دختری که چهلبار در روز میخوابد
لوسی تانگ ۱۳ ساله بود که اولین نشانههای نارکولپسی یا خواببارگی را در خود مشاهده کرد.
به گزارش پایگاه خبری”شاهین نا” لوسی تانگ 13 ساله بود که اولین نشانههای نارکولپسی یا خواببارگی را در خود مشاهده کرد. وی ناگهان به خواب میرفت اما خانوادهاش خوابآلودگی او را یکی از عوارض سن نوجوانیاش میدیدند.
براساس گزارش گاردین، خانواده لوسی تنها زمانی نسبت به رفتارهای او واکنش نشان دادند که وی بدون هیچ پیشزمینهای ناگهان به خواب میرفت یادر هنگام خنده شدید، سرش به جلو پرتاب میشد. پزشکان دلیل رفتارهای عجیب او را ابتلا به نارکولپسی اعلام کردند، اختلالی که تانگ در نهایت متوجه شد در اثر تزریق واکسن آنفلوآنزای خوکی پاندرمیکس در سال 2009 به آن مبتلا شدهاست.
دولت بریتانیا پیش از این نیز به عوارض جانبی نادری از واکسن آنفولانزای خوکی پی بردهبود، واکسنی که طی سالهای 2009 تا 2010 به بیش از 6 میلیون انگلیسی تزریق شد. اما وزارت کار درخواست خسارت 80 فردی که از عوارض جانبی این دارو در عذابند،از جمله تانگ را به بهانه شدید نبودن این عوارض رد کردهاست.
تانگ که اکنون 18 سالهاست، با ناعادلانه خواندن رویکرد دولت نسبت به بیماریاش میگوید این اختلال زندگیاش را به شدت تحت تاثیر خود قرار داده و متحول ساختهاست. وی میگوید به صورت میانگین چهل بار در روز به خواب میرود: گاه در میان مکالمهای برای چند ثانیه به خواب میرود، و گاه خوابش طولانیتر از چند ثانیه میشود. وی همچنین به اختلال دیگری به نام کاتاپلکسی مبتلا شدهاست: از دست رفتن کنترل ماهیچههای بدن پس از تحریک احساسی شدید مانند شادی یا شگفتزدگی.
این اختلال نیز برای عوارض ناراحتکنندهای داشتهاست و باعث شده که تانگ بارها در حین پایین آمدن از پلهها یا از روی صندلی به زمین بیافتد. وی میگوید گاه گردنش به اندازهای به عقب یا جلو میافتد که نفس کشیدن برایش دشوار میشود.
به واسطه ابتلا به این عوارض، مطالعه کردن و رانندگی نیز برای تانگ به کارهایی دشوار تبدیل شدهاست و وی برای به پایان رساندن آزمونی که در حالت عادی یک ساعت و 45 دقیقه زمان نیاز دارد، پنج ساعت و نیم زمان صرف میکند زیرا در نیمههای آزمون به خواب میرود و پس از بیدار شدن دوباره باید پرسشها را از ابتدا مرور کند.
ناروکلوپسی در اثر نابود شدن 701 هزار نورون در هیپوتالاموس مغز ایجاد میشود که مسئولیت تولید هورمون هشیاری اورکسین را به عهده دارد. بدون این هورمون انسان به صورت مداوم در آستانه خوابیدن قرار میگیرد. دلیل مرگ نورونها در این بیماری مشخص نیست اما دانشمندان معتقدند سیستم ایمنی بدن فرد عامل اصلی ابتلا به این بیماری است و معمولا عفونتی مانند آنفولانزا محرک اصلی سیستم ایمنی بدن برای از بین بردون نورونها است.
دانشمندان احتمال میدهند واکسن پاندرمیکس در بدن برخی واکنشی را ایجاد میکند که موجب گیج شدن سلولهای سیستم ایمنی بدن میشود و این سیستم پروتئینهای H1N1 را با سلولهای اورکسین اشتباه گرفته و آنها را نابود میکنند. این بیماری را میتوان با ترکیبی از داروهای قوی خوابآور و محرکها در طول شبانهروز کنترل کرد.
منبع:تسنیم