۰۸:۳۲ - یکشنبه ۰۱ آذر ۱۳۹۴

هشدارها را جدی بگیریم؛

۱۵ اشتباه مرگ‌آور در گرم کردن خانه

در ساختمان‌هایی که برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی از پنجره‌های دوجداره استفاده می‌شود (مبحث ۱۹)،‌ پیش‌بینی دریچه دائم باز برای ورود هوای تازه برای احتراق محصولات گازسوز (اعم از بخاری، آبگرمکن، شومینه و حتی اجاق گاز) ضروری است.

به گزارش  پایگاه خبری شاهین نا؛ سرما از راه رسیده است و هر چه به پایان پاییز و آغاز زمستان نزدیکتر شویم اقدامات افراد برای گرم نگه داشتن محیط زندگی یا کار خود ممکن است با اشتباهاتی همراه شود که سلامت و زندگی آنها را به خطر اندازد.

دکتر جواد نوفرستی، رییس کارگروه پیشگیری از مرگ‌های خاموش با بیان اینکه اگر اشتباهات مرگبار را مرتکب نشویم، می‌توانیم از بروز حوادث تلخ پیشگیری کنیم و برای گرم کردن خانه به آغوش قاتل نامرئی نرویم. به ۱۵ اشتباه مرگبار و غیرقابل جبران برای گرم کردن خانه اشاره کرد.
۱ – عدم توجه به سلامت و کارکرد صحیح دودکش لوازم گازسوز و چک نکردن مسیر دودکش و استفاده از دستگاه: عدم اتصال کامل و بدون درز قطعات دودکش و زانوها، دودکش‌های پشت بام فاقد کلاهک H سالم، طول افقی زیاد، دودکش‌های مسدود شده یا نیمه باز، دودکش‌های رها شده در درز انقطاع ساختمان‌ها، دودکش‌های بیرون‌زده از پنجره‌ها و دیوارهای ساختمان‌ها که عمدتا فاقد طول عمودی و فاقد عایق هستند، دودکش‌های روبه پایین در داخل واحد مسکونی یا زانوهای رو به پایین دودکش‌ها در قسمت بیرونی ساختمان‌ها، طول عمودی کم دودکش بخاری تا پشت بام، ‌تجمع دودکش‌های پشت بام و…
۲- جلوگیری از ورود هوای تازه به داخل واحد مسکونی و تهویه هوا: علاوه بر اهمیت و الزام دودکش مناسب، جریان هوای تازه و تهویه هوا در محیطی که وسیله گازسوز گرمایشی قرار دارد ضروری است.

از این رو وجود منفذ یا مسیری برای ورود مداوم هوای تازه به محل سکونت ضروری است. این منفذ یا مسیر می‌تواند یک دریچه دائم باز با ابعاد استاندارد یا فضای باز پایین  در ورودی آپارتمان یا روزنه‌های اطراف پنجره یا لای یکی از پنجره‌ها باز باشد.

حتی ‌مطابق مقررات ملی ساختمان و تاکید سازمان نظام مهندسی در ساختمان‌هایی که برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی از پنجره‌های دوجداره استفاده می‌شود (مبحث ۱۹)،‌ پیش‌بینی دریچه دائم باز برای ورود هوای تازه برای احتراق محصولات گازسوز (اعم از بخاری، آبگرمکن، شومینه و حتی اجاق گاز) ضروری است.

این نکته مهم به‌ویژه در واحدهای مسکونی با زیربنای کم اهمیت دوچندان دارد. لذا خانواده‌های محترم در نظر داشته باشند چنانچه واحد مسکونی آنها فاقد مسیر یا دریچه‌ای برای ورود هوای تازه است و در داخل واحد مسکونی‌شان وسیله گازسوز دارند، استفاده از پنجره‌های دوجداره یا بستن تمام درزهای اطراف درب و پنجره‌ها خطرآفرین است.

۳ – استفاده از بخاری‌های دودکش‌دار بدون دودکش حتی اگر ظرفیت حرارتی آنها کم باشد.

۴ – استفاده از بخاری‌های بدون دودکش برای گرم کردن فضاهای کوچک فاقد تهویه هوا از جمله اتاق خواب، حمام، رخت کن و…
توجه داشته باشیم که این بخاری‌ها دارای استاندارد و راندمان بسیار بالاهستند اما شرایط استفاده آن متفاوت است و مناسب محل‌هایی است که جریان هوا به‌صورت مستمر و زیاد وجود دارد.

۵ – قرار دادن دودکش بخاری در ظرف آب به تصور از بین رفتن گاز منواکسید کربن.

۶ – استفاده از بخاری با دودکش‌های آکاردئونی یا استفاده از دودکش‌های با طول افقی یا عمودی زیاد در داخل واحد مسکونی با هدف استفاده حداکثر از گرمایش محصولات احتراق داخل دودکش.

۷ – استفاده از اجاق‌های خوراک‌پزی برای گرم کردن محیط چه در بخش خانگی و چه در محیط‌های کوچک کارگری (رستوران‌ها و اغذیه فروشی‌ها و کارگاه‌هایی که محل اقامت شبانه افراد نیز هست و حوادث گازگرفتگی در این بخش مکررا اتفاق می‌افتد.

۸ – استفاده از شعله‌های اجاق گاز برای گرمایش محل سکونت.

۹ – استفاده همزمان و طولانی‌مدت از چند وسیله گاز سوز در فضای فاقد تهویه هوا.

۱۰ – استفاده از شومینه ساختمانی بعنوان تنها وسیله گرمایش منزل یا استفاده طولانی‌مدت از آن.

۱۱ – عبور دادن دودکش بخاری از مجرای دودکش شومینه.

۱۲ – باز گذاشتن طولانی مدت دوش آب داغ حمام برای هواگرفتن محیط سرد خانه و روشن بودن طولانی مدت آبگرمکن.

۱۳ – استفاده طولانی مدت و پشت سرهم افراد خانواده از حمام برای استحمام یا شستن رخت‌ها و گرم کردن بیش از حد هوای واحد مسکونی و نپوشیدن لباس‌های مناسب تر و گرمتر بویژه با بستن تمام پنجره‌ها و روزنه‌های ورود هوای تازه و روشن بودن همزمان چند وسیله گاز سوز از جمله بخاری،‌ شومینه و آبگرمکن.

۱۴ – استفاده از بخاری‌های فرسوده و قدیمی و بدون انجام سرویس آن توسط سرویسکاران مجاز و راه‌اندازی و سرویس آن توسط افراد غیرماهر خانواده.

۱۵ – خرید و استفاده از وسایل حرارتی فاقد استاندارد و خدمات پس از فروش و حتی عدم توجه به داشتن برچسب انرژی و کیفیت آن و نگاه صرف به قیمت ارزان و یا ظاهر آن.

(سلامانه)

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.