تجمع اعتراضی دانشجویان مقابل وزارت صنعت؛
مطالبه دانشجویان از مسئولان برای تحقق اقتصاد مقاومتی/ حمایت از تولید داخل و کاهش واردات حربه تحریم را از بین میبرد
جمعی از دانشجویان دانشگاه تهران با حضور مقابل وزارت صنعت، معدن و تجارت ضمن اعتراض به سیاستهای وزارت صنعت در خصوص واردات، ذبح تولید داخلی توسط رانتهای وارداتی را محکوم کردند.
به گزارش پایگاه خبری“شاهین نا” بعدازظهر امروز تجمع دانشجویان مقابل وزارت صنعت در اعتراض به خامفروشی، آزاد شدن واردات کالاهای لوکس و نقش آقازادهها در اتاق بازرگانی به همت کمیته پیگیری مفاسد اقتصادی برگزار شد.
در این تجمع دانشجویان ضمن برگزاری مراسم نمادین مجلس ترحیم تولید داخلی نسبت به سیاستهای وزارت صنعت در خصوص واردات بیرویه اعتراض کردند.
همچنین در این تجمع دانشجویان اعتراض خود را نسبت به عدم حمایت از تولید داخل اعلام کردند.
دانشجویان در این تجمع با سر دادن شعارهای «خامفروشی معادن، بیغیرتی اقتصادی است، آقازاده رانتی مفسد اقتصادی است، رانتهای وارداتی فتنه اقتصادی است، با واردات از رکود خارج نمیشویم، واردات اجناسی که معادل داخلی دارد مقابله با مردم است اعتراض خود را نسبت به سیاستهای وزارت صنعت بیان کردند.
دانشجویان ذبح تولید داخلی را توسط رانتهای واردات در سازمان توسعه و تجارت را محکوم کردند و خطاب به اتاق بازرگانی و وزارت صنایع اعلام کردند با واردات اجناس چینی برای کارگران این کشور شغل ایجاد نکنیم.
* عبدالملکی: تقویت تولید ملی کشور را در جنگ اقتصادی پیروز میکند
حجتالله عبدالملکی استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق با حضور در تجمع اعتراضی دانشجویان مقابل وزارت صنعت اظهار داشت: امروز ما در یک جنگ اقتصادی قرار داریم و هدف دشمن ایجاد تورم، قحطی و بیکاری در کشور ما است که اعمال تحریمها نیز برای رسیدن به این اهداف است.
وی افزود: این در حالی است که تقویت تولید ملی حربه دشمن را از بین میبرد و کشور را در این جنگ اقتصادی پیروز میکند. امروز مسئولان باید به تقویت تولید ملی اقدام کند که کاهش واردات در همین راستا قرار دارد.
این عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق با انتقاد از واردات بیرویه خاطرنشان کرد: کسانی که پشتیبان واردات هستند با هجمههای تبلیغاتی تلاش میکنند مصرفکننده را به استفاده از کالای وارداتی مجبور کنند.
عبدالملکی ادامه داد: واردات آنجا مشکل دارد که واردکننده به خاطر سود کلان واردات پول زیادی را هزینه میکند تا جلوی تصویب قانون مناسب را بگیرد.
وی با بیان اینکه وزارت صنعت باید برای کاهش واردات و رانتهای موجود در این خصوص اقدام کند، تصریح کرد: عدهای به جامعه القا میکنند که تولیدات داخلی اشکال دارد تا بتوانند رانت وارداتی خود را داشته باشند که این از کمکاری دستگاههای اجرایی است.
عبدالملکی اضافه کرد: چرا در سال 93 میزان واردات خودروهای لوکس افزایش پیدا کرده است آن هم در حالی که ما در یک جنگ اقتصادی هستیم.
این عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق در پایان سخنان خود گفت: دانشجویان از 29 بهمن 93 مطالبهگری خود را در خصوص تحقق اقتصاد مقاومتی آغاز کردند و این روز آغاز جریان مطالبهگری ما است.
* رحمانی: اقتصاد مقاومتی میخواهیم نه اقتصا وادادگی
محمدحسین رحمانی مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه خواجهنصیر با حضور در تجمع اعتراضی دانشجویان در مقابل وزارت صنعت که به همت کمیته پیگیری مفاسد اقتصادی در اعتراض به خامفروشی، آزاد شدن واردات کالاهای لوکس و نقش آزادهها در بازرگانی برگزار شد، گفت: ما دانشجویان به دنبال و پیگیر اقتصاد مقاومتی هستیم. ما اقتصاد وادادگی را نمیخواهیم.
وی افزود: چرا دروازههای کشور را برای واردات کالاهای بیاهمیت باز کردهاید. مسئولان باید به فکر تولید داخلی باشند و از کارگاههای کوچک اقتصادی حمایت کنند.
وی با اعتراض به حذف ایرانکد و طرح شبنم گفت: هر چند این طرح با اشکالاتی همراه بود اما میتوانست جلوی بسیاری از قاچاق کالاها را بگیرد.
رحمانی خاطرنشان کرد: ما امروز نسبت به خامفروشی معادن و ذبح تولید داخل اعتراض داریم.
* بیانیه پایانی تجمع: نخبگان دانشگاهی دست وارداتچیهای زالوصفت را از اقتصاد کشور کوتاه کنند
این کمیته دانشجویی بیانیه پایانی خود را نیز در پایان تجمع منتشر کردند.
در بیانیه پایانی این کمیته دانشجویی آمده است: چندین سال است که خواست مقام معظم رهبری از مسئولان برای جلوگیری از واردات بیرویه محقق نشده است و اخیراً رهبری به طور مصداقی وارد موضوع شدند و فرمودند «امروز فشار واردات، کشور را دارد از پا درمیآورد و در خصوص میزان واردات قاچاق به کشور نیز ارقام بسیار عجیبی مطرح است، اما این هم یک توجیه منطقی نیست که به بهانه جلوگیری از قاچاق و دریافت سود گمرکی، راه واردات انبوه به کشور به صورت رسمی باز شود، کاری کنید که محصولات کشور مقهور واردات نشود.
این بیانیه میافزاید: همچنین رهبر معظم انقلاب پیش از آن در موارد متعدد به همین موضوع اشاره کرده بودند به صورت نمونه «مسئله واردات بیرویه و بیمنطق ضرر بزرگی است، خطر بزرگی است؛ مردم هم باید این را بدانند. وقتی یک محصول خارجی را ما داریم مصرف میکنیم، در واقع داریم یک کارگر خودمان را بیکار میکنیم، وقت آن رسیده که نخبگان دانشگاهی و جنبش دانشجویی وارد میدان شوند تا با فریاد زدن مطالبه رهبری دست وارداتچیهای زالوصفت و خامفروشان بیغیرت که در حال فلج کردن صنعت کشورند و متاسفانه از رانتهای مختلف بعضاً قانونی، دولتی و حکومتی نیز بهره میبرند را، کوتاه کنند.
در ادامه این بیانیه آمده است: متأسفانه با وجود اینکه زیرساختهای لازم برای ساخت بسیاری از کالاها در داخل کشور و به دست مردم و کارآفرینان وجود دارد، گره خوردن منافع عدهای سودجو با واردات بیرویه از محقق شدن تولید داخل جلوگیری میکند، از سوی دیگر فرصتها و رانتهای مختلفی به وسیله سیاستگذاریهای نسنجیده و اقدامات نابجای مسئولان برای این طایفه ایجاد شده و حتی کار بدانجا رسیده که وارداتچیها و خامفروشان امروز به جا و از موضع بخش خصوصی و تولیدکنندگان سخن میگویند.
این کمیته دانشجویی در این بیانیه به نمونههای در جریان اشاره کرده و آزاد کردن واردات کالاهای «اولویت 10» یعنی کالاهای لوکس که تنها مرفهان بیدرد مصرف کننده آنند نظیر خودروهای لوکس و اسب، آن هم با ارز مبادلهای، امتیاز اخیر وزارت صنعت به ترکیه در قالب تعرفه ترجیحی که بر اساس آن تعرفهی 140 کالای با ارزش افزوده بالا را برای واردات از ترکیه کاهش داد که ضربه بزرگی به تولید داخل بود و اولین طعم تلخ آن در عدم توانایی رقابت پوشاک داخلی در روزهای اخیر حس شد و چند سال پیش از آن با سوء عملکرد مسئولان این وزارتخانه در دولتهای مختلف، بازی با تعرفه و وارداتمحوری، بزرگترین کارخانه نساجی خاورمیانه یعنی نساجی مازندران را به کلی از هستی ساقط کرد، واردات بیرویه کالاهای اساسی کشاورزی که سبب از بین رفتن کشاورزی در کشور و از بین رفتن استقلال غذایی ایران شده است و علاوه بر ضربه زدن به تولید ملی با وابسته کردن امنیت غذایی به خارج و در موارد بسیاری کشورهای متخاصم (نظیر واردات گندم از آمریکا) سبب ایجاد زمینه برای فشار وارد کردن دشمن بر مردم را فراهم کرده است را از موارد اجرا شده عنوان کرد.
در این بیانیه آمده است: واردت بنزین در دولت یازدهم که علاوه بر بیکیفیت بودن (به تصریح سه کمیسیون مجلس)، سبب ایجاد وابستگی به خارج، از بین رفتن ظرفیت تولید داخلی در پتروشیمیهای بخش خصوصی کشور و از همه مهمتر ایجاد زمینه فشار وارد کردن دشمن بر زندگی مردم را فراهم کرده است.
این بیانیه ادامه میدهد: از بین بردن طرحهای جلوگیریکننده از قاچاق نظیر شبنم و ایران کد بدون ارائه طرح جایگزین به اسم وجود مشکلات در آن، موافقت وزیر صنعت با افزایش قیمت مس شرکت ملی مس که به ناتوانی رقابت محصولات داخلی با قیمت پایین محصولات خارجی در این حوزه میانجامد، علاوه بر این رانتهای بزرگی برای واردات وجود دارد، که رانت 650 میلیون یورویی برای واردات کالاهای اساسی یک نمونه از آن است که نمایندگان مجلس به آن تصریح کردهاند.
این کمیته دانشجویی اعلام کرد: بگذریم از این که این رانت به کسانی داده شد که جزو واردکنندگان کنجاله مرغ بوده که نوع اقداماتی که در واردات آن در سال 91 صورت گرفت از عوامل اصلی گران شدن قیمت مرغ و درک اثر تحریمها برای مردم بود، نمونه دیگر بحثهایی است که در مورد واردات سیگار و انحصار آن در رسانهها و از جانب نمایندگان مجلس مطرح میشود، از سوی دیگر خام فروشی که به تعبیر رهبری بزرگترین خسارت به ایران اسلامی است توسط مافیایی که سود گروهی و شخصی خود را به منافع مردم ترجیح میدهند سالهاست ادامه دارد و اقدام جدی برای جلوگیری از این خسران صورت نگرفته است، کاهش تعرفه صادرات سنگ آهن (افزایش خام فروشی) و افزایش واردات شمش فولاد (با ارزش افزوده بسیار بالا)، نمونهای از این قصه پرغصه است.
در ادامه این بیانیه آمده است: هر کسی میداند، خام فروشی عامل ضرر مردم و تولیدکنندگان داخلی است. بدون شک مسئولین هم میدانند، اما چرا سال هاست این مسئله حل نمیشود؟ چرا ارادهای برای این کار نیست؟ آیا باید پاسخ را در گره خوردن منافع عدهای با خام فروشی و واردات بیرویه جستجو کرد؟
کمیته دانشجویی پیگیری مفاسد اقتصادی که متشکل از جمعی از دانشجویان دانشگاههای تهران است وارداتمحوری و خامفروشی را مانع اصلی تحقق اقتصاد مقاومتی و استقلال، در شرایط جنگ اقتصادی دانسته و به همین دلیل از مسئولان خواستار رسیدگی و تحقق مطالباتی نظیر خارج کردن سرمایهی ملت از جیب وارداتچیها و خامفروشان، جلوگیری از رانتخواران این عرصهها و بالا بردن هزینه سوداگری در آنها، اتکا به تولید داخل و اولویتها، مقدم بر واردات کالای لوکس برای طبقه مرفه و عدم روزمرگی بیبرنامگی وزارت صنعت برای توسعه صنعتی کشور شد.
همچنین در پایان این مراسم دانشجویان به صورت نمادین نامه اعتراضی خود را به وزیر صنعت، معدن و تجارت بر دیوار این وزارتخانه نصب کردند.
در بخشی از این نامه خطاب به نعمتزاهد وزیر صنعت آمده است: امروز فشار واردات دارد کشور را از پا درمیآورد. پاسخ شما چیست؟