چادری شدن مدیر آمریکایی در امامزاده صالح/ عکس
رئیس کمیته رسانه و عضو دبیرخانه فدراسیون جهانی ووشو گفت: بارها کلیسا رفتهام اما در ایران برای اولین بار به مسجد و امامزاده رفتم که احساس متفاوت و خوبی را تجربه کردم.
به گزارش پایگاه خبری شاهین نا، مارتا بور، رئیس کمیته رسانه و عضو دبیرخانه فدراسیون جهانی ووشو که به مناسبت پنجمین دوره مسابقات بین المللی ووشوی جام پارس به ایران سفر کرده بود در فرصتی که داشت به امامزاده صالح تهران رفت و در این مورد گفت: بارها کلیسا رفتهام اما در ایران برای اولین بار به مسجد و امامزاده رفتم که احساس متفاوت و خوبی را تجربه کردم.
مارتا بور در مورد برگزاری پنجمین دوره مسابقات ووشوی جام پارس، اظهار کرد: با برگزاری جام پارس در ایران شاهد برگزاری یکی از بالاترین مسابقات ووشو از لحاظ فنی در ایران بودیم. خیلی خوشحالم که شرایط سفر برای اعضای تیم ملی آمریکا مهیا شد و در جام پارس حضور پیدا کردیم. واقعاً از صمیم قلب میگویم ورزشکاران ایرانی در این رقابتها مثل مسابقات جهانی با کیفیت مبارزه کردند و نشان دادند که سطح فنی ووشوی ایران بالاتر از آن چیزی است که ما تصور میکنیم.
وی در پاسخ به این سؤال که در طول اقامت چند روزه که در ایران داشتید فضای ایران را چطور دیدید، گفت: زمانی که انقلاب اسلامی شد من تمام اتفاقات را به یاد دارم، در نتیجه حالا در جریان فضای روابط ایران و آمریکا در طول این سالها به طور کامل هستم اما وقتی که وارد ایران شدم محبت و میهماننوازی بسیار خوبی را از ایرانیها دیدم که این موضوع با آن چیزی که رسانهها برای ما در ذهنمان ساخته بودند کاملاً متفاوت بود. این موضوع صرفاً تنها برای من عجیب نیست و ورزشکاران آمریکایی نیز همین حس را دارند. در طول این چند روز احساس خوبی در ایران داشتم.
وی با اعلام اینکه پس از بازگشت به آمریکا برای دوستانم که مدام تذکر میدادند به ایران سفر نکنم خاطرات خوبی تعریف خواهم کرد، گفت: با حضور در ایران حس متفاوتی دارم قطعاً پس از بازگشت به آمریکا از میهماننوازی ایرانیها تعریف خواهم کرد. من یک مسیحی هستم و خیلی کلیسا رفتهام و دیدهام اما اینجا برای اولین بار وارد مسجد شدم. احساس متفاوت و خوبی را در مکان مذهبی شما تجربه کردم که قبل از این چنین تجربهای را کسب نکرده بودم. امروز درک درستی از فرهنگ و مذهب ایران دارم و میتوانم پس از بازگشت به آمریکا برای آنهایی که فقط از رسانهها با فرهنگ ایران آشنا شدند خاطراتم را تعریف کنم. میخواهم ایران واقعی را به آنها معرفی کنم.
مارتابور در ادامه صحبتهای خود عنوان کرد: پیش از سفر به ایران دوستانم در مورد سفر من به این کشور احساس نگرانی میکردند اما حالا خوشحالم که یک تجربه متفاوت را کسب کردهام و پس از بازگشت به آمریکا قطعاً دوستانم به خاطر این خاطرات حسادت خواهند کرد. من تجربههای بزرگی را در این سفر کسب کردهام.
رئیس کمیته رسانه و عضو دبیرخانه فدراسیون ووشو در مورد حضور در امامزاده صالح گفت: تصور میکردم که چون مسلمان نیستم اجازه حضور در این مکان مذهبی را ندارم اما پس از ورود به امامزاده دیدم که برخوردها با من کاملاً طبیعی است و بانوان و کودکان ایرانی با من خیلی رفتار صمیمی داشتند.
وی در ادامه صحبتهای خود عنوان کرد: جالبترین نکتهای که در طول این چند روز در ایران دیدم این بود که بانوان ایرانی چقدر اجتماعی هستند. در رفتار با من واقعاً بسیار صمیمی برخورد میکردند. من پس از حضور در امامزاده لحظات زیادی را در آنجا نشستم و حتی عکاسی هم کردم. اصلاً تصور نمیکردم اجازه داشته باشم چنین کاری را در ایران انجام دهم.
وی در مورد حجاب بانوان ایرانی خاطرنشان کرد: در طول سفر به ایران به خاطر ادای احترام به فرهنگ و مذهب ایرانیان از لحاظ پوشش سعی کردم مثل آنها باشم هرچند که تا به حال چنین تجربهای را نداشتم اما چیزی که میتوانم در مورد حجاب ایرانیها بگویم این است که حس کردم پس از اینکه پوششم مثل بانوان ایرانی شد زیباتر از گذشته شدم. استفاده کردن از پوششی که بانوان ایرانی دارند خیلی راحت بود اما یک مقدار به خاطر شرایط آب و هوایی ایران احساس گرما دست میداد اما نگران بودم که در این کار تخطی صورت نگیرد چرا که به هر حال این باور و اعتقاد ایرانیان است که من باید به آن احترام میگذاشتم.
رئیس کمیته رسانه و عضو دبیرخانه فدراسیون جهانی ووشو در پایان عنوان کرد: رئیسجمهور اوباما در این مدت اخیر بسیار سخت کار کرده است تا جلوی مخالفان نزدیک شدن روابط ایران و آمریکا را بگیرد. اوباما خیلی تلاش کرد تحریمها را بردارد تا روابط ایران و آمریکا خوب شود. اینکه حالا میبینیم جوانان ورزشکار ما و ایرانیان در کنار یکدیگر رقابت میکنند و رابطه دوستانهای را در کنار همدیگر تجربه میکنند آینده مثبتی را در اذهان ترسیم می کند که باید ادامه داشته باشد.