شاهین پرس

از کجا اطلاعات دارویی بگیریم؟

کدخبر: 24275
۱۶ دی ۱۳۹۳ در ساعت ۹:۰۴ قبل از ظهر

به گزارش پایگاه خبری“شاهین نا“ به نقل از ایسنا، جواد تاج‎کی اظهار کرد: شاید برخی از اطلاعاتی که در شبکه‎های مجازی درج می‌شود تا حدی صحیح باشد،اما مورد تایید نیست، چرا که معمولا افرادی که این اطلاعات را پخش می‌کنند بیشتر به دنبال کسب سودهای کلان هستند و کمتر به مسائل مربوط به سلامت افراد توجه می‎کنند.

وی افزود: این افراد قصد دارند برخی از داروها نظیر دگزامتازون را طوری دیگر جلوه دهند و عوارض آن را پررنگ‌‏تر نشان می‎دهند. دگزامتازون دارویی است که بیشتر برای بیماری‎های التهابی مورد استفاده قرار می‎گیرد که یکی از عوارض آن پوکی استخوان است.

تاج‎کی با اشاره به این مطلب، تصریح کرد: هر دارویی زمانی که بیش از حد مورد استفاده قرار گیرد عوارض بیش از حد آن مشکل‌ساز خواهد بود، زیرا برخی این تصور را دارند که این دارو باعث گرد شدن صورت می‌شود، در حالی که دگزامتازون سبب می‌شود آب از بدن دفع نشود و این حالت ایجاد شود که اثرات مصرف نابجای دارو است.

این مسوول یادآور شد: پزشکان نیز باید توجه ویژه‎ای به این موضوع داشته باشند و وضعیت بیمار را به درستی کنترل کنند تا بیهوده داروها را تجویز کنند، چرا که وقتی دارو به درستی مصرف نمی‌شود ضرر اصلی را بیمار متحمل خواهد شد.