۰۸:۳۰ - دوشنبه ۲۷ مرداد ۱۳۹۳

زهرماری به نام کولا !!

نتایج پژوهش‌ها نشان می د هد که ارتباط مستقیمی بین مصرف نوشابه و چاقی کودکان وجود دارد. به عقیده‌ی همین محققان هر میزان نوشابه‌ی اضافی که در طول دو سال نوشیده می‌شود خطر ابتلا به چاقی مفرط را به میزان 60 درصد افزایش می‌دهد.

به گزارش پایگاه خبری شهرستان شاهین شهر و میمه “شاهین نا“ در مورد مضرات نوشابه‌ها زیاد گفته‌اند و زیاد شنیده‌ایم؛ اما همیشه سیستم «در و دروازه‌ی» ما ایرانی‌ها خوب کار می‌کند و معمولاً گوشمان به این حرف‌ها بدهکار نیست.

نوشابه‌ها به خصوص کوکاکولا(البته منظور ما فقط این برند خاص نیست؛ منظور همان نوشابه‌های مشکی خودمان است) نوشیدنی خوشمزه و گوارایی است و صد البته دل کندن از آن کار ساده‌ای نیست؛ اما اگر از مشتری‌های دائم این نوشیدنی‌ها هستید بدانید این مطلب راست کار خودتان است. چون قصد داریم رازهایی را از کوکاکولا و انواع دیگر نوشابه‌ها برملا کنیم که دیگر خودتان رغبت نکنید لیوان لیوان از این نوشیدنی‌ها سر بکشید. با ما همراه باشید.

بعد از خوردن نوشابه چه اتفاقاتی در بدن می‌افتد

 همین ابتدا سوالی از شما داریم؟ آیا می‌خواهید سالم و تندرست زندگی کنید؟ اگر جوابتان مثبت است کمتر نوشیدنی‌های گازدار میل کنید. به خاطر اینکه بعد از ورود فقط یک لیوان کوکاکولا، غوغایی در بدنتان به پا می‌شود! می‌پرسید چه غوغایی؟ ادامه‌ی مطلب را مطالعه بفرمایید.

 10 دقیقه بعد از خوردن کوکاکولا

درست ده دقیقه بعد از خوردن یک شیشه‌ی کوچک کوکاکولا ده قاشق چای‌خوری شکر وارد بدنتان می‌شود که معادل 100 درصد نیاز روزانه‌تان به قند است. تنها دلیلی که باعث می‌شود این میزان بالای قند حالتان را به هم نزند وجود اسید فسفریک است که طعم آن را قابل‌تحمل می‌کند.

 20 دقیقه بعد از خوردن کوکاکولا

بیست دقیقه بعد میزان قند خون به طور آسیب‌رسانی بالا می‌رود و در پی آن میزان انسولین تولیدشده نیز بیشتر می‌شود. کبد هم دست به کار می‌شود و میزان زیاد قند را به چربی تبدیل می‌کند. در واقع بیست دقیقه بعد از خوردن نوشابه کبد بیچاره به سختی شروع به کار می‌کند.

 چهل دقیقه بعد از خوردن کوکاکولا

چهل دقیقه بعد، کار جذب کافئین به پایان رسیده است، مردمک‌های چشمتان گشادتر شده، فشارخونتان بالا رفته و کبد، قند را به خون سرازیر می‌کند. گیرنده‌های آدنوزین (در مغز) مسدود می‌شوند و به این ترتیب جلوی خواب‌آلودگی گرفته می‌شود.

 چهل و پنج دقیقه بعد از خوردن کوکاکولا

چهل و پنج دقیقه بعد، میزان (دوپامین )هورمون لذت را افزایش می‌دهد. به همین دلیل حال خوبی به فرد دست می‌دهد.

60 دقیقه بعد از خوردن کوکاکولا

درست یک ساعت بعد، بدنتان با افت قند مواجه می‌شود. علاوه بر این اسید فسفریک به کلسیم، منیزیم و زینک موجود در دستگاه گوارش می‌چسبد. میزان بالای قند و شیرین‌کننده‌ها نیز به این مشکل دامن می‌زنند و باعث دفع بیشتر کلسیم از طریق ادرار می‌شوند.

 70 تا 120 دقیقه بعد از خوردن کوکاکولا

تأثیر ادرارآوری جذب کافئین شروع می‌شود و در نتیجه نیاز به دست‌شویی رفتن بالا می‌رود. به این ترتیب هم کلسیم، منیزیم و زینک (موادی که برای استحکام استخوان‌ها و همچنین عملکرد ارگان‌های بدن لازم است) و همچنین سدیم و آب بدن دفع می‌شود. در این لحظات است که تندخو یا بی‌حس می‌شوید. همه آن میزان آبی که از طریق مصرف یک شیشه یا بطری نوشابه وارد بدن شده است دفع می‌شود. نگرانی از این وضعیت این است که به همراه آب دفع شده، عناصر مغذی باارزش که برای ساخت و استحکام استخوان‌ها، عصب‌ها و دندان‌ها لازم است دفع می‌شود. در نتیجه دست بدن خالی می‌شود چون عناصر لازم برای عملکرد نرمال ارگان‌هایش را از دست می‌دهد.

 سه تا چهار ساعت بعد از خوردن کوکاکولا

سه تا چهار ساعت بعد، بدن بر حسب عادتی که کرده است دچار کمبود کافئین می‌شود و برای همین تشویق می‌شوید که دوباره به سراغ یک نوشابه‌ی دیگر بروید و این چرخه همچنان ادامه می‌یابد.

ترکیبات اصلی موجود در یک شیشه کوکاکولا

با خودتان رو راست باشید. همین امروز چقدر نوشابه خورده‌اید؟ فرزندانتان چطور؟ شرط می‌بندیم که می‌گویید حداقل یک لیوان! باید بدانید که در هر 24 ساعت حدود 350 میلیون لیتر کوکاکولا (البته فقط این مارک، کاری به انواع و اقسام دیگر نوشابه‌ها با مارک‌های مختلف نداریم) در سرتاسر جهان نوشیده می‌شود؛ یعنی چیزی معادل 128 میلیارد لیتر در سال؛ یعنی می‌خواهیم بگوییم شما تنها نیستید و بسیاری از مردم جهان عاشق این نوشیدنی «بدن ویران کن» هستند. مهم‌ترین چیزی که باید همیشه در خاطرتان باشد این است که با هر یک از این شیشه‌های قدیمی نوشابه که سر می‌کشید حدود 10 قاشق چای‌خوری شکر، 150 کالری، 30 تا 55 میلی‌گرم کافئین و همچنین رنگ های خوراکی‌ مصنوعی و سولفیت‌ها وارد بدنتان می‌شود. البته قصد داریم با جزئیات بیشتری در خصوص ترکیبات این نوشیدنی صحبت کنیم تا متوجه باشید چه نوشیدنی شیمیایی خطرساز خوشمزه‌ای در کامتان می‌ریزید. دعوت می‌کنیم تا گوشه چشمی به ترکیبات یک بطری کوچک نوشابه از هر مارکی بیندازید:

 اسید فسفریک

اسید فسفریک محترم می‌تواند در توانایی بدن برای استفاده از کلسیم اختلال ایجاد کند، باعث بروز پوکی استخوان و نرمی دندان‌ها و استخوان‌ها شود. توجه داشته باشید اینکه نوشابه‌ها باعث بروز پوکی استخوان می‌شوند نه شوخی است و نه ایجاد دلهره در وجود، بلکه یک واقعیت تلخ است. اگر سلامت استخوان‌هایتان برایتان مهم است دور این نوشیدنی را خط قرمز بکشید.

 قند

نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهند که قند باعث افزایش میزان انسولین بدن می‌شود که همین امر در نهایت به ابتلا به فشارخون بالا، کلسترول بالا، بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت، چاقی، پیری پیش از موعد و عوارض جانبی زیادی منجر می‌شود. اکثر این نوشابه‌ها 100 درصد نیاز روزانه‌ی ما به قند را تامین می‌کنند؛ یعنی با خوردن یک بطری کوچک نوشابه بدن شما دیگر نیازی به خوردن هیچ ماده‌ی قندی دیگری ندارد و هر میزان قند دیگری که وارد بدن شود به صورت چربی ذخیره می‌شود. فراموش نکنید که مصرف میزان زیادی مواد قندی در طولانی مدت به سلامتی‌تان آسیب‌های جدی خواهد زد.

آسپارتام

آسپارتام یک ترکیب شیمیایی هست که در تهیه‌ی نوشابه‌های رژیمی، به عنوان شیرین‌کننده‌ی مصنوعی به جای قند استفاده می‌شود. باید بدانید که همین آسپارتام بیش از 90 مشکل و عارضه‌ی جانبی برای بدن به وجود می‌آورد مانند تومورهای مغزی، ناهنجاری‌های مادرزادی، دیابت، اختلالات احساسی و صرع.

 کافئین

نوشیدنی‌های کافئینه باعث بروز مشکلات عصبی، بی‌خوابی، فشارخون بالا، اختلال در ضربان قلب، افزایش کلسترول، تحلیل ویتامین‌ها و مواد معدنی بدن، برآمدگی و تورم در سینه‌ها، ناهنجاری‌های مادرزادی و غیره می‌شود.

 آب شیر

آب شیر می‌تواند حاوی برخی از ترکیبات شیمیایی مانند کلر، سرب، کادمیوم و دیگر آلاینده‌ها باشد. مشکل اینجاست که آب شیر یکی از ترکیبات نوشیدنی‌های گازدار است؛ یعنی همان ترکیبات شیمیایی در ترکیب نوشابه‌های محبوبتان نیز وجود دارد.

 اگر هنوز در مورد مضرات نوشابه شک دارید در قسمت دوم این مطلب مواردی را ذکر خواهیم کرد که دیگر علاقه‌ی چندانی برای مصرف کوکاکولا نماند.

دغدغه‌ی ما فقط و فقط سلامتی است و بس. سلامتی پدران و مادران و فرزندان این خاک و البته همه‌ی آن‌هایی که محبت کرده مطالب ما را می‌خوانند و لطف کرده آن را به گوش بقیه می‌رسانند. مطالبی که گفتیم و در این قسمت هم خواهیم گفت برگرفته از یک سایت معتبر فرانسوی است که روی مضرات نوشابه و اختصاصا برند کوکاکولا تمرکز کرده و فارغ از هر نوع حب و بغضی هر آنچه از دل پژوهش‌ها برآمده را گفته است. ما هم دلمان نیامد شما را از دانستن برخی وقایع بی‌نصیب بگذاریم. چون می‌دانیم در ایران نوشابه‌ها به خصوص در بین نوجوانان و جوانان طرفداران پر و پاقرص زیادی دارند.

در این قسمت وقایع دیگری را برملا می‌کنیم. تصمیم نهایی باشماست که بی‌رویه به مصرف این نوشیدنی مضر ادامه دهید و یا اینکه کلاهتان را قاضی کنید و تغییری در عادت‌های غذایی‌تان بدهید. لطفاً مثل همیشه با ما باشید.

نوشابه‌ها و در رأس آن کوکاکولا ادعایی دارند مبنی بر تولید نوشابه‌های لایت که ترکیباتشان بی‌ضرر نیست. کوکاکولای لایت حاوی آب گازدار، E150D ، E952 ،E951 ،E950 ،E338 ،E330 ،E211 و معطرکننده هاست. به طور خلاصه نگاهی به این ترکیبات می‌اندازیم:

 آب گازدار: آبی جوشان است که باعث افزایش ترشحات گاستریک (گوارشی) شده و اسید ترشحات معده را بیشتر می‌کند در نتیجه باعث نفخ هم می‌شود.

 E150Dنوعی رنگ خوراکی که همان کارامل است اما در ترکیب با سولفید آمونیوم.

 E952 همان سیکلامات سدیم است. نوعی افزودنی شیمیایی و جایگزین قند. سیکلامات یک ترکیب شیمیایی است با طعمی 200 برابر شیرین تر از قند که به عنوان شیرین‌کننده‌ی مصنوعی استفاده می‌شود. در سال 1969 سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) استفاده از سیکلامات سدیم را غیرقانونی اعلام کرد به خاطر اینکه باعث ابتلای موش‌های آزمایشگاهی به سرطان مثانه شده است. این ممنوعیت در سال 1975 در ژاپن، کره‌ی جنوبی و سنگاپور نیز اعمال شد؛ اما در سال 1979، سازمان جهانی سلامت بدون دلیل قانع‌کننده ای‌ مصرف سیکلامات را دوباره مجاز اعلام کرد که در حقیقت موجب شگفتی متخصصان شد.

 E951 همان آسپارتام یا شیرین‌کننده‌ی مصنوعی و جایگزین قند برای دیابتی‌ها. ترکیبی که از نظر شیمیایی ناپایدار است و در دمای بالا به متانول و فنیل آلانین تجزیه می‌شود. باید بدانید که متانول برای سلامتی خطرناک است. 5 تا 10 میلی‌لیتر آن می‌تواند باعث تخریب عصب بینایی و نابینایی غیرقابل‌برگشت شود. به گزارش مرکز بین‌المللی مطالعات سرطانی فرانسه، در نوشیدنی‌های گازدار ولرم، آسپارتام به فرمالدهید تجزیه می‌شود که سرطان‌زای محض است. البته مضرات این ترکیبات به همین جا ختم نمی‌شود. اگر هنوز قانع نشده‌اید باید بگوییم که این ترکیبات می‌توانند علائم دیگری مانند سردرد، خستگی، سرگیجه، حالت تهوع، لکنت زبان، چاقی، تحریک‌پذیری، اضطراب، از دست دادن حافظه، مشکلات بینایی، درد مفاصل، افسردگی و غیره نیز ایجاد کنند. تومورهای مغزی، ام‌اس، صرع، خستگی مزمن، بیماری آلزایمر، دیابت و غیره نیز از ارمغان‌های شوم آسپارتام موجود در این نوشیدنی‌ها می‌باشد.

E950 آس سولفام پتاسیم است. 200 برابر شیرین تر از شکر. این شیرین‌کننده حاوی متیل اتر می‌باشد که عملکرد سیستم قلبی عروقی را به هم می‌ریزد. این ترکیب همچنین حاوی اسید آسپارتیک است که روی سیستم عصبی تأثیر منفی می‌گذارد و در طولانی مدت اعتیادآور است. برای همین هم نوشابه خورهای قهار روز به روز بیشتر به سمت این نوشیدنی می‌روند و به هیچ عنوان حاضر به دل کندن از آن نیستند. آس سولفام به سختی حل می‌شود و مصرف آن برای کودکان و زنان باردار توصیه نمی‌شود.

امیدواریم تا اینجای مطلب خسته نشده باشید. فقط سه ترکیب مهم دیگر باقی مانده است که مطالعه‌ی آن خالی از لطف نیست:

 E338همان ارتوفسفریک اسید است که می‌تواند باعث حساسیت و خارش پوست و چشم‌ها شود. این ترکیب برای تولید اسید فسفریک آمونیاک، سدیم، کلسیم، آلومینیوم و همچنین برای تولید کربن چوب و نوار کاست های قدیمی استفاده می‌شود. البته موارد مصرف دیگر دارد که صنعت نساجی و نفت را نیز شامل می‌شود.

در صنایع غذایی از ارتوفسفریک اسید برای تولید آب گازدار و همچنین مواد اولیه‌ی شیرینی‌پزی استفاده می‌شود. یکی از عمده مضرات این ترکیب اختلالی است که در جذب کلسیم و آهن به وجود می‌آورد برای همین هم باعث تضعیف بافت استخوان‌ها شده و احتمال پوکی استخوان را بالا می‌برد. از عوارض جانبی آن می‌توان به عطش و آسیب‌های پوستی اشاره کرد.

 E330 اسیدسیتریک معروف که به طور گسترده در طبیعت وجود دارد و در صنعت داروسازی و صنعتی غذا و کشاورزی استفاده می‌شود. از املاح معدنی اسیدسیتریک به عنوان نگه‌دارنده‌ها و غیره استفاده می‌کنند. در حوزه‌ی پزشکی برای نگهداری از خون استفاده می‌شود.

 E211بنزئات سدیم است که در تولید برخی از محصولات غذایی به عنوان ماده‌ی ضدباکتری، ضد کپک و ضدقارچ استفاده می‌شود. این ترکیبات بیشتر در مرباها، آب میوه‌ها، ماست‌های میوه ای به کار می‌روند. بنزئات سدیم برای افرادی که به آسم مبتلا هستند و همچنین افرادی که به آسپرین حساسیت دارند توصیه نمی‌شود.

نتایج پژوهشی که در دانشگاه شفیلد انگلستان انجام‌شده نشان می‌دهد که E211 باعث آسیب‌های جدی به DNA می‌شود. این مسئله هم می‌تواند به بیماری‌هایی مانند پارکینسون منجر شود.

 ترکیبات معطر کننده: افزودنی‌های معطری هستند که اثرات آن‌ها تا حدودی ناشناخته است.

آسیب‌هایی که نوشابه‌ی محبوب قلب‌ها به سلامتی می‌زند

نمی‌خواهیم مته به خشخاش بگذاریم. بدون شک نوشیدن هر از گاهی نوشابه سلامتی را کن فیکن نمی‌کند. منظور ما از بیان جز به جز این مطالب نهیب زدن به افرادی است که نوشابه را مانند آب خوردن سر می‌کشند. بدانید و آگاه باشید که مصرف زیاد نوشابه‌ها و کلاً نوشیدنی‌های گازدار یکی از عوامل اصلی چاقی در سراسر جهان است. نتایج پژوهش‌ها نشان می د هد که ارتباط مستقیمی بین مصرف نوشابه و چاقی کودکان وجود دارد. به عقیده‌ی همین محققان هر میزان نوشابه‌ی اضافی که در طول دو سال نوشیده می‌شود خطر ابتلا به چاقی مفرط را به میزان 60 درصد افزایش می‌دهد.

مصرف زیاد نوشابه خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را به میزان 85 درصد افزایش می‌دهد.

متأسفیم از اینکه می‌گوییم نوشابه خورها خطر ابتلا به سرطان را به جان خریده‌اند. به خاطر اینکه محققان در اکثر نوشابه‌هایی که بررسی کرده‌اند وجود بنزن را به اثبات رسانده‌اند. این ترکیب سرطان‌زاست. البته در معرفی ترکیبات آسیب‌های دیگر این نوشیدنی‌ها مانند خطر پوکی استخوان، بیماری‌های عصبی مانند پارکینسون و غیره نیز اشاره شده است.

اگر با تمام گفته‌هایمان هنوز نمی‌توانید زندگی و میز غذا را بدون نوشابه تصور کنید این چند سطر آخر مخصوص خودتان است:

با عرض احترام به نوشیدنی مورد علاقه‌ی شما اما باید بدانید که توزیع‌کننده‌های کوکاکولا در خود آمریکا از این نوشیدنی برای تمیز کردن موتور کامیون‌های خود استفاده می‌کنند. البته این که خوب است. پلیس آمریکا همیشه چند شیشه کوکاکولا در ماشین خود دارد. البته نه برای نوشیدن. برای شستن خون‌های ماسیده شده در جاده‌ها بعد از تصادفات رانندگی.

پاک کردن لکه‌های سطوح زنگ‌زده‌ی روی ماشین‌ها یکی دیگر از موارد استفاده‌ی کوکاکولاست. شما هم می‌توانید روی باطری ماشینتان یک شیشه کوکاکولا بریزید. خواهید دید که دیگر خبری از خوردگی باطری نخواهد ماند.

از کوکاکولا برای تمیز کردن پیچ و مهره‌های زنگ‌زده هم زیاد استفاده می‌کنند. برای این کار یک تکه کهنه را به این نوشیدنی آغشته کرده و به مدت چند دقیقه روی پیچ‌ها می‌پیچند.

در برخی دیگر از کشورها از کوکاکولا برای لکه بری لباس‌ها استفاده می‌شود. به این ترتیب که آن را روی لباس‌های کثیف ریخته و پودر اضافه کرده و ماشین را روشن می‌کنند. به همین سادگی.

در همین کشور هند خودمان از کوکاکولا به جای آفت‌کش‌ها استفاده می‌کنند تا دفع حشره کنند. به خاطر اینکه این نوشیدنی‌ها خیلی ارزان تر از سم‌های کشاورزی است و نتیجه‌ی دلخواهی نیز دارد.

اگر هنوز هم قانع نشدید بدانید که با عرض معذرت از این نوشیدنی برای تمیز کردن کاسه توالت، لکه‌های چربی، ماهی‌تابه‌های سوخته، سکه‌های فلزی زنگ‌زده و کابینت‌های آشپزخانه نیز استفاده می‌شود.

اگر روزی خدای نکرده آدامس به موهای خودتان یا فرزند دلبندتان چسبید هول نکنید چون می‌توانید بدون کشیدن موها به راحتی آن را با کوکاکولای عزیز از روی موها جدا کنید.

همچنین بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.