هفته ملی سلامت مردان ایران با شعار:
ایمنی، کلید رسیدن به جامعه بدون حادثه
تصادفات جادهای در سالهای گذشته رتبه سوم و چهارم عوامل مرگ و میر را در ایران تشکیل می دهد، ایمنی جادهها بخش مهمی از بحث سلامت عمومی جامعه است. به همین دلیل هر ساله هفته اول اسفند هفته ملی سلامت مردان ایران نامگذاری شده است.
به گزارش پایگاه خبری“شاهین نا“ هرساله از اول تا هفتم اسفند ماه ، این هفته با هدف حساس سازی مردان نسبت به سلامت خود و ترویج توجه به سلامتی خود قبل از بیماری، ترویج فرهنگ پیشگیری اولیه و تشخیص زود هنگام بیماریهای خطیر و بدون علامت در جامعه مردان، افزایش دسترسی آنان به اطلاعات سلامتی به ویژه از طریق رسانه های ارتباط جمعی، همزمان با سراسرکشور در شهرستان شاهین شهر و میمه برگزار می شود.
امسال نهمین سالی است که هفته اول اسفند با عنوان هفته ملی سلامت مردان نامگذاری شده است.
محور برگزاری هفته مذکور در سال “۹۳ ” نقش سوانح و حوادث ترافیکی در سلامت مردان با شعار «ایمنی، کلید رسیدن به جامعه بدون حادثه» با تاکید بر خود مراقبتی در رانندگی در چارچوب پیام “کمربند خود مراقبتی را ببندیم” انتخاب شده است.
راهکارهای خودمراقبتی در رانندگی:
- هنگام رانندگي كمربندايمني خود را ببنديد.
- هرگز در حال عصبانيت ،احساس خستگی و يا خواب آلودگی رانندگی نکنيد.
- هنگام رانندگي فاصله مطمئنه را رعايت كنيد.
- در صورت توقف در بزرگراه ها و يا جاده ها، با قراردادن علائم ايمنی مانند مثلث شبرنگ رانندگان ديگر را مطلع کنيد.
- هرگز در حال رانندگی با سرنشينان خودروگفتگو نکنيد.
- از خوردن وآشاميدن و استفاده از تلفن همراهدر حين راننگی بپرهيزيد.
- از انجام حركات نمايشي در بزرگراهها خودداري نماييد.
- استفاده از كلاه ايمني 25% تا 45% از ميزان مرگ و مير و آسيب هاي جدي ناحيه سر موتورسواران را كاهش ميدهد.
- از سرعت و سبقت غيرمجاز، تجاوز به حريم پياده روها بپرهيزيد.
- با تهیه کیف کمک های اولیه در خودرو برای مقابله با حوادث احتمالی آماده باشید.
- شما باید بتوانید شماره خودروها را از فاصله 20 متری بخوانید ؛ اگر دردیــدخود
مشکل دارید، حتما باید در مواقع رانندگی از عینک استفاده کنید. - سرعــت زیاد و ترمــزهای پیاپی, مصــرف سوخــت را تا حدود 50 درصد افزایش
میدهد. سعی کنیم با پرهیز از حرکت شتابان, بطور یکنواخت و در بین خطوط رانندگی کنیم تا سفر مطمئنتری داشته باشید.
همواره به ياد داشته باشيد که شما مسئول جان سرنشينان وسيله نقليه خود هستيد.
ایمنی در سفر:
- قبل از حركت كمربند ایمنی خود را ببندید
- از سالم بودن وسیله نقلیه خود اطمینان حاصل كنید
- وسایل ایمنی از جمله زنجیر چرخ ،چراغ قوه مثلث شبرنگ ،جعبه كمك های اولیه و كپسول اطفا ء حریق و آچار و ابزار لازم و وسائل یدكی اضافه مانند همراه داشتن شمع، پلاتین و تسمه پروانه و تجهیزات اقامت موقت در موقع لزوم كارگشا می باشد .
- قبل از شروع مسافرت و ورود به جاده های برونشهری وسیله نقلیه خود را از نظر سیستم های ترمز، كلاج، سیستم روشنایی، سیستم فرمان و همراستایی محور چرخ ها و اتصالات مربوطه سالم بودن لاستیك ها و میزان بودن باد آنها، سالم بودن برف پاكن ها و آمپر و لوازم اندازه گیری خودرو و كافی بودن الكترولیت باطری آب رادیاتور بازرسی نمایید .
- اگر قصد استفاده از باربند را دارید ضمن در نظر گرفتن میزان وزن مجاز پنجاه كیلو گرم برای خودروهای سواری در خصوص ارتفاع بار و مهار آن نیز تدبیر لازم را بیندیشید
- طراحی اتاق وسیله نقلیه در جهت دید مناسب راننده از شیشه های اتومبیل به جلو و عقب و از طرفین از هر گونه اقدامی كه دید شما را از شیشه های وسیله نقلیه مانع یا كاهش دهد خودداری كنید .
- توجه لازم به سوخت خودرو خود داشته باشید و حتی الامكن سعی كنید در سفرهای برون شهری آمپر بنزین سوخت خودرو از نصف كمتر نگردد .
- قبل از سفر از مسیر حركت مطلع شوید شماره تلفن ۸۲۵۵۵۵۵ پلیس راه ناجا جهت پاسخگویی وضعیت راههای كشور آماده اطلاع رسانی در طول شبانه روز می باشد به همراه داشتن نقشه راهها در این خصوص بسیار مناسب است .
شماره تلفن ۱۱۰ جهت ارتباط با پلیس در جاده ها در اختیار شما می باشد .
برای سفر، آماده باشیم
شبکه بهداشت و درمان شاهین شهر و میمه