تأثیرات شگرف بازیهای رایانهای
بسیاری از افراد و به خصوص والدین با بازی های رایانه ای مخالف هستند و مسائلی همچون افزایش خشونت، تنبلی و گوشه گیری بازی کننده ها را دلیل مخالفتشان ذکر می کنند؛ اما پژوهش متعددی وجود دارند که بر تأثیرات مثبت بازی های رایانه ای تأکید دارند.
به گزارش پایگاه خبری”شاهین نا” هرچند اعتیاد به بازی های رایانه ای مانند افراط در هر امر دیگری، می تواند پیامدهای ناخوشایندی به همراه داشته باشد، نباید به این بهانه، تأثیرات مثبت این بازی ها را نیز نادیده گرفت. برخی اثرات مثبت و قابل توجه بازی های رایانه ای بر بازی کننده ها که در پژوهش های معتبر علمی به دست آمده اند، به انتخاب 9gag عبارتند از؛
1- بازی های اکشن نه تنها برای جلوگیری از حواس پرتی مفید هستند، بلکه در تمرکز بر وظایف اصلی نیز موثرند.
2- افرادی که روزانه یک ساعت بازی می کنند از زندگی خود راضی ترند و نسبت به افرادی که بازی نمی کنند اجتماعی تر هستند.
3- بازی های اجتماعی می توانند باعث شوند، کودکان و نوجوانان بیشتر به دیگران کمک کنند.
4- بازی های اکشن می تواند با افزایش درک مغیارت رنگ ها، بینایی افرادی که اهل بازی نیستند، بهبود بخشند.
5- بازی کردن عموما می تواند به بهبود بینایی افرادی که تنبلی چشم دارند کمک کنند.
6- بازی کننده ها در تصمیم گیری سریع تر هستند و تصمیماتشان به اندازه افرادی که بازی نمی کنند دقیق است.
7- بازی کردن باعث بهبود حل مسائل فضایی می شود.
8- بازی کننده ها در ردیابی اشیایی که سریع حرکت می کند، تشخیص تغییرات بصری، گزینش بین وظایف، و چرخاندن اشیا به صورت ذهنی، بهتر عمل می کنند.
9- بازی کننده ها در مقایسه با افرادی که بازی نمی کنند هماهنگی چشم و دست بهتری دارند.
10- رابطه بین بازی کردن و خشونت بسیار کمتر از آن است که تصور می شود.
11- بازی کننده ها به علت حافظه کوتاه مدت بصری بهتر، عملکرد بهتری در دنبال کردن چندین شئ دارند.
12- جراحانی که بازی می کنند، احتمالا دقت بیشتری هنگام عمل جراحی دارند. برخی توانایی های لازم برای عمل جراحی با بازی کردن بهبود می یابند.
13- بازی های استراتژی زمان واقعی (real-time) مانند استارکرافت می توانند انعطاف پذیری مغز بازی کننده ها که دانشمندان به عنوان «سنگ بنای هوش انسانی» تعریف می کنند، افزایش دهند.
14- بازی کننده ها سرعت پردازش بالاتری نسبت به افرادی که بازی نمی کنند دارند.
15- پژوهشی که بر افرادی که سوپر ماریو (قارچ خور) بازی می کنند انجام شده، نشان دهنده افزایش مغز حجمی واقعی است. این مسأله ثابت می کند که برخی بازی ها می توانند باعث ورزیدگی بخش های خاصی از مغز شوند.
16- بازی های نقش آفرینی آنلاین چندنفره بزرگ (MMORPG) بسیار اجتماعی هستند و اغلب به دوستی های بلندمدت و صمیمانه منجر می شوند.
17- بازی های نقش آفرینی آنلاین چندنفره بزرگ به افراد اجازه می دهند، خودشان را جوری نشان دهند که در زندگی واقعی با انجام آن راحت نیستند و آن کسی و چیزی باشند که می خواهند.
منبع: مشرق