“به” را خام نخورید
یک کارشناس گیاهان دارویی گفت: “به” را به صورت خام مصرف نکنید، زیرا باعث مسدود شدن رگهای بدن میشود.
به گزارش پایگاه خبری“شاهین نا“ سنا بختیاری گفت: “به” درختی کوچک به ارتفاع هشت متر، شاخههای جوان پوشیده از کرکهای نمدی، برگهای دایرهای یا کمی بیضی شکل، نوک منقاردار و نوکتیز یا کند است.
وی ادامه داد: دم برگها پوشیده از کرکهای نمدی، کاسبرگها ۶ تا ۱۲ میلیمتر و عرض ۲ تا ۶ میلیمتر مستطیلی یا تخممرغی، هر دو سطح پوشیده از کرک نمدی و سطح زیرین همراه با حاشیهای دندانهدار، گلبرگها به طول ۲ تا ۲.۵ سانتیمتر و عرض ۱.۵ تا ۲ سانتیمتر و تراکنش آن در تبریز، خوی و در اکثر مناطق ایران است.
این کارشناس افزود: میوه، دانه و برگ آن قابل مصرف است، میوه به تقویتکننده قلب است، مقوی معده و دستگاه هاضمه، نرمکننده سینه بوده و برای تنگی نفس مفید است، ادرارآور است، خونریزی را بند میآورد، اسهالهای ساده مثل اسهال خونی را درمان میکند، بهترین میوه برای کسانی است که سل دارند، اثر مفید بر بیماری بواسیر دارد، برای هضم غذا مفید است.
بختیاری در مورد خواص درمانی دانه “به”، افزود: برای تورمهای داخلی بدن، برای خشکی دهان و زبان مفید است، سرفه را برطرف میکند، ضد تب است، برای درمان جراحت گلو مفید است، اسهال خونی را بند میآورد.
وی در مورد نحوه استفاده آن خاطرنشان کرد: جوشانده دانه میوه “به” را به این طریق درست میکنند که ۳۰ گرم به دانه را در یک لیتر آب جوش ریخته آن را بجوشانید تا بهصورت ژله دربیاید. جوشانده برگ درخت به را نیز در یک لیتر آب جوش ریخته و چند دقیقه بجوشانید.