۲۱:۱۶ - یکشنبه ۰۴ خرداد ۱۳۹۳
راهنمای خرید گوشی موبایل؛
چگونه در بازار خرید کنیم که کلاه سرمان نرود؟
اگر قصد خرید تلفن همراه را دارید، می توانید با مطالعه و رعایت چند نکته ساده بهترین خرید را از لحاظ کیفیت، خدمات، قیمت و … داشته باشید.
به گزارش پایگاه خبری شهرستان شاهین شهر و میمه “شاهین نا“،هنگام خرید تلفن همراه می توان با رعایت تعدادی اصول ساده و اولیه به بهترین نتیجه از نظر کیفیت، خدمات، قیمت و … رسید، در این گزراش قصد بررسی راهکارهای برای انتخاب بهتر و دقیق تر گوشی همراه داریم، اشتباه نکنید! این یک راهنمای فنی انتخاب گوشی نیست، قوانینی است که اگر رعایت کنید کلاه سرتان نمی رود.
1- گوشی خود را قبل از اینکه به بازار بروید انتخاب کنید و هرگز در لحظه خرید انتخاب نکنید. سایت های زیادی هستند که در رنج قیمت دلخواه شما گوشی هایی را که می توانید بخرید لیست می کنند و مشخصات فنی شان را مقایسه می کنند و نظرات کاربران را منعکس می کنند. وقتی انتخاب تان را کردید و به تصمیم قطعی رسیدید هرگز پای معامله نظرتان را عوض نکنید، دهن بین هم نباشید. اگر فروشنده انتخاب شما را اشتباه می داند و گوشی دیگری پیشنهاد می کند، مطمئن باشید که سود او در گوشی که معرفی می کند بیشتر است. پس در مقابل پیشنهادش مقاومت کنید و به خودتان بگویید من با مقایسه دقیق تصمیمم را عاقلانه گرفته ام و نظرم تغییر نمی کند
2- اگر قصد مقایسه قیمت فروش اینترنتی گوشی را با بازار دارید توجه کنید که به قیمت های اینترنتی معمولا هشت درصد مالیات و عوارض ارزش افزوده اضافه می شود. در صورتی که فروشگاه ها این مبلغ را اضافه نمی کنند.
3- از محل معتبر خرید کنید. از دست فروش هرگز نخرید حتی اگر نصف قیمت باشد، چون ممکن است جنس تقلبی یا دزدی به شما بفروشند.
4- اگر قصد خرید گوشی با گارانتی را دارید، حتما گارانتی اصلی آن را بخرید. هر برندی در بازار توسط چند شرکت وارد کننده گارانتی شده که خدماتشان با هم متفاوت است. در مورد هر کدام از آن ها اطلاعات کسب کنید و گارانتی فرعی نخرید.
5- قبل از خرید حداقل از چند جا قیمت کنید تا با قیمت گوشی ها آشنا شوید.
6- قیمت را این طوری بپرسید: گوشی فلان با گارانتی فلان قیمت تمام شده چند؟ وقتی فروشنده قیمت داد، بگویید نه رجیستر می خوام و نه برنامه. این قیمت آخرتان است؟ معمولا در جواب این سوال اکثر فروشنده ها دبه می کنند و قیمت را بالا می برند. اگر نپرسید بعد از باز کردن پک از شما مبلغی بالا بابت رجیستر و همین قدر هم بابت نصب برنامه مطالبه می کنند و آن موقع دیگر دیر است که بگویید رجیستر و برنامه نمی خواهم.
7- رجیستر کردن یک دروغ بزرگ است. فروشنده هایی که به اسم رجیستر مبلغی می گیرند و پشت میز پیشخوان وانمود می کنند کاری انجام می دهند در واقع هیچ کاری نمی کنند غیر از کلاه گذاشتن سر شما. توجه کنید که صدور فاکتور رسمی و تکمیل فرم گارانتی جزو وظایف شان است و بدون دریافت هزینه باید انجام دهند، اسم این کار رجیستر نیست.
8- وقتی سر قیمت با فروشنده به توافق رسیدید و قیمت نهایی برای شما کاملا مشخص شد ازش بخواهید قبل از باز کردن پک گوشی آن را به شما بدهد. خوب آن را بررسی کنید و به مکان هولوگرام و پلمپ دقت کنید و مطمئن شوید گوشی باز نشده است. چون ممکن است خیلی راحت گوشی دست دوم را جای نو به شما بفروشند.
9- قبل از باز کردن پک با فروشنده صحبت کنید، اگر عیبی چه از نظر ظاهری یا عملکردی داشت گوشی را نخواهید خرید. اگر از اول طی نکنید و ایرادی داشته باشد فروشنده خواهد گفت پک را باز کرده ام و الان صاحب آن شما هستید و باید برای رفع مشکل خود به گارانتی مراجعه کنید.
10- بعد از باز کردن جعبه، گوشی و محتویات آن را به دقت بررسی کنید، هم از لحاظ سلامت ظاهری و هم از لحاظ این که لوازم جانبی آن کامل باشد. شماره بگیرید و کیفیت صدای مکالمه را چک کنید، تا جایی که می توانید امکانات گوشی را بررسی کنید.
11- وقتی سیم کارت خود را به فروشنده می دهید تا داخل گوشی بیاندازد چشمتان به دست او باشد، در مواردی پیش آمده است که فروشنده باتری تلفن همراه یا وسایل جانبی دیگر را عوض می کند.
12- گوشی را که روشن کردید با شماره گيری #06#* شماره سریال یا IMEI گوشی را بگیرید و با شماره ای که در پشت گوشی و روی جعبه آن است مقایسه کنید، که حتما یکی باشند. در صورت هرگونه مغایرت گوشی را نخرید، چون ممکن است چند ماه دیگر از شما شکایت شود، زیرا ممکن است گوشی قاچاق یا دزدی باشد.
13- حتما از فروشنده بخواهید شماره سریال مذکور را روی فاکتور درج کند و فاکتور حتما دارای مهر و امضا باشد.
14- بابت نصب برنامه پولی ندهید، اگر به اینترنت دسترسی دارید خودتان دانلود و نصب کنید، بابت کاری که ده دقیقه طول می کشد پرداخت مبالغ بالا عاقلانه نیست، اگر خودتان توانایی انجام این کار را ندارید، از کس دیگری کمک بخواهید.
15- هرگونه لوازم جانبی که لازم دارید از قبیل کیف محافظ، کیف و محافظ ضد خش برای خریدش عجله نکنید. فریب بازار گرمی فروشنده را نخورید و به او بگویید لازم ندارم یا بعدا می خرم. چون مبلغ زیادی برای گوشی هزینه کرده اید مبالغ جزء به چشمتان نمی آید و فروشنده از موقعیت سوءاستفاده می کند، معمولا سودی که فروشندگان از فروختن لوازم جانبی در این موقعیت ها می برند، بیشتر از سود فروش خود گوشی است! باور کنید اگر بیایید بیرون و چند مغازه دیگر را هم ببینید هم ارزان تر خرید خواهید کرد و هم تنوع بیشتری برای انتخاب بهتر خواهید داشت.
دیدگاهتان را بنویسید