آنچه که باید درباره بیماری تب مالت بدانیم
کدخبر: 37509
۱۵ تیر ۱۳۹۴ در ساعت ۲:۱۲ بعد از ظهر
از بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان است و میکروب آن از حیوان آلوده مانند گاو،بز،گوسفند یا شتر به انسان منتقل می شود.بیماری ناشی از آن در حیوان بروسلوز و بیماری ناشی از آن در انسان تب مالت نامیده می شود. تب مالت را بیماری هزار چهره نیز می گویند چون به اشکال مختلف خود را نشان می دهد.
به مناسبت نامگذاری 15 تیر ماه به نام روز مبارزه با بیماریهای قابل انتقال بین انسان و دام در ذیل به برخی از نکات و راهکارهای پیشگیری از این بیماری اشاره می شود.
تب مالت چیست؟
بیماری واگیردار عفونی است که هم درحیوان و هم درانسان ایجاد بیماری می کند. میکروب بروسلا در هر جایی از بدن می تواند رشد کند و باعث بیماری در همان قسمت بدن شود.
مهمترین علائم و نشانه های بروسلوز در دامها: معمولا نمی توان از روی ظاهر حیوانات به بیماری بروسلوز در آنها پی برد ولی مهمترین علائم بیماری در حیوانات شامل موارد زیر می باشد:
راههای تشخیص بروسلوز در دامها؟ سازمان دامپزشکی از 2 راه موفق به تشخیص دامهای بیمار می شود:
اقداما ت پیشگیری از بروسلوز در دامها؟
درمان بروسلوز در دامها: درمان انجام نمی شود به علت:
لذا پس از شناسایی، دام های آلوده را از گله جدا و کشتار می کنند.
راههای انتقال تب مالت از دام به انسان؟ بیماری تب مالت از راههای زیر می تواند از حیوان به انسان منتقل شود:
علائم و نشانه های تب مالت در انسان:
مرحله حاد: 3 ماه اول بیماری:علائم زودرس مانند تب، بی اشتهایی، تعریق شبانه، سردرد،درد بدن و درد زانو یا مفاصل دیده می شود. تشخیص بیماری در این مرحله چون علائم اختصاصی تب مالت دیده نمی شود دشوار است
مرحله تحت حاد: بعد از 3 ماه بیماری وارد مرحله تحت حاد می شود(عارضه های بیماری بیشتر شده و درد بویژه در استخوانها و مفاصل دیده می شود)
مرحله مزمن: اگر علائم و عوارض بیماری بیشتر از یکسال ادامه داشته باشد بیماری وارد مرحله مزمن شده و ممکن است بصورت افسردگی و گاهاٌ نازایی خود را نشان دهد
توصیه های بهداشتی جهت پیشگیری از بیماری تب مالت:
دو نکته مهم
شیر:
میکروب تب مالت در اثر حرارت مناسب از بین می رود پس شیر محلی را قبل از مصرف باید جوشاند توجه به این نکته لازم است که شیر بعد از رسیدن به نقطه جوش و غل زدن در 3 تا 5 دقیقه بجوشد.
پنیر:
برای تهیه پنیر بهتر است از شیر جوشیده شده استفاده شود در غیر اینصورت اگر از شیر خام برای تهیه پنیر استفاده می شود باید پنیر تولید شده را به مدت حداقل 2 ماه در آب نمک 17% گذاشت و بعداَ مصرف نمود.
از حل کردن 170 گرم نمک در یک لیتر آب، آب نمک 17 درصد تولید می شود
منبع: دستورالعمل وزارتی پیشگیری از تب مالت
شبکه بهداشت و درمان شاهین شهر و میمه
تمامی حقوق برای پایگاه خبری شاهین پرس محفوظ می باشد.