8 توصيه براي خواباندن بهتر كودكان
بعد از ماههاي نخستين خواب كودكان تقريبا در شب 6 ساعته ميشود. در يك سالگي اكثر كودكان بين 10 تا 12 ساعت در شب ميخوابند.
به گزارش پایگاه خبری شهرستان شاهین شهر و میمه “شاهین نا“، اگر كودك شما خوابي كوتاه و آشفته دارد براي كمك به او و به خودتان به اين توصيهها عمل كنيد.
1. واقعگرا باشيد اكثر نوزادان شبها به طور مكرر از خواب برميخيزند. طي چند هفته نخست، كودكاني كه از شير مادر تغذيه ميكنند هر 2 تا 3 ساعت يك بار به خوردن شير نياز دارند و به همين دليل از خواب بلند ميشوند. بعد از ماههاي نخستين خواب كودكان تقريبا در شب 6 ساعته ميشود. در يك سالگي اكثر كودكان بين 10 تا 12 ساعت در شب ميخوابند.
2. مطمئن شويد كه كودكتان در ميانه روز به اندازه بخوابد جالب است بدانيد كودكاني كه در ميانه روز خواب خوبي داشتهاند شبها هم خوب ميخوابند كودكاني كه خيلي خستهاند به راحتي و با آرامش نميخوابند.
3. براي خوابيدن ساعات مشخصي را تعيين كنيد سعي كنيد هر شب سر ساعت معيني فرزندتان را بخوابانيد. كودك را عادت دهيد كه انجام يك عمل به معني رسيدن وقت خواب اوست. به عنوان نمونه لباس او را عوض كنيد، او را به حمام ببريد، پوشكش را عوض كنيد، ماساژش دهيد، كتاب داستان برايش بخوانيد، او را ببوسيد و بعد او را آرام تا تختش همراهي كنيد.بايد بفهميد كدام يك از اين كارها مورد علاقه فرزندتان است و به او آرامش بيشتري ميدهد.
4. جايش را گرم كنيد البته نه خيلي گرم خيلي گرم يا سرد بودن محيط ميتواند از جمله علل بيدارشدنهاي مكرر كودكان در شب باشد. موقع خواب لباس مناسب به تن فرزندتان كنيد تا گرمش شود ولي نه خيلي زياد.
5. سيرش كنيدقبل از خواب مطمئن شويد فرزندتان كاملا غذايش را خورده و سير است. گرسنگي ميتواند از جمله عوامل برخاستن كودكان در طول شب باشد.
6. چراغ خواب روشن كنيد اگر حس ميكنيد فرزند شما از تاريكي وحشت دارد در اتاقش يك چراغ خواب نصب كنيد.
7. كنار فرزندتان بخوابيد گرچه روانشناسان توصيه نميكنند فرزندتان را كنار خود بخوابانيد اما اگر كودك شما خيلي بدخواب شده آوردن او پيش خودتان به شما كمك ميكند حداقل خواب راحتي داشته باشيد.
8. به پزشك مراجعه كنيد اگر تمامي راهحلها را امتحان كرديد و پاسخي دريافت نشد با يك پزشك در مورد مشكل او صحبت كنيد. گاهي عفونت گوش ميتواند عامل بيداريهاي شبانه باشد.