۰۹:۰۰ - یکشنبه ۰۶ تیر ۱۴۰۰

با هدف کمک به تامین منابع کتابخانه های مناطق محروم؛

برگزاری جشنواره “بحار کتاب، انوار دانایی ۲” در کتابخانه های عمومی استان اصفهان

جشنواره “بحار کتاب، انوار دانایی ۲” از سوی اداره کل کتابخانه های عمومی استان اصفهان برای کمک به تامین منابع برای اقشار کم درآمد جامعه و کتابخانه های مستقر در مناطق محروم برگزار می شود.

به گزارش شاهین پرس؛ حجت الاسلام حسن بابایی رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان شاهین شهر و میمه در پیامی به مناسبت برگزاری جشنواره بحار کتاب، انوار دانایی از عموم شهروندان دعوت کرد در این جشنواره شرکت کنند.

بسم الله الرحمن الرحیم

كَانَ النَّاسُ أُمَّةً وَاحِدَةً فَبَعَثَ اللَّهُ النَّبِيِّينَ مُبَشِّرِينَ وَمُنْذِرِينَ وَأَنْزَلَ مَعَهُمُ الْكِتَابَ بِالْحَقِّ لِيَحْكُمَ بَيْنَ النَّاسِ فِيمَا اخْتَلَفُوا فِيهِ

مردم یک گروه بودند، خدا رسولان را فرستاد که (نیکوکاران را) بشارت دهند و (بدان را) بترسانند، و با آنها کتاب به راستی فرستاد تا در موارد نزاع مردم تنها دین خدا به عدالت حکمفرما باشد. آیه 213 سوره بقره

اقدام شایسته و پسندیده اداره کل کتابخانه های عمومی استان اصفهان برای کمک به تامین منابع برای اقشار کم درآمد جامعه و کتابخانه های مستقر در مناطق محروم در برگزاری جشنواره ای با عنوان “بحار کتاب، انوار دانایی ۲” که با سه هدف عمده ترویج فرهنگ اهدای کتاب در بین مردم، تامین منابع کتابخانه های مناطق محروم و انجام فعالیت های ترویجی مانند معرفی کتاب، کتابخوانی و برگزاری برنامه های فرهنگی خصوصا پیرامون شخصیت برجسته علامه مجلسی (ره) در جریان است بهانه ای شد تا ضمن تشکر و قدردانی و خداقوت به مجریان و دست اندرکاران این حرکت فرهنگی بار دیگر یاد آور شویم که کتاب، همچون خورشید، فضای زندگی را روشن می کند و به همگان نور، شور و گرما می بخشد.

کتاب، مثل باران بر سرزمین دل ها می بارد و اندیشه ها و کردارها را رونق، زیبایی و طراوت می دهد. کتاب، نقشی به مانند پرندگان به آدمی دارد که او را برای اوج و بال کشیدن و پرواز آماده می سازد. در پرتو کتاب است که شکوفایی، سرسبزی و بالندگی فرهنگ دینی ما به اوج می رسد. کتاب، والاترین جایگاه را در گستره های فردی و اجتماعی داراست که بر اندیشه ها و دل ها می درخشد و پیوسته بر زندگانی نورافشانی خواهد کرد.

مطالعه، غذای روح و درمان بیماری های فکری است. کتاب، معلمی ساده و صمیمی و همیشه در دسترس است که بی ادعا و بدون تکلف و منّت، آنچه دارد در اختیار ما می گذارد. مطالعه، با نیّت خالص، عبادتی بزرگ است. لحظه ای نشستن در کتابخانه، حضور در محضر اندیشمندان قرون و فرزانگان زمان است. کتابخانه، معبد اهل علم و محراب پاک دانشجویی و علم آموزی است.

هرکه از کتاب و مطالعه بیگانه است، غریب و بی مونس است.تأثیر عمیق کتاب در گسترش فرهنگ جامعه و سرعت بخشیدن به پیشرفت روزافزون آن، انکارناپذیر است و نمی توان توسعه و رشد همه جانبه جامعه را، بدون در نظر گرفتن مطالعه و کتاب مورد بحث و نظر قرار داد. از این جهت، کتاب و کتاب خوانی، از مقوله های قابل توجه فرهنگی است که ترویج آن در جامعه ضروری به نظر می رسد. پیرایش فرهنگ از زاویه های زیان آور و آرایش آن با پاکی و خلوص و گسترش آن در همه سطوح و برای تمام قشرهای جامعه، به تلاش و هم بستگی همگانی نیازمند است که کتاب می تواند در این عرصه و میدان، به خوبی به کار گرفته شود و کارایی خود را به نیکی ظاهر سازد.

بی شک گسترش فرهنگ کتاب خوانی به عنوان ضرورتی اجتناب ناپذیر، تنها زمانی به فرهنگی عمومی تبدیل می شود که جامعه آن را نیازی پایان ناپذیر و وسیله ای برای رشد و پویایی شخصیت خود بداند و مطالعه، در کنار سایر کارهای روزانه، در زندگی مردم وارد شود و این گونه نباشد که کتاب، به افراد خاصی از جامعه اختصاص داشته باشد ؛ بلکه همگان تکامل و پیشرفت را در انس با کتاب بدانند. البته گسترش کتاب خانه و چاپ فراوان کتاب و کارهایی مثل این نیز بی تأثیر نیست، ولی نکته مهم، همان ایجاد میل و انگیزه در افکار جامعه است؛ یعنی برنامه ریزی ها به گونه ای باشد که احساس نیاز به کتاب در جامعه زنده شود.

کتاب مثل اقیانوس بی کرانی است که ناشناخته های بسیاری دارد و هر کس به فراخور حالش دل به ژرفای آن می سپارد و با انبانی پر باز می گردد. در این دریای عمیق معرفت، گوهرهای نابی وجود دارد که تنها تلاشگران چیره دست می توانند به آن دست یابند. وقتی یک کتاب را باز می کنیم از صفحه اول تا آخرین صفحه، فقط کتاب با ما حرف می زند و به ما چیز یاد می دهد؛ مثلاً شعرهای قشنگ، زندگی امامان علیهم السلام ، زندگی آدم های بزرگ و موفق، مسائل علمی؛ مثل جغرافیا، ستاره شناسی و خیلی چیزهای دیگر. خواندن این همه چیزهای جورواجور باعث می شود که ما از خیلی از چیزهایی که نمی دانیم با خبر شویم. در نتیجه در زندگی کمتر دچار اشتباه شده و زندگی بهتری خواهیم داشت.

لازم است كه مردم را كتاب خوان بكنيم؛ اما از آن واجب‏تر، این است كه استعداد نويسندگى را در بين مردم پيدا كنيم و توليد كتاب بكنيم. امروز كتابخوانى و علم ‏آموزى، نه تنها يك وظيفه ‏ى ملى، كه يك واجب دينى است. براى يك ملت، خسارتى بزرگ است كه افراد آن، با كتاب سر و كارى نداشته باشد. توقع از همه‏ مردم اين است كه كتاب و كتابخوانى را جدى بگيرند. در جامعه‏ اسلامى، كتابخوانى بايد همگانى و فراگير شود. در جامعه‏ كتابخوان، پديدآورنده‏ كتاب و عرضه‏ كننده‏ آن، بايد گرامى داشته شود. دين و دنياى بشر و جسم و جان انسان، به بركت كتاب تأمين و تغذيه مى‏ شود. فرآيند كمال بشرى به وسيله‏ كتاب تحقق مى ‏يابد. كتاب خواندن براى يك ملت، يك فريضه و يك واجب است.

كتابخوانى بايد همانند كارهاى روزانه در زندگى مردم وارد شود. كتاب خوب، يكى از بهترين ابزارهاى كمال بشرى است. كتاب، دروازه‏ اى به سوى جهان گسترده دانش و معرفت است. كتاب، مادر تمدنها و نيز عصاره‏ آنها است. كتاب يكى از ارزشمندترين فرآورده‏‌هاى بشرى و گنجينه‏ بزرگترين ثروتهاى بشر، يعنى دانش و تحقيق است. من مى‏ گويم بايستى جوانان، پيران، مردان، زنان، شهری‌ها، روستايي‌ها و هر كسى كه با كتاب مى ‏تواند ارتباط برقرار كند، بايد كتاب را در جيبش داشته باشد و تا يك جا بيكار نشست – مثل اتوبوس، تاكسى، مطب پزشك، اداره، درِ دكان وقتى كه مشترى نيست، در خانه به هنگام اوقات فراغت – كتاب را در بياورد و بخواند.

اداره تبلیغات اسلامی شاهین شهر و میمه ضمن اهدای درود و صلوات به روح مطهر مرحوم محمدباقر بن محمدتقی مجلسی معروف به علامه مجلسی یا مجلسی دوم که از محدثان و فقیهان مشهور شیعه در قرن یازدهم هجری می باشد و مشهورترین کتاب او، مجموعه پرحجم حدیثی به نام بحارالانوار است که نقش بارزی در احیای جایگاه حدیث در منظومه معرفت دینی داشت و این جشنواره هم برای بزرگداشت این عالم جلیل القدر برگزار می شود مردم خوب و فهیم و شهیدپرور و عالم دوست شاهین شهر و میمه را به شرکت فعال در این جشنواره دعوت نموده و از خیرین، کتاب دوستان و کتابداران می خواهد که با اهدای کتاب در این امر خیر شرکت نموده و این اداره هم به سهم خود به هریک از کتابخانه های روستایی شهرستان حداقل 20 جلد کتاب اهدا می نماید.

انتهای پیام/

همچنین بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.