مدرسه عشق و ایثار؛
اصفهان و تقدس دفاعی به وسعت تمام جهان
اصفهان در میان این پروازپیشگان مرد روزگار جایگاهی ویژه و بی همانند دارد. جایگاهی که امام آینه ها، خمینی دلها در مورد مردم اصفهان و نقش آنان در دفاع مقدس فرمودند: در کجای دنیا میتوانید شهری مثل اصفهان پیدا کنید که در یک روز ۳۰۰ شهید را تشییع کند؟
به گزارش پایگاه خبری شاهین نا؛ یکی میشود خرازی و همت، یکی میشود باکری و کلاهدوزان و شهبازی و کاظمی. یکی یکی پرواز میکنند و میشوند اسطورههایی در دفتر روزگار… اسطورههایی که تبدیل میشوند به نماد روحیه ایثار و ازخودگذشتگی در این روزگار.
البته آنها در صفحات دفتر ایثار تنها نیستند و رفقایشان نیز با وجود آنکه در قید حیات هستند درد و رنج حاصل مبارزه با استکبار را به دوش میکشند.
آنها که از خود گذشتند تا امروز ایرانی سربلند و مستقل به عنوان قدرت اول منطقه خودنمایی کند.
اما اصفهان در میان این پروازپیشگان مرد روزگار جایگاهی ویژه و بی همانند دارد. جایگاهی که امام آینه ها، خمینی دلها در مورد مردم اصفهان و نقش آنان در دفاع مقدس فرمودند: در کجای دنیا میتوانید شهری مثل اصفهان پیدا کنید که در یک روز ۳۰۰ شهید را تشییع کند؟
یکی از شاخصترین عوامل برتری استان اصفهان را در جنگ تحمیلی میتوان، حضور فرماندهان موفق و موثر اصفهانی در روند جنگ دانست؛ به طوری که رزم آوران و دلاورانی نظیر شهید حسین خرازی با حضور در مناطق بحرانی و سخت جنگ، نقشی غیرقابل انکار در کسب موفقیتهای مختلف توسط نیروهای مبارز و جان برکف انقلابی ایفا کردند.
آنچه به منظور پیروزی دفاع مقدس نباید نادیده گرفت، نقش مهم و اساسی نیروی هوایی و در راس آن نیروی هوایی اصفهان با شهیدانی مانند شهید بابایی و شهید ستاری است.
همچنین نقش جهاد سازندگی اصفهان در سالهای اولیه جنگ و درست زمانی که سپاه پاسداران آنچنان قدرتمند نبود تا تمام فعالیتهای مهندسی جنگ را پوشش دهد، غیرقابل انکار است.
اگر نقش شهرهای ایران را در سالهای دفاع مقدس، تعداد شهدای آن بدانیم، اصفهان با دارا بودن ۲۳ هزار شهید از مجموع ۲۴۰ هزار شهید ایران، طی جنگ تحمیلی نقشی اساسی در حضور در دفاع مقدس داشته است.
از سوی دیگر، تمام آنچه از دفاع مقدس در یادها ماند، خاطره شهیدانی بود که با خون خود سبب زنده ماندن انقلاب شدند و در این میان سرداران شهید اصفهان نقش اساسی داشتند.
از آن میان میتوان شهید حاج حسین خرازی، شهید حاج ابراهیم همت، شهید حاج مصطفی ردانی پور، شهید بابایی و بسیاری دیگر را نام برد که نه تنها در اصفهان زبانزد خاص و عام هستند، بلکه چهرههایی شناخته شده در کشور نیز برخوردارند. این استان با تقدیم ۲۳ هزار شهید در طول یک هزار روز عملیات نظامی در ۹۶ ماه دوران دفاع مقدس، سهمی ۲۵ درصدی در مدیریت جنگ برعهده داشته است. اصفهان پس از تهران تنها شهری است که طی سالهای دفاع مقدس دارای دو لشکر بود.
لشکر امام حسین (ع) و لشکر هشت نجف اشرف که در همین خصوص نقش لشکر امام حسین (ع) در آزادسازی خرمشهر بسیار ارزشمند است.
مردم اصفهان که در طول تاریخ انقلاب اسلامی و طی حوادث آن نقش اساسی داشتهاند در سال های جنگ نیز با کمک های مردمی خود به حمایت از رزمندگان اسلام در جبهه های نبرد پرداختند و این نکتهای جداگانه از حضور روزافزون جوانان اصفهانی در عرصه جنگ تحمیلی و دفاع مقدس بود.
صنعتگران اصفهانی نیز در دفاع مقدس بیکار ننشستند و دست از کار نکشیدند. این صنعتگران از جان گذشته، جهت طراحی و ساخت ۱۴ کیلومتر پل شناور در عملیات خیبر وارد عمل شدند و نقشی غیرقابل انکار در موفقیت این عملیات از خود برجای گذاردند.
دفاع مقدس سرشار از ایثار، حماسه و الگو برای نسل امروز و فردا است و شهدا حماسهآفرینان این مقطع تاریخی بودند. شهدا در دفاع از اسلام جدیت داشتند و هیچ وابستگی به دنیا و ظواهر آن نداشتند.
کار بسیار عظیمی در دفاع مقدس صورت گرفت و سوژههای نابی در دل این هشت سال است که باید آنها را ثبت و ضبط و ارائه کرد. باید اذعان کرد که ثبت و ضبط خاطرات دفاع مقدس کار بسیار ای است. فرهنگ دفاع مقدس و وقایعی که در آن زمان بر ملت ما گذشت منبع هدایت است.
آنچه که امروز میتواند جوانان ما را در برابر ناتوی فرهنگی بیمه کند فرهنگ دفاع مقدس و سیره شهدا است.
در این میان بازهم اصفهان می تواند در فرماندهی و پیشبرد این راهبرد محوری جبهه مقاومت همچون دوران مقدس دفاع هشت ساله، اثرگذار، سازنده و پیشتاز باشد.