلم وابسته به غیرت ملی است.“
داوود بیدل، کارگردان فیلم «روزگاری عشق و خیانت» گفت:
“صهیونیستها متخصص این موضوع هستند که کسی از کار آنها اطلاعی پیدا نکند و با شیوههای خاصی تمام اسناد و مدارک را حذف میکنند. در ذات رژیم صهیونیستی از بین بردن مدارک وجود دارد و اصولاً چیزی باقی نمیگذارند. باید در اینجا عنوان کنم مشخصاً آن افرادی که نشان میدهند با فیلم و یا سیاسی بودن آن مشکل دارند در حقیقت این گونه نیست و آنها مشکلشان فردی است و با شخص آقای «شمقدری» مشکل دارند.”
شهرزاد کمال زاده درباره بازی در فیلم «روزگاری عشق و خیانت» گفت:
“خوشحالم که در فیلم سینمایی «روزگاری عق و خیانت» بازی کردم در اثری که در ارتباط با شهدا و خانوادههای آنها و انقلاب و مردمم بوده است. من ناراحت نیستم از اینکه در این کار بازی کردم این گروه جزو بهترین گروههایی بوده است که در طی این ۱۳ سال عمر کاریام با آنها کار کردهام.“
نسخه ی اکران شده این فیلم نسبت به نسخه به نمایش درآمده در جشنواره فیلم فجر کوتاه تر شده است.
سحر قریشی درباره بازی در فیلم «روزگاری عشق و خیانت» گفت:
“من بازیگر هستم و هر نقشی به من بدهند بازی می کنم. این فیلم فیلمی سیاسی نیست بلکه در ارتباط با تاریخ کشورم است تاریخی را که اتفاق افتاده است نشان می دهد چرا از کلمه سیاست برای کوباندن استفاده می شود؟ من در یکی از صفحه های اجتماعی عکسی از پشت صحنه این کار گذاشتم و با برخوردهای بسیار بدی روبرو شدم.”
پوستر «روزگاری عشق و خیانت»