نحوه نشستن صحیح هنگام رانندگی
کمردرد، یکی از مشکلات شایع در میان رانندگان است. برای پیشگیری از کمر درد باید به نقاط فشار و اصول کلی حفظ انحنای ستون مهرهها دقت کنید.
به گزارش پایگاه خبری شهرستان شاهین شهر و میمه “شاهین نا“ برای پیشگیری از کمر درد باید به نقاط فشار و اصول کلی حفظ انحنای ستون مهرهها دقت کنید.
هنگام رانندگی سر و گردنتان را صاف نگهدارید. سرتان را به اطراف خم نکنید، طوری قرار بگیرید که گوشهایتان در امتداد شانههایتان قرار بگیرد. بهتر است دستها در حالت کشیده روی فرمان باشد. صندلی را خیلی نخوابانید و خیلی به سمت جلو خم نشوید. پاها هم باید کاملا کشیده و در وضعیت راحتی قرار داشته باشد. برخی رانندگان خودشان تغییراتی در صندلی ایجاد میکنند که این تغییرات گاهی غیر اصولی است و به ستون مهرهها آسیب میرساند.
توصیه میشود این تغییرات را فقط با مشورت پزشک ارتوپد و متخصص ارگونومی انجام دهید. درضمن بهتر است از رانندگی در طولانی مدت پرهیز کنید و پس از مدتی رانندگی توقف کرده و استراحت کنید. نکته دیگر اینکه کمربند ایمنی را فراموش نکنید. در ترمزهای ناگهانی و تصادفات شدید اگر از کمربند ایمنی به شکل صحیح استفاده نشده باشد صدمات شدیدی به ستون فقرات و دیسکهای بین مهرهای وارد میشود.
زمانی که در قسمتی از بدن احساس درد میکنیم، باید به دنبال دلیل آن در زندگی روزمره بگردیم، رانندگی یکی از مواردی است که میتواند باعث درد اعضای بدن شود. طی رانندگی، استرسی به ماهیچههای گردن و کمر وارد میشود که میتوان با کمی تصحیح در روش صحیح رانندگی این فشار را کاهش داد. ایمنی اولین مرحله است. هرگز هنگام رانندگی در حالتی قرار نگیرید که کمترین دید را بر جاده و آینه ها و دسترسی را به ابزارهای کنترل داشته باشید.
صندلی خودرو
- ارتفاع صندلی را طوری تنظیم کنید که رانها در راستای افق باشند.
- صندلی آن چنان بالا باشد که بر جاده و جلوی خودرو تسلط داشته باشید
- رانها افقی قرار بگیرد.
- صندلی را به سمت جلو آن قدر تنظیم نمائید که پاها به راحتی بر روی پدالها تسلط داشته که بدون نیاز به جلو کشیدن بدن برای استفاده از پدالها از آنها استفاده کنید.
- پشتی صندلی باید زاویه 100 تا 110 درجه را داشته باشد. این زاویه فشار را بر روی دیسکهای پایینی به حداقل میرساند.
- بالشتک صندلی را در حالت میانه قرار دهید.
- کمربند ایمنی را آنقدر تنظیم کنید که مناسب اندام شما باشد نه اینکه در نشستن تغییر حالت دهید تا کمربند ایمنی راحت بسته شود.
- فرمان را تنظیم کرده تا روبروی بدن شما باشد.
- حال نوبت تنظیم آینه است. برای تنظیم آینه به تنظیم صندلی دست نزنید و حالت نشستن را تغییر ندهید. باید در حالی که صورت شما به سمت جلو است (با کمی تغییر در زاویه چشم) نه سر، آینه های بغل و وسط را ببینید. برخی افراد خود را بالا کشیده و آینه وسط را تنظیم میکنند و یا اینکه سر خود را به جلو میآورند و آینه بغل را تنظیم میکنند که این روش اشتباه است.
درد شانه،گردن و پهلو ها
خودرو محل کار شما نیست. استفاده از لبتاپ و یا دفترچه و یا مطالعه و …. با کمک صندلی کناری دوری کنید. زیرا خودرو وسیله ای است برای جابجا شدن از محلی به محل دیگر.
چگونگی گرفتن فرمان چه از نظر ایمنی و چه از نظر سلامتی مهم است
- دو دست روی فرمان باشد.
- فاصله دو دست مانند حالت عقربههای ساعت در حالت 10:10 باشد.
متاسفانه، اخیرا اکثر افراد پایینترین نقطه فرمان و یا فرمان را با یک انگشت می گیرند که عملی کاملا خطرناک است . - مچ در حالت گرفتن فرمان نباید شکسته و یا خم شود.
- کیف پول خود را از جیب عقب قبل از نشستن خارج کنید زیرا باعث فشار به لگن شما میشود.
- زمان ورود به خودرو ابتدا بنشینید و بعد پاها را وارد خودرو کنید و برای خروج ابتدا پاها را بیرون آورده و بعد با نیروی پاها بلند شوید.
- هر دو ساعت یک بار، طبق استانداردهای بهداشتی رانندگی و سلامت، از خودرو خارج شده و حرکات کششی انجام دهید
- البته دستان و مچ شما به خاطر مدت زمان زیاد گرفتن فرمان امکان دارد به بیماری سندروم تونل کارپال دچار شود و این را به خاطر داشته باشید دیر رسیدن بهتر است تا اینکه دچار بیماریهای اسکلتی عضلانی شوید و یا اینکه یا نادیده گرفتن اصول ایمنی دچار حادثه شوید.