۱۱:۰۱ - سه شنبه ۰۵ خرداد ۱۳۹۴

خرمشهر و آبادان، خالی از امکانات

آقای قالیباف، خرمشهر و آبادان بازهم به «شما» نیاز دارد

خرمشهر و آبادان این روزها نیازمند رزمندگانی است که در راستای آبادانی فرهنگی و هنری آن تلاش کنند، این شهرها نیازمند باغ موزه دفاع مقدس، پردیس اجرای تئاتر و اکران فیلم و بسیاری اتفاقات زیرساختی در عرصه فرهنگی هستند.

پایگاه خبری شاهین نا

«در اداره‌ی کلانشهر تهران و همچنین در اداره‌ی کشور باید روحیه‌ی خدمت به مردم با نیّت خدایی و با تکیه بر علم و درایت یا همان روحیه‌ی مدیریت جهادی حاکم باشد تا بتوان از مشکلات عبور کرد و به پیش رفت. تهران از یک طرف نماد آبادانی، صلاح، سعادت و سبک زندگی در کشور است و از طرف دیگر  به عنوان الگو و خط‌دهنده برای شهرهای سراسر کشور، مطرح است.» رهبر معظم انقلاب

***

با گذر در شهرهای خرمشهر و آبادان می‌توان به راحتی فهمید که شهر چقدر وضعیت بدی دارد، از مشکلات مختلف شهری مانند جدول کشی، آسفالت، فضای سبز، استفاده از دو رودخانه کارون و اروند، نوع ضعیف ساخت و ساز خانه‌ها گرفته تا امکانات رفاهی و فرهنگی، حتی مسئولان شهر آبادان همان زیبایی که در خیابان بندی منطقه خانه‌های شرکت نفت نیز دیده می‌شد را از بین برده‌اند.

مردم خرمشهر از کمک محمدباقر قالیباف، شهردار تهران سخن می‌گویند. ماجرا از این قرار است که شهردار تهران سال گذشته طی برگزاری نشست مشترک شهرداران کلانشهرها و مراکز استان‌ها که در شهر خرمشهر برگزار شد کمکی 5 میلیاردی کرد که بسیاری از مردم معتقدند اگر این کمک‌ها نبود خرمشهر وضعیتش خراب‌تر از این بود. آن‌ها اینطور قضاوت می‌کنند که همین 5 میلیارد تاثیر زیادی داشته است. راننده تاکسی می‌گفت: «خدا خیر بدهد به قالیباف که باز آمد و همین خیابان‌ها را آسفالت کرد.» و …

قالیباف اما نورآمدی دیگر در دل مردم خرمشهر داشت. او در جلسه شورای شهر که فروردین ماه امسال برگزار شد، گفت:«من چه به عنوان یک ایرانی و چه به عنوان یک رزمنده وقتی بعد از 30 سال وارد خرمشهر می‌شوم جز خجالت چیزی برایم باقی نمی ماند. ما در شورای سوم تصمیم گرفتیم پول بنر را در سالروز آزادسازی خرمشهر در این شهر هزینه کنیم. آن زمان ما به اندازه کارهای تبلیغاتی پول را ذخیره کردیم و به مدارس خرمشهر برای ساخت آبسردکن‌ها کمک کردیم. در گذشته نه چندان دور زمانی که خرمشهر از لحاظ اقتصادی برخوردار بود معین شهر تهران بود. قبل از انقلاب آن زمان مدیریت شهری خرمشهر به شهرداری تهران کمک می‌کرد و حق است امروز که مردم خرمشهر در این مشکلات هستند ما هم بخشی از مشکلات آنها را حل کنیم.»

یکی از شهروندان می‌گفت: «الان نه زمان انتخابات است و نه کسی به دنبال تبلیغات انتخاباتی. اما همان طور که قالیباف به عنوان یک ایرانی احساس وظیفه کرده است تا در سایه کار نکردن مسئولان خرمشهر با بودجه‌های کلان اقدامی جهادی کند، می خواهیم که این روند را در صورت امکان همچنان ادامه دهد. همه ما یک ایران واحدیم. خرمشهر روزی برای دفاع از کلیت ایران مقاومت کرد و اشکالی ندارد امروز مردم آن قدری توقع داتشه باشند برای کمک بقیه ایران به آنان در این جنگ فرهنگی.»

این روزها تفاهم نامه‌ای بین معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و منطقه آزاد اروند در مورد راه اندازی چند سالن تئاتر امضا شده و شهرداری این شهر نیز پس از سال‌ها می‌خواهد سالنش را بازسازی کند. ولی به گفته مردم این‌ها کافی نیست. خرمشهر و آبادن نیازمند یک پردیس هستند، پردیسی برای اجرای تئاتر و اکران فیلم. اهالی فرهنگ این شهر می‌گویند «از پیگیری‌های درون استانی خسته شده‌ایم و این بار هم چاره در دست قالیباف است که اعتقادی پای کار این شهر ایستاده است.»

تفاهم نامه امضا شده میان معاونت هنری و سازمان منطقه آزاد تنها در عرصه نمایش است، حال آنکه در استان‌های مختلف کشور باغ موزه دفاع مقدس وجود دارد اما در خرمشهر، شهر کلیدی مقاومت در روزهای دفاع مقدس تنها یک موزه آن هم با دعا و توسل روی پا است. خرمشهر و آبادان نیازمند فضایی متفاوت هستند. هرچند شهرداری تهران اقدام به ساخت پروژه پر هزینه پانورامای خرمشهر در تهران کرده است -که در جای خود ارزشمند است-،‌ اما شاید با یک دهم همین بودجه هم بتوان مجموعه وسیعی و کاربردی برای مردم خرمشهر و آبادان ساخت. متاسفانه این روزها اولویت‌ها کمی در این شهر جابه جا شده و  برخی از مردم خیلی تلخ و با کنایه می‌گویند: «می‌خواهند در این شهر مجموعه اسکی روی یخ بسازند درحالی که حتی چمن خیابان‌ها را هم کوتاه نمی‌کنند.»

خرمشهر و آبادان به شدت نیازمند توجه جدی در عرصه فرهنگی و هنری هستند و این نیاز مرتب اعلام می‌شود که قالیباف باری دیگر در اقدامی جهادی به کمک مردم و هنرمندان این شهر برود و آن‌ها می‌گویند «آقای قالیباف خرمشهر و آبادان امروز هم به رزمندگانی نیاز دارد که برای آبادانی آن جهاد کنند.»

خرمشهر و آبادن بیش از اینکه بخواهند مردم و گردشگران را به خاطر اسکی روی یخ، بازار اجناس خارجی، جت اسکی، غواصی، دوچرخه سواری کنار ساحل و بسیاری از این اتفاقات -که البته در جای خود لازم و وظیفه منطقه آزاد اروند و مسئولان خوزستانی است- جذب کنند، باید جایی باشید با هویتی فرهنگی و با المان‌های خاص و ارزشی و تاریخی خود که هیچ‌گاه فراموش نخواهد شد.

منبع: تسنیم

همچنین بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.