گردشگری مرگ! +عکس
آمبرواز تِزِناس در مجموعه «ناخوشایندترین سفرهای دنیا» به عکاسی از مکانهایی پرداخته که در آنجا نسلکشی صورت گرفته یا به دلیل بلاهای طبیعی از بین رفتهاند.
به گزارش پایگاه خبری”شاهین نا” ؛ این عکاس در پاریس فعالیت میکند. آمبرواز تِزِناس تصمیم گرفت تا نیمه تاریک زندگی بشر را به تصویر بکشد تا بتواند رابطه منحصربهفرد جوامع با تراژدی را نشان دهد. به همین منظور، او از پدیده جهانی «گردشگری تاریک» بهره جست تا تراژدیهای بزرگ مانند نسلکشی را با هنر عکاسی خود نشان دهد.
مهم نیست انگیزه انسانی اتفاقات تاریخی چه بوده و اهمیتی هم ندارد چه کسانی از این اتفاقات سود بردهاند؛ مهم این است که حاصل کار خوشایند نبوده است. در هر صورت و به هر دلیلی که بوده، جان عدهای انسان بیگناه گرفته میشد.
نام این پروژه «من اینجا بودم» است. آندرواز شخصا به راهنمای تورها مبلغی را میداد تا آنها او را به مناطقی ببرند که میتوانستند در آینده از نقاط جذاب گردشگری باشند.
تور زلزله سیچوآن ونچوآن به گردشگران آثار تخریبشده دز زلزله مرگبار ونچوآن را رنشان میدهد. گردشگران در طول این تور از مدرسه راهنمای ژوانکو و مدرسه ابتدایی ژوانکو بازدید میکنند. جمعا 303 نفر در این دو مدرسه جان خود را از دست دادند.
تزناس در طول پروژه خود به باغموزه مقاومت ملیتا در جنوب لبنان هم رفت، جایی که تنها سوغاتیها تجهیزات جنگی است.
اینجا روآندا است، جایی که نام آن با نسلکشی گره خورده است. مردم بر روی دیوار و کف یکی از مکانهای نسلکشی لباس آویزان کردهاند تا چهره آن را پنهان کنند. در سال 1994 و در طول 100 روز، حدود 500 هزار نفر تا یک میلیون نفر کشته شدند.
انسان در این مکانهاچه زجرها و شکنجههای را که متحمل نشده است!
یکی از مهمترین مکانها در گردشگری تاریک اینجا قرار دارد: اردوگاه کار اجباری آشویتز؛ جایی که بیش از یک میلیون نفر جان خود را از دست دادند.
مرکز گردشگری مقاومت ملیتا در جنوب لبنان و جنگ 33 روزه: هزاران مجاهد در برابر دشمن خود جنگیدند.
در جاهایی که او رفته عمدتا مرگ، ترور، قتل، قتل عام و بلاهای طبیعی رخ داده است.
تزناس به پارکی در «مارون الراسِ» لبنان و در نزدیکی مرز رژیم صهیونیستی رفت. این پارک توسط ایران ساخته شده است.
موزه نسلکشی تول اسلنگ در پنوم پنه کامبوج. اینجا قبلا یک دبیرستان بوده که بین سالهای 1975 تا 1979 از آن به عنوان زندان امنیتی استفاده میشد.
این یک پناهگاه در ملیتا لبنان است که توسط بیش از هزار جنگجو و در مدت سه سال کنده شد.
مجسمه لنین در پارک گروتاس در لیتوانی. تزناس به کشورهای کامبوج، روآندا، لبنان، لیتوانی، اوکراین و ایالات متحده سفر کرده است.
بنای یادبود نسلکشی روآندا مقاومت را نشان میدهد. مردم در آن موقع یکصدا شدند تا قاتلان را شکست دهند.
حادثه هستهای چرنوبیل اوکراین در آوریل 1986 از ذهنها پاک نخواهد شد.
مردم نسبت به «گردشگری تاریک» علاقهای ندارند. تزناس امیدوار است که عکسهایش کمک کند تا مردم به این مکانهای بروند تا تاریخ را از یاد نبرد.
جنایات مخفیانه شوروی سابق در پارک پروتاس لیتوانی.
چرنوبیل خسارات جانی و مالی زیادی به جای گذاشت. در این عکس هتل پولِسیه پریپیات را مشاهده میکنید.
در دیلی پلازا بود که جان اف کندی در سال 1963 ترور شد.
یک قتل عام در سال 1944 و در روستای فرانسوی اُرادور سور گلان توسط نازیهای صورت گرفت.
تزناس به «کارکاروستاس سیتوم» در لیتوانی نیز سرزده است. اینجا تنها زندان نظامی اروپا است که ورود گردشگران به آن آزاد است. هیچ کس از این زندان فرار نکرد و گفته میشود که این زندان از زندان آلکاتراز نیز ترسناکتر باشد.
منبع:راه دانا