۱۷:۵۰ - سه شنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۵

ثروتمند، سالم، امن‌ و شادترین کشورهای دنیا

۳۱ کشور ثروتمند، سالم‌تر، امن‌تر و شادترین جهان کدام ها هستند و چگونه در این فهرست قرار داده شده‌اند.

به گزارش  پایگاه خبری شاهین نا؛  هر سال، موسسه‌ی لگاتوم، اتاق فکر مستقر در لندن، شاخص رفاه جهانی خود را منتشر می‌کند. این شاخص حاصل یک نظرسنجی عظیم است که مرفه‌ترین کشورهای جهان را رتبه‌بندی می‌کند. یکی از فاکتورهای رفاه، میزان پولی است که یک کشور دارد، اما موسسه‌ی لگاتوم فاکتورهای بیش‌تری را در رتبه‌بندی خود لحاظ می‌کند.

این سازمان ۸۹ متغیر را مقایسه می‌کند تا این فهرست را جمع‌بندی کند. این متغیرها شامل شاخص‌های استانداردی است مثل سرانه‌ی تولید ناخالص داخلی و تعداد آدم‌هایی که به طور تمام وقت کار می‌کنند و همین‌طور ارقام جالب‌تری مثل تعداد سرویس‌دهندگان امن اینترنتی یک کشور و میزان آسودگی آدم‌ها در زندگی روزمره.

این متغیرها سپس به ۸ زیرشاخص تقسیم می‌شوند: اقتصاد، کارآفرینی و فرصت، حکومت، آموزش، بهداشت، ایمنی و امنیت، آزادی شخصی، و سرمایه اجتماعی.

این شاخص ۱۴۲ کشور را که بیش‌ترین اطلاعاتِ در دسترس را داشتند، مورد بررسی قرار داد. در این نوشتار کشورهایی را می‌بینید که بهترین عملکرد را داشته‌اند:

۳۱. استونی- این کشور که در شمال اروپا واقع شده‌است به لحاظ استفاده‌ی زیاد و آگاهانه از فناوری در جهان معروف است، . استونی در زیرشاخص‌ کارآفرینی و فرصت امتیاز خوبی آورد و رتبه‌ی ۲۶‌ام را کسب کرد.

 

۳۰. امارات متحده‌ی عربی- تنها کشوری که از خاورمیانه بین ۳۱ کشور برتر قرار گرفته‌است. این کشور ۲۱امین رتبه را در شاخص اقتصاد به‌دست آورد. این موضوع با در نظر گرفتن ثروت عظیمی که در دوبی و ابوظبی در معرض نمایش است، اصلا عجیب نیست.

 

۲۹. لهستان- لهستان در همه‌ی موارد امتیاز خوبی داشت اما در مقوله‌های ایمنی و امنیت و آزاد‌ی‌های شخصی بهترین بود. کسانی که در لهستان زندگی می‌کنند، به لحاظ ایمنی ۲۶امین و به لحاظ آزادی ۲۹امین رتبه را دارند.

 

۲۸. کره‌ی جنوبی- کره‌ی جنوبی به همراه چین و ژاپن یکی از سه قطب اصلی اقتصادی در آسیا است. موقعیت این کشور در شاخص رفاه به دلیل رتبه‌ی ۱۷ام آن در زیرشاخص اقتصاد است.

 

۲۷. پرتغال- پرتغال در سال‌های اخیر با مشکلات اقتصادی روبه‌رو بوده‌است، اما همچنان با در نظر گرفتن همه‌ی فاکتورها، بسیار مرفه است. این کشور که در جنوب اروپا واقع شده‌است، هم برای آزادی‌های شخصی و هم برای ایمنی و امنیت رتبه‌ی ۲۰ را کسب کرد.

 

۲۶. جمهوری چک- این کشور واقع در اروپای مرکزی امسال ۳ پله پرش داشته‌است. جمهوری چک در زیرشاخص اقتصاد رتبه‌ی بسیار بالایی کسب کرد (رتبه‌ی ۱۳ام) اما در شاخص سرمایه‌ی اجتماعی عملکرد ضعیفی داشت.

 

۲۵. اسلوونی- اسلوونی نیز درست مانند جمهوری چک، امتیاز بسیار بالایی در آموزش به‌دست آورد. هرچند کسب رتبه‌ی ۵۸ام در اقتصاد و در میان ۱۴۲ کشور، باعث شد که این کشور امسال یک پله سقوط کند.

 

۲۴. اسپانیا- محبوب‌ترین مقصد تعطیلات برای بریتانیایی‌ها، امتیاز خوبی در مجموع به‌دست آورد، اما امتیاز بالا در دسته‌های آموزش و آزادی شخصی، اسپانیا را در میان ۲۵ کشور اول این فهرست قرار داد.

 

۲۳. مالت- با وجود این‌که مالت در مقوله‌ی آموزش رتبه‌ی ۴۲ام را کسب کرد، امتیازهای قدرتمند در تمام زیرشاخص‌های دیگر باعث شد که مالت جایگاه سال گذشته‌ی خود در شاخص رفاه حفظ کند.

 

۲۲. فرانسه- فرانسه امسال یک پله سقوط داشته‌است. امتیاز این کشور در زیرشاخص بهداشت، روی هم رفته ۸ بود، اما امتیاز کم در سرمایه‌ی اجتماعی، آن را برای سومین بار در ۴ سال اخیر از میان ۲۰ کشور برتر خارج کرد.

 

۲۱. تایوان- این کشور جزیره‌ای با عملکرد قدرتمند در مقوله‌های ایمنی و امنیت و کسب رتبه‌ی ششم در آن‌ها، خیز بزرگی داشت و فاصله‌ی چندانی با ۲۰ کشور برتر این فهرست ندارد.

 

۲۰. هنگ کنگ- وقتی بحث ایمنی و امنیت در میان باشد، مردم هنگ کنگ از بهترین‌های فهرست هستند و در دسته‌های کارآفرینی و فرصت، در میان ده کشور برتر هستند.

 

۱۹. ژاپن- مطابق با شاخص رفاه، شهروندان ژاپن به لحاظ سلامتی رتبه‌ی هفتم را دارند، اما این کشور از نظر آزادی‌های شخصی، رتبه‌ی ۳۳ام را دارد و به همین دلیل در رتبه‌بندی کلی، جایگاه پایینی کسب کرده‌است.

 

۱۸. بلژیک- بلژیک که در همه‌ی زیرشاخص‌ها در میان ۲۵ کشور برتر قرار دارد، بهترین امتیاز را در بهداشت (رتبه‌ی دهم) کسب کرد. علی‌رغم این امتیاز بالا، این کشور امسال در شاخص رفاه یک پله سقوط داشت.

۱۷. سنگاپور- جای بلژیک و سنگاپور در شاخص امسال عوض شد و این رتبه مدیون مقام اولی است که در زیرشاخص اقتصاد به‌دست آورد.

 

۱۶. اتریش- قرار گرفتن در میان ده کشور برتر در دو مقوله – بهداشت، و کارآفرینی و فرصت- جلوی سقوط یک پله‌ای اتریش را نگرفت.

 

۱۵. بریتانیا- بریتانیا امسال دو پله سقوط داشت. این سقوط تا حدی به دلیل خروج این کشور از میان ۲۰ کشور برتر در زمینه‌ی شاخص‌های آموزش و ایمنی است.

 

۱۴. آلمان- با توجه به شاخص رفاه، آلمان پنجمین اقتصاد برتر دنیا را دارد، و این امر باعث شده‌است که برای چهارمین سال متوالی رتبه‌ی ۱۴ام را کسب کند.

 

۱۳. لوکزامبورگ- شهروندان این کشور دارای سطح بالایی از آزادی‌های شخصی و بهداشت، و همین طور حکومت قوی و اقتصاد خوب هستند. این ویژگی‌ها، باعث شده‌است که لوکزامبورگ از رتبه‌ی ۱۶ام به رتبه‌ی ۱۳ام ارتقا بیابد.

 

۱۲. ایسلند- این کشور که در آتلانتیک شمالی واقع شده‌است، در سه زیرشاخص در میان ۵ کشور برتر قرار گرفت:

آزادی شخصی، ایمنی و امنیت، و کارآفرینی و فرصت. البته برتر بودن در این زیرشاخص‌ها، مانع سقوط یک‌پله‌ای این کشور در مقایسه با شاخص ۲۰۱۴ نشد.

 

۱۱. ایالات متحده‌ی امریکا- قدرتمندترین کشور جهان، در مقوله‌ی بهداشت موسسه‌ی لگاتوم، بالاتر از همه‌ی کشورها قرار گرفت، اما این کشور به لحاظ ایمنی و امنیت جزو بدترین‌های این فهرست است. رتبه‌ی ایالات متحده در این زیرشاخص ۳۳ام است.

 

۱۰. ایرلند- ایرلند به لطف رتبه‌ی چهارمی که در ایمنی و امنیت کسب کرد، در شاخص امسال دو پله صعود داشت.

 

۹. فنلاند- فنلاندی‌ها به لحاظ عملکرد حکومتی رتبه‌ی پنجم را در جهان دارند، اما اقتصاد نسبتا ضعیف آنها (رتبه‌ی ۳۳ام)، باعث شد که این کشور از رتبه‌ی هشتم در سال گذشته سقوط کند.
۸. هلند- هلند که در شاخص امسال یک جایگاه کسب کرد، در زیرشاخص‌های آموزش، بهداشت و آزادی‌های شخصی رتبه‌ی بالایی کسب کرد.

 

۷. استرالیا- این کشور برای سه سال پیاپی رتبه‌ی هفتم را کسب کرد و در شاخص رفاه امسال استرالیا دارای بهترین سیستم آموزش جهان بود.

 

۶. کانادا- مطابق با شاخص رفاه، کانادا سرزمین واقعی آزادی‌ است، زیرا شهروندان آن در میان تمام ملت‌های بررسی شده، از بالاترین سطح آزادی شخصی برخوردار هستند. این کشور در مقایسه با سال گذشته، یک پله سقوط داشت.

 

۵. سوئد- سوئد دارای بالاترین سطح کارآفرینی و فرصت است، و همین باعث شده‌است که این کشور در شاخص رفاه امسال حائز رتبه شود.

 

۴. نیوزیلند- انسجام اجتماعی قوی و تعامل جمعی باعث شده‌است که نیوزیلند بهترین سطح سرمایه‌ی اجتماعی را داشته باشد. این کشور مرفه‌ترین کشور غیراروپایی است.

 

۳. دانمارک- دانمارک دارای حکومت عالی، سطح بالایی از آموزش، و امتیاز بالا در مقوله‌ی سرمایه‌ی اجتماعی است. اگر به خاطر امتیاز پایینی که در مقوله‌ی بهداشت کسب کرد، نبود، می‌توانست برترین کشور این شاخص باشد. این کشور امسال یک رتبه بالاتر رفت.

 

۲. سوئیس- سوئیس به مدت سه سال پیاپی، حائز رتبه‌ی دوم در شاخص رفاه بوده‌است. این کشور که در منطقه‌ی آلپ واقع شده‌است، در زیرشاخص حکومت بالاترین رتبه را دارد و از نظر اقتصاد دومین کشور برتر جهان است.

 

۱. نروژ- این کشور اسکاندیناویایی، باز هم در سال ۲۰۱۵ رتبه‌ی اول را کسب کرد. این کشور در هفت سال گذشته حائز رتبه‌ی اول این فهرست بوده‌است. نروژ تنها کشوری است که در هر ۱۰ زیرشاخص، رتبه‌ی اول را کسب کرده‌است.

اقتصاد آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.