هشدار مدیرکل سازمان محیط زیست
اصفهان به منجلابی از صنعت و کشاورزی تبدیل شده است
مدیرکل آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه باید با مردم صریح و روشن صحبت کنیم به وضعیت زیست محیطی اصفهان اشاره کرد و گفت: یک سوم کل صنایع آلوده کننده کشور در اصفهان قرار دارد و مسئولان فکر می کردند با استقرار این صنایع، به مردم خدمت می کنند ولی اکنون اصفهانی که می توانست با توجه به قابلیتهایش، استان شماره یک کشور باشد، به منجلابی از صنعت و کشاورزی تبدیل شده است.
به گزارش پایگاه خبری“شاهین نا” محمد درویش در نشست مشترک مشاوران رییس سازمان محیط زیست با سازمانهای مردم نهاد حوزه محیط زیست خوزستان، اظهار کرد: اعتقاد ما در دفتر آموزش و مشارکتهای مردمی این است که باید به سرمایه توجه کرد ولی هیچ کشوری تنها براساس سرمایه هایش نمی تواند به کار ادامه دهد بلکه باید به سرمایه اجتماعی نیز توجه داشت که حکایت از رابطه بین دولت و مردم دارد. بنابراین اعتقاد بر این است که باید با مردم صریح و روشن صحبت کنیم.
وی با بیان اینکه اتفاقی که در خوزستان افتاده است، ناشی از قهر طبیعت نیست؛ گفت: علت این گرد و غبارها ناشی از بی تدبیری است. ما باید مطالبات اجتماعی و دانایی مردم را افزایش دهیم. تغییر در رفتار، نخست باید از مردم آغاز شود و به حاکمیت برسد تا اتفاق مهمی که از آن به عنوان سواد محیط زیستی یاد می کنیم، محقق شود.
درویش افزود: یک سوم کل صنایع آلوده کننده کشور در اصفهان مستقر شده است؛ و مسئولان فکر می کردند با استقرار این صنایع، به مردم خدمت می کنند ولی اکنون اصفهانی که می توانست با توجه به قابلیتهایش، استان شماره یک کشور باشد، به منجلابی از صنعت و کشاورزی تبدیل شده است و از بیشترین میزان وابستگی معیشتی به سرزمین و کمترین میزان آب برخوردار است. وی ادامه داد: اصفهان با پدیده فرونشست زمین روبرو است و اکنون بحران در اصفهان بسیار جدی است.
مدیرکل آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: یزد با معضلی به نام حاشیه نشینی و بزهکاری اجتماعی روبرو شده است و همین اتفاقها در ارومیه و دیگر استانها نیز افتاده است پس این مسائل اصلا ربطی به خشکسالی و طبیعت ندارد، اینها واقعیاتی است که مردم باید بدانند. این شفافیت باید وجود داشته باشد و مردم باید بدانند دولتمردان با آنان صادق هستند.
وی با اشاره به اینکه این مشکلات در همه جای دنیا اتفاق افتاده است گفت: ما باید از اشتباهاتمان درس بگیریم. نگاههای امنیتی را از سازمانهای مردم نهاد کنار بزنیم و با مردم صحبت کنیم.
درویش با بیان این که ملاحظات زیست محیطی تاکنون جدی دنبال نشده و جدی گرفته نشده است، ادامه داد: در 40 هزار سال گذشته چنین اتفاقاتی رخ نداده است. با توجه به سفرنامه مارکوپولو مشخص میشود که تا امروز ما شرایطی به این صورت را نداشته ایم. این شرایط بیش از حد شکننده و خطرناک است. 4 میلی متر نشست زمین یعنی بحران و با توجه به مطالعات زمین شناسی، در تهران 36 سانتیمتر نشست زمین داشته ایم، یعنی چندین برابر شرایط بحرانی. با این وجود و در جایی که ما بیشترین سازمانهای مردمی و رسانه ها و نمایندگان را داریم، آب از آب تکان نخورده است.
انتهای پیام
منبع:ایسنا