قهوه خطر سرطان مخاط رحم را کاهش میدهد
پژوهش محققان امپریال کالج لندن نشان میدهد قهوه علاوه بر سرحال کردن زنان میتواند خطر ابتلا به سرطان مخاط رحم را نیز کاهش دهد.
به گزارش شاهين نا؛ محققان با استفاده از اطلاعات 456 هزار زن و بررسی عادات غذایی دو هزار و 800 نفر از آنها که مبتلا به سرطان مخاط رحم بودند دریافتند زنانی که روزانه حدود چهار فنجان قهوه در روز مصرف میکنند در مقایسه با افرادی که کمتر از یک فنجان قهوه مینوشند، 18 درصد در خطر کمتری برای ابتلا به این سرطان قرار دارند.
البته محققان میگویند به دست آمدن این نتایج دور از انتظار هم نبوده چرا که با یافتههای پژوهشهای قبلی در تطابق است اما مقایسه این پژوهشها با یکدیگر میتواند اطلاعات بیشتری را در اختیار محققان قرار دهد.
در این تحقیق تاثیر 84 ماده غذایی بر خطر این سرطان مورد بررسی قرار گرفت که از آن میان، قهوه برتری را به دست آورده است اما رابطه یاد شده را نمیتوان علت و معلولی دانست بلکه تنها وجود یک رابطه را نشان میدهد.
علاوه بر این، هنوز علت این نقش قهوه کاملا مشخص نشده بلکه احتمال بر این میرود که قهوه میزان استروژن بدن را کاهش داده و تعادل هورمونها را تغییر میدهد.
در واقع اگر تعادل بین استروژن و پروژسترون بیشتر به سوی استروژن پیش برود، خطر سرطان مخاط رحم افزایش مییابد.
اضافه وزن، قاعدگی پیش از 12 سالگی و یائسگی با تاخیر نیز میتواند از عوامل خطر بروز این سرطان باشند.
محققان خاطر نشان کردهاند که نباید از آنتی اکسیدانهای قهوه نیز غافل شد که باعث جلوگیری یا کند شدن آسیب سلولی میشوند.
به علاوه به نظر نمیرسد که تاثیر قهوه بر بیماری ذکر شده را بتوان به کافئین موجود در آن نسبت داد چرا که پژوهشها تاثیر سایر خوردنیهای کافئین دار نظیر کاکائو را بر این سرطان مرتبط ندانستهاند.
این پژوهش در مجله “Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention” منتشر شده است.
منبع: ايسنا